Winieta jest ważna na dwa mieiące kalendarzowe,czyli jeżeli kupisz ją w którymkolwiek dniu np czerwca,to jest ważna na czerwiec i lipiec. To nie jest winietka 60-dniowa,gdyby tak było to byłoby napisane "winietka 60-dniowa"- koszt tyle a tyle...Zibuś napisał(a):Zgadzam się z cenami , natomiast co oznacza "ważność przez dwa kolejne miesiące kalendarzowe następujące po sobie" (dwumiesięczna winieta za 300 koron).Jest wazna od daty skasowania (przedziurkowania) przez dwa miesiące czy od daty zakupu?
Pablo 69 napisał(a):Przejście Głuchołazy Mikulowice - winietke kupisz na najbliższej stacji paliw przynajmniej ja kupowałem w 2003r i nie było żadnego problemu!!!
miro napisał(a):Winieta jest ważna na dwa mieiące kalendarzowe,czyli jeżeli kupisz ją w którymkolwiek dniu np czerwca,to jest ważna na czerwiec i lipiec. To nie jest winietka 60-dniowa,gdyby tak było to byłoby napisane "winietka 60-dniowa"- koszt tyle a tyle...Zibuś napisał(a):Zgadzam się z cenami , natomiast co oznacza "ważność przez dwa kolejne miesiące kalendarzowe następujące po sobie" (dwumiesięczna winieta za 300 koron).Jest wazna od daty skasowania (przedziurkowania) przez dwa miesiące czy od daty zakupu?
Szanowny Panie,
Ważnośc winietki liczy się od dnia, który poda Pan jako dzień przekroczenia granicy. Przykład:
20 czerwca wykupuje Pan winietkę ważną od 29 czerwca
tj. przy wykupowaniu pracownik sprzedający winietki zaznacza na niej 29 czerwca jako dzień początku ważności.
Z poważaniem
Maria Koszabek, PZM Info
Zibuś napisał(a):I co mam teraz myśleć? Chyba wersja miro jest bezpieczniejsza.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi