Knicz Mirosław napisał(a):Możesz kupić dwie po 10 dni każda i poprosić by ci je skasowali (wycieli dziurki w odpowiednim miejscu) w terminach po sobie np. pierwsza od 22 czerwca do 01 lipca, a następna 0d 02 lipca do 11.
Przynajmniej zawsze tak robiłem, żeby nie szukać winietek w drodze powrotnej.
Knicz Mirosław napisał(a):Możesz kupić dwie po 10 dni każda i poprosić by ci je skasowali (wycieli dziurki w odpowiednim miejscu) w terminach po sobie np. pierwsza od 22 czerwca do 01 lipca, a następna 0d 02 lipca do 11.
Pawełka napisał(a):Knicz Mirosław napisał(a):Możesz kupić dwie po 10 dni każda i poprosić by ci je skasowali (wycieli dziurki w odpowiednim miejscu) w terminach po sobie np. pierwsza od 22 czerwca do 01 lipca, a następna 0d 02 lipca do 11.
Zawsze do domu człowiekowi się spieszy, więc zakup winiet w obie strony po przekroczeniu granicy słowackiej, a później austiackiej to wręcz obowiązek roztromnego turysty.
Pamiętam jak trzy lata temu w drodze wracaliśmy przez Mikulov i nie mieliśmy koron. Czesi po chamsku nie chcieli nam sprzedać winiet na VISA. dopiero po wjechaniu do Brna udało się zapłacić kartą. Takich jak my było sporo.
felder*eagles napisał(a):No właśnie, proszę powiedzcie mi czy na przejściu autostradowym Sentilj SLO - Spielfeld A można gdzieś kupić winietkę austriacką? Za granicą Austrii zaraz autostrada, a ja wiem że mój poziom pecha jest wyższy od średniej i zaraz mnie złapią.
adam11 napisał(a):hej mam pytanie ile kosztują opłaty austostrada na odcinku Zagrzeb - Split .. ( samochód osobowy ) jeżeli mógłbym prosić w PLN pozdrawaim i dziękuje
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi