Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

PL-CZ-A-SLO-CRO Opłaty za autostrady.

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Dick45
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dick45 » 11.11.2007 15:35

bangokorea napisał(a):Uwaga w Cro na tankowanie ropy do samochodow z silnikiem Diesla. Tankowac tylko z oznaczeniem EURODIESEL szczegolnie do samochodow nowszych z pompowtryskiem lub Common-rail. Nie tankujcie z oznaczeniem Diesel zapycha filtry samochod kopci jakby sie palil duzo czarnego dymu i filtry paliwa do wymiany a system do czyszczenia. Normalny Diesel jest tanszy od EURODIESEL. Cena Eurodiesel z wczoraj 10 listopada niestety juz 7,85 kuny za liter

nie wiem gdzie tankowałeś ale to co piszesz to bzdura do swojego nowego passata lałem zwykły diesel i nic nie kopciło ani nic się nie zapchało a przejechałem w samejcro ponad700km.
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 11.11.2007 19:07

Lalem w tym roku ten eurodiesel i kicha,autko wiecej palilo niz w PL ultimate diesel na ktorym pomykam na codzien...,aha i bylo slabsze...
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 11.11.2007 20:16

Haweł napisał(a):Lalem w tym roku ten eurodiesel i kicha,autko wiecej palilo niz w PL ultimate diesel na ktorym pomykam na codzien...,aha i bylo slabsze...

Ale co dzień nie pomykasz chyba z bagażnikiem ziemniaków po autostradzie w terenie górzystym :lol:
bangokorea
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) bangokorea » 18.11.2007 14:51

Dick45 napisał(a):
bangokorea napisał(a):Uwaga w Cro na tankowanie ropy do samochodow z silnikiem Diesla. Tankowac tylko z oznaczeniem EURODIESEL szczegolnie do samochodow nowszych z pompowtryskiem lub Common-rail. Nie tankujcie z oznaczeniem Diesel zapycha filtry samochod kopci jakby sie palil duzo czarnego dymu i filtry paliwa do wymiany a system do czyszczenia. Normalny Diesel jest tanszy od EURODIESEL. Cena Eurodiesel z wczoraj 10 listopada niestety juz 7,85 kuny za liter

nie wiem gdzie tankowałeś ale to co piszesz to bzdura do swojego nowego passata lałem zwykły diesel i nic nie kopciło ani nic się nie zapchało a przejechałem w samejcro ponad700km.

Nalalem w Rijece na stacji INA do dwuletniego Audi i amen musialem oddac do serwisu do czyszczenia. Filtr do wymiany a samochod wygladal jakby sie palil. Pytalem miejscowych Chorwatow potwierdzili zeby nie tankowac zwyklego Diesla
kokos0
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kokos0 » 27.02.2008 19:54

Witam, jak w Austrii powiedzieć że chcę kupić winietkę na autostradzie :D
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 27.02.2008 20:41

"Winietkę proszę" I połóż odliczoną kasę :):) jak zaczniesz tłumaczyć , że "iś bite haben kaufen winitken na austostraden oczeń haraszo fenkju" to tylko matołka z siebie zrobisz :):):)
Ostatnio edytowano 27.02.2008 20:44 przez Bocian, łącznie edytowano 1 raz
kokos0
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kokos0 » 27.02.2008 20:43

Sławomir Wocial napisał(a):"Winietkę proszę" I połóż odliczoną kasę :):)

Ale po polsku :?:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 27.02.2008 20:45

No jak nie umiesz po niemiecku to po jakiemu powiesz?? :):)
kokos0
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kokos0 » 27.02.2008 20:46

Ok, myślałem że mnie nie zrozumie. Dzięki
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 27.02.2008 20:51

Takich jak Ty, nas turystów jest tysiące. Gdybyś kupował na przejściu granicznym to czasami w okienku po polsku coś tam kaleczą... :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.02.2008 20:53

A jak masz mieć stresa :lol: to możesz też kupić winietke w Polsce. Zapłacisz jak za zboże ale za to w języku polskim Cię obsłużą :wink:
kokos0
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kokos0 » 27.02.2008 20:57

Dobra, dobra dam radę :lol:
pavio
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) pavio » 11.03.2008 07:51

Piotrek_B napisał(a):A jak masz mieć stresa :lol: to możesz też kupić winietke w Polsce. Zapłacisz jak za zboże ale za to w języku polskim Cię obsłużą :wink:

A jak jest mniej więcej różnica w cenie między Polską a Austrią?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.03.2008 08:34

Ceny winietek w PZMOT masz tu,niżej masz "opłaty drogowe" klikasz i widzisz ceny w "oryginale" i już wiesz ile przepłacisz :wink:
Robisek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Robisek » 12.03.2008 22:03

Mam fajny link do wyliczenia kosztów przejazdu autostradą w Cro
http://www.hac.hr/?task=aut
trzeba kliknąć na kalkulator po lewej i przybliżyć trochę mapę suwakiem u dołu. Pokażą sie punkty poboru opłat na autostradzie. Wystarczy kliknąć na punkt startowy i końcowy. W tym roku jadę całą długością za 194 kn :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

PL-CZ-A-SLO-CRO Opłaty za autostrady. - strona 19
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone