Janusz Bajcer napisał(a):A mnie (i pewnie jeszcze trzech) 2:2 bardzo ucieszyło
Mnie ucieszyło 2:2
marko350 napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):A mnie (i pewnie jeszcze trzech) 2:2 bardzo ucieszyło
Mnie ucieszyło 2:2
Spotkanie 6. kolejki PKO Ekstraklasy Pogoń Szczecin - Jagiellonia Białystok zostało odwołane z powodu dużej liczby zachorowań na koronawirusa w zespole Pogoni.
Mecz miał zostać rozegrany 3 października o godz. 17:30.
Kiepura napisał(a):Jak rozumiem w przypadku przełożonych meczów może mieć zastosowanie punkt regulaminu o zmianie typowania na godzinę przed meczem (ostatni punkt o ile pamiętam). Czy dotyczy to zmian przeprowadzonych tylko w ramach podstawowego terminu kolejki ?
Janusz Bajcer napisał(a):
Edytowanie typu każdego meczu jest możliwe (przełożonych na inny termin też), ale przed godziną jego rozpoczęcia.
Janusz Bajcer napisał(a):Jeśli nie zobaczę sprzeciwu, dodam punkt do regulaminu, że w przypadku przyznania walkoweru ewentualnych punktów za ten mecz nie wlicza się do podsumowania danej kolejki.
Drużyna rozgrywa ileś tam meczy zakończonych prawidłowo a potem wycofuje się lub/i jest zdyskwalifikowana.
I wszystkie jej mecze są wstecz zakwalifikowane jako walkower dla drużyny przeciwnej.
Co wówczas ?
Kiepura napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):Edytowanie typu każdego meczu jest możliwe (przełożonych na inny termin też), ale przed godziną jego rozpoczęcia.Janusz Bajcer napisał(a):Jeśli nie zobaczę sprzeciwu, dodam punkt do regulaminu, że w przypadku przyznania walkoweru ewentualnych punktów za ten mecz nie wlicza się do podsumowania danej kolejki.
Roma locuta, causa finita
Dzięki za jasną wykładnie, wiemy czego się trzymać.
anakin napisał(a):Co do drugiej kwestii to wg mnie nie powinniśmy brać pod uwagę wyników zdyskwalifikowanej drużyny od momentu dyskwalifikacji.
Czyli np. do dziesiątej kolejki Hejnał Trąbki gra swoje mecze i te mecze powinniśmy brać pod uwagę. Od jedenastej już nie gra ,więc trochę bez sensu jest przyznawać punkty z urzędu wszystkim jej przeciwnikom.
Mecze które rozegrała do momentu wykluczenia z rozgrywek uznał bym za ważne, chociażby z tego powodu, że Janusz musiałby weryfikować tabelę wstecz, co dołożyło by mu bezsensownej ( wg mnie) roboty.
Weryfikacje spotkań tych drużyn przeprowadza się następująco:
a. w przypadku rozegrania mniej niż 50% spotkań należy anulować wyniki dotychczasowych meczów,
b. w przypadku rozegrania 50% lub więcej spotkań zalicza się do punktacji wyniki uzyskane na boisku, natomiast w pozostałych przyznaje się walkowery dla przeciwnika.
Powrót do Dołącz do zabawy i wytypuj wyniki