Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

PL-CZ-A-SLO-CRO Opłaty za autostrady.

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
-Yaro-
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) -Yaro- » 13.03.2008 08:41

Dobra rzecz ten kalkulator przyda się - dzięki Robisek
Bany86
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bany86 » 15.03.2008 13:41

Witam wszystkich podróżujących. Mam do was ogromną prośbę. Planuje wyjazd na wakacje do Chorwacji jest to mój pierwszy wyjazd wogóle do chorwacjii i tak daleki. Z tego co się zorientowałem to ładnie jest w regionie Istria. Prosiłbym o wszelkie informacje dotyczące opłat winiety i tak dalej. Wiem że były już poruszane na forum, prosiłbym o dokładne informacje. Z wszelkich informacji dotyczacych przejazdu i pobytu będe bardzo wdzięczny. Mam pytanie czy jazda jednym autkiem samemu jest bardzo ryzykownym posunięciem? Jasze mam prośbe planuje wyjazd na sierpień, czy można jechać w ciemno? W razie czego bede kusił nie o pole namiotowe czy coś ale czy w jakimś domku coś znajde?Prosze o informacje. pozdrawiam

Proszę o konkretne informacje na meila. adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl. z góry dziękuje. pozdrawiam
Ostatnio edytowano 15.03.2008 13:57 przez Bany86, łącznie edytowano 1 raz
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 15.03.2008 13:51

Bany przypominasz mi mnie z 2003 roku ;) tyle, że wtedy nie znałem tego forum ;) Nie jest to ryzykowne a z Istrii uciekaliśmy szybciej niż na nią wjechaliśmy... tłok tłok tłok i jeszcze raz tłok... Chodzi mi tu o Rijekę. Też nastawialiśmy się na kwaterę z opcją biwakowania na kampingu... od tamtej pory (nie znaleźliśmy kwatery) tylko biwakujemy ;). Czy to Chorwacja czy to Grecja... Zawsze kemping ;)

Tu :arrow: masz więcej z tego wypadu, który Ci opisałem ;)

Pozdrav :papa:
Bany86
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bany86 » 15.03.2008 14:04

Bardzo dziękuje z a informacje. Planuje wyjazd na sierpień lecz jade tylko jednym autkiem nie ma wężyka mam wielkie obawy czy dojade i td. Chwała temu forum ;). Nie wiem co bym zrobił bez takich stron. Też jechałeś sam do chorwacji? Mam wielkie obawy. Licze że w tym terminie pojedzie ktośz forum to bedzie tandem ;). napewno dam znać kiedy i dokąd heh. dziekuje jeszcze raz. pozdrawiam
Bany86
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bany86 » 15.03.2008 14:06

mówisz że tłoczno w istrii, a jakieś inne miejscowości mógłbyś polecić?
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 15.03.2008 14:25

Sam na jedno auto i na dodatek z 2,5 rocznym synem ;). Spokojnie dojedziesz, nie powinieneś mieć problemów, tylko zrób sobie przed wyjazdem kapitalny przegląd samochodu - to bardzo ważne... wszystkie płyny ustrojowe, jeśli bierze ci olej - zaopatrz się w butelkę oleju, trzeba pousuwać wszystkie nieszczelności lub ewentualne nadżerki układów z cieczami, żebyś na miejscu nie miał poważniejszego wycieku, sprawdzić stan zawieszenia i klocków hamulcowych - w razie czego wymienić :!: kontrola stanu tarcz, bębnów, hamulca ręcznego no poprostu dech i mech jak to mówią ;) a winiety kupisz na granicach, cenami się zbytnio nie przejmuj - jedziesz na wakacje ;) my zamykamy się w okolicach 5 000 PLN we trójkę ze zwiedzaniem ;)

A co do miejscowości to jedź przed siebie, oglądaj i wybieraj ;)

Pozdrav :papa:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.03.2008 20:46

Bany86 napisał(a):..... Prosiłbym o wszelkie informacje dotyczące opłat winiety i tak dalej.....
Proszę o konkretne informacje na meila. ...

Na mejla nie ma sensu pisać tego co już na tym forum jest.
Jest taki dział jak FAQ gdzie są pogrupowane najczęściej zadawane pytania, żeby nie trzeba było ich szukać po całym forum - w tym odpowiedzi na wszystkie zadane przez Ciebie pytania.
Takie były merytoryczne założenia FAQ-u.
Teoria to jedno a praktyka, niestety........
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 20.03.2008 20:00

Nowosć 8O
Od 01.07.2008 winiety w Słowenii!!!!!!!
roczna---55Euro
połroczna---35Euro

:papa:
kokos0
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kokos0 » 20.03.2008 20:06

A nie będzie winiet na mniej dni? :(
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 20.03.2008 20:20

Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 20.03.2008 20:23

Woda na młyn dla tych co to starsza drożyzną przy okazji wyjazdu do Cro :)
kokos0
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kokos0 » 20.03.2008 20:36

No to będzie trzeba słowenie zostawić z boku i przejechać przez Węgry, a jakie są opłaty w Węgrach :?:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.03.2008 20:44

kokos0 napisał(a):...., a jakie są opłaty w Węgrach :?:

na Węgrzech :lol: ....w FAQ-u jest wszystko o opłatach w SK, CZ, A, H, HR etc
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 20.03.2008 20:55

Piotrek , jeśli Węgry to jest jakaś wioska gdzieś w Polsce i tam są za przejazd jakieś opłaty to dobrze napisał :):):) Jedziemy przez Węgry i mieszkamy w Węgrach :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.03.2008 20:59

Sławomir Wocial napisał(a):... Jedziemy przez Węgry i mieszkamy w Węgrach :)

chyba w Wągrach :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

PL-CZ-A-SLO-CRO Opłaty za autostrady. - strona 20
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone