no czesc buny ja tez jestem z poz i tez jade 1 raz do chorwacji autem noi oczywiscie w ciemno. jezeli zdobedziesz jakies info to daj znać gg7876276Bany86 napisał(a):Witam wszystkich podróżujących. Mam do was ogromną prośbę. Planuje wyjazd na wakacje do Chorwacji jest to mój pierwszy wyjazd wogóle do chorwacjii i tak daleki. Z tego co się zorientowałem to ładnie jest w regionie Istria. Prosiłbym o wszelkie informacje dotyczące opłat winiety i tak dalej. Wiem że były już poruszane na forum, prosiłbym o dokładne informacje. Z wszelkich informacji dotyczacych przejazdu i pobytu będe bardzo wdzięczny. Mam pytanie czy jazda jednym autkiem samemu jest bardzo ryzykownym posunięciem? Jasze mam prośbe planuje wyjazd na sierpień, czy można jechać w ciemno? W razie czego bede kusił nie o pole namiotowe czy coś ale czy w jakimś domku coś znajde?Prosze o informacje. pozdrawiam
Proszę o konkretne informacje na meila. adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl. z góry dziękuje. pozdrawiam
fortepianista napisał(a):Witam, wszystkich jestem tu nowy więc proszę o wyrozumiałość
W sierpniu wybieram się do chorwacji i jestem na etapie planowania drogi i ustalania ile mniej więcej będę musiał zapłacić za winietki. Czy dobrze zrozumiałem z linka forum/viewtopic.php?t=17828 że teraz w Słowenii będą winietki (27,50eur sezon letni)?
Zibuś napisał(a):Słoweńcy Cię skroją nie tylko w sezonie letnim -nie ma takiej winiety . 27.50 Eurasów kosztuje winietka roczna na motocykle.
Piotrek_B napisał(a):Zibuś napisał(a):Słoweńcy Cię skroją nie tylko w sezonie letnim -nie ma takiej winiety . 27.50 Eurasów kosztuje winietka roczna na motocykle.
Jest tzw. winieta letnia za 27,50 euro.....ale tylko za motocykl a nie za samochód.
Moja wina - małe przeoczenie - ale już poprawione w wątku autostradowym
Pozdrav
PrincessNasim napisał(a):No to jeszcze a propos winietek..z tego co wiem na Slowacji winietki potrzebne sa tylko na niektorych trasach, prawda? My bedziemy przekraczac granice w Jablonce, dalej jechac na Ruzomberok, Banska Bystrice, Zvolen , i dalej juz na przejscie graniczne Sahy. Czy ktos sie orientuje, czy musimy na tej trasie miec wykupiona winietke, i dokladnie na ktorym odcinku trasy? Dziekuje za pomoc
verus napisał(a):równolegle do tego płatnego odcinka jest stara droga, przejedziesz nią w takim samym czasie
pingwinek napisał(a):verus napisał(a):równolegle do tego płatnego odcinka jest stara droga, przejedziesz nią w takim samym czasie
podpowiedz prosze , w ktorym miejscu odbijamy w bok , by nie placic CHARACZU za przejazd "autostrada"?(slowenia) bo napewno na mnie nie zarobia!!!....
aaa .... nieporozumienie.....Piotrek_B napisał(a):pingwinek napisał(a):verus napisał(a):równolegle do tego płatnego odcinka jest stara droga, przejedziesz nią w takim samym czasie
podpowiedz prosze , w ktorym miejscu odbijamy w bok , by nie placic CHARACZU za przejazd "autostrada"?(slowenia) bo napewno na mnie nie zarobia!!!....
Verus pisze o Słowacji a nie o Słowenii
dr_carlos napisał(a):verus napisał(a):równolegle do tego płatnego odcinka jest stara droga, przejedziesz nią w takim samym czasie
no i własnie takich wiadomosci oczekuje od bywalców
dzieki
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi