Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

PL-CZ-A-SLO-CRO Opłaty za autostrady.

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.03.2008 18:11

polak:) napisał(a):Witam
Niech mi ktos powie jak zdobyć tą naklejke CRO.PL?...

bardzo prosto - poszukaj na forum wątku o naklejkach i tam są namiary na "dystrybutora" :lol:
Dla ułatwienia podam, że "dystrybutor" ma nick OPAL :wink:
Ostatnio edytowano 25.03.2008 18:12 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
jacusd
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacusd » 25.03.2008 18:12

polak:) napisał(a):Witam
Niech mi ktos powie jak zdobyć tą naklejke CRO.PL? Będę bardzo wdziączny.Pozdrawiam :)

Witam
Piszesz do Opala na priv, dostajesz maila z numerem konta, wpłacasz, i czekasz na naklejkę. Tu masz wszystko napisane
forum/viewtopic.php?t=11079&postdays=0&postorder=asc&start=525
Pozdrawiam
Jacek
kokos0
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kokos0 » 25.03.2008 18:15

misiekiandzia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) misiekiandzia » 30.03.2008 10:43

Bany86 napisał(a):Witam wszystkich podróżujących. Mam do was ogromną prośbę. Planuje wyjazd na wakacje do Chorwacji jest to mój pierwszy wyjazd wogóle do chorwacjii i tak daleki. Z tego co się zorientowałem to ładnie jest w regionie Istria. Prosiłbym o wszelkie informacje dotyczące opłat winiety i tak dalej. Wiem że były już poruszane na forum, prosiłbym o dokładne informacje. Z wszelkich informacji dotyczacych przejazdu i pobytu będe bardzo wdzięczny. Mam pytanie czy jazda jednym autkiem samemu jest bardzo ryzykownym posunięciem? Jasze mam prośbe planuje wyjazd na sierpień, czy można jechać w ciemno? W razie czego bede kusił nie o pole namiotowe czy coś ale czy w jakimś domku coś znajde?Prosze o informacje. pozdrawiam

Proszę o konkretne informacje na meila. adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl. z góry dziękuje. pozdrawiam

hej Bany :D :D :D , do odwaznych swiat nalezy, wiesz....zazdroszcze Ci tej pierwszej wyprawy w taka trase, tych wrazen sie nie zapomina, to piekne uczucie, Pamietam jak jechalem pierwszy raz, 2001 r., mialem obawy jak Ty...To byla wielka przygoda....i nie zapomne nigdy tego widoku i tych emocji o swicie, kiedy po kilkunastu godzinach jazdy, wyjechalismy na magistrale adriatycka i ukazal sie turkusowy Jadran...za ten widok warto umrzec.. :D :D :D ...W tym roku pojedziemy po raz szosty...za kazdym razem wyjazd jest przygoda...ale juz nie przynosi takich emocji jak za pierwszym razem :D :D :D
pozdrawiamy
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.04.2008 10:33

Witam,Chorwacja od 1.04.2008 podnosi ceny opłat za autostrady o 100%.Chcą dorównać Słowenii czy jaka cholera :twisted:
misiekiandzia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) misiekiandzia » 01.04.2008 11:21

szaki17 napisał(a):Witam,Chorwacja od 1.04.2008 podnosi ceny opłat za autostrady o 100%.Chcą dorównać Słowenii czy jaka cholera :twisted:

:D :D :D Mam ndzieje ze to tylko prima aprilisowy zart :D :D :D
pzdrd
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.04.2008 14:31

misiekiandzia napisał(a):
szaki17 napisał(a):Witam,Chorwacja od 1.04.2008 podnosi ceny opłat za autostrady o 100%.Chcą dorównać Słowenii czy jaka cholera :twisted:

:D :D :D Mam ndzieje ze to tylko prima aprilisowy zart :D :D :D
pzdrd

Obawiam się, że Szaki ma rację :wink:
Dziekan
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziekan » 01.04.2008 15:17

Jakoś nic nie piszą na oficjalnej stronie HAC o podwyżkach.... 8)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.04.2008 16:20

Dziekan napisał(a):Jakoś nic nie piszą na oficjalnej stronie HAC o podwyżkach.... 8)

Piszą tylko trzeba wejść na wersje polskojęzyczną tej strony :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.04.2008 18:29

No dobra,to był wiadomo co :lol:
korfu01
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) korfu01 » 01.04.2008 19:35

Cholewa a ja czytam i dalej nie wiem --- długo będę myślał co zrobić :lol:
krzycholu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzycholu » 20.04.2008 10:13

Witam
Pomózcie nie moge znależć ceny winiety 10-cio dniowej w Czechach oraz 7-mio dniowej :?:
pozdro-krzycholu
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.04.2008 10:27

krzycholu napisał(a):....Pomózcie nie moge znależć ceny winiety 10-cio dniowej w Czechach ....

I prawidłowo, że nie znalazłeś bo takiej w Czechach nie ma.
Wydawało mi sie, że o autostradach na tym forum napisano wszystko, choćby w tym wątku: www.cro.pl/forum/viewtopic.php?t=17828&start=0
PrincessNasim
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) PrincessNasim » 23.04.2008 10:04

No to jeszcze a propos winietek..z tego co wiem na Slowacji winietki potrzebne sa tylko na niektorych trasach, prawda? My bedziemy przekraczac granice w Jablonce, dalej jechac na Ruzomberok, Banska Bystrice, Zvolen , i dalej juz na przejscie graniczne Sahy. Czy ktos sie orientuje, czy musimy na tej trasie miec wykupiona winietke, i dokladnie na ktorym odcinku trasy? Dziekuje za pomoc
:D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.04.2008 10:09

PrincessNasim napisał(a):No to jeszcze a propos winietek...

a propos...piętro wyżej masz link (w mojej odpowiedzi) do strony z autostradami (w tym na Słowacji) i tam masz wykaz (na mapce) za co się placi a za co nie
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

PL-CZ-A-SLO-CRO Opłaty za autostrady. - strona 22
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone