Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

PKO BP Ekstraklasa - komentarze & dyskusja

Ekstraklasa? Liga Mistrzów UEFA? Liga Narodów UEFA? Liga Europy UEFA? A może Mistrzostwa Świata FIFA? Wytypuj wyniki rozgrywek i zdobywaj punkty. Wyróżnij się oryginalną rangą i czasami ustrzel fajną nagrodę - baw się dobrze!
dario7
Cromaniak
Re: LOTTO Ekstraklasa - Typer- Komentarze !

Nieprzeczytany postnapisał(a) dario7 » 22.01.2019 23:06

Kiepura napisał(a):Licencja wróciła.

... tja... :evil: są równi i równiejsi :mrgreen:

... PZPN jest jak Bóg - nieograniczenie miłosierny... szkoda, że taki nie był w przypadku: Pogoni, Widzewa, ŁKS czy Polonii

Ponawiam apel sprzed kilkunastu dni - w związku z dobrym stanem finansów, jak rozumiem, pani księgowa przeleje szybko kasę Carlitosowi, bo przecież Legia dawno za niego uiściła.

Oczywiście... z pełnym uszanowaniem... :oczko_usmiech:
Endrju
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Endrju » 23.01.2019 14:20

andrzejk1975 napisał(a):wygląda na to że chodzi o pozbieranie się w tym esezonie i spadek tylko o jeden poziom a nie walczyć od 4 ligi

Wisła aktualnie ma 12 pkt przewagi nad strefą spadkową... wiadomo różne rzeczy w futbolu się zdarzały, ale szczerze wątpię, by roztrwonili tą zaliczkę.

Skład wygląda nie najgorzej, bramka bez zmian, obrona nawet OK, to samo atak, jedynie w pomocy są spore dziury i włodarze powinni skupić się na ściągnięciu ze dwóch dobrych pomocników. Może Peszkin? :mrgreen: :twisted: Może któryś z młodzieżowców błyśnie w najbliższym czasie?

Co najważniejsze, to chłopaki polecieli do Turcji i odpoczną w końcu od całego zamieszania, Stolarczyk ich spokojnie poukłada i zgra, także ja patrzę w przyszłość optymistycznie :twisted:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 23.01.2019 16:31

Endrju napisał(a):Co najważniejsze, to chłopaki polecieli do Turcji i odpoczną w końcu od całego zamieszania, Stolarczyk ich spokojnie poukłada i zgra, także ja patrzę w przyszłość optymistycznie :twisted:

Oby w Turcji przestało lać, bo na razie boiska w opłakanym stanie ....

https://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstr ... sy/mnwdrlf
Endrju
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Endrju » 24.01.2019 11:06

Uuuu, no to koszmarny rozwój sytuacji :(
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 24.01.2019 14:18

Endrju napisał(a): Może Peszkin? :mrgreen: :twisted:

Atmosfera w klubie nie jest (jak wiemy najlepsza) , więc fahowiec od takowej z pewnością się przyda. :mrgreen:
Nefer
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nefer » 24.01.2019 14:29

Takoż piszą, że Peszko ma być wypożyczony z Lechii do Wisły
https://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstr ... ke/8bxfm0r
andrzejk1975
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrzejk1975 » 24.01.2019 18:12

super że Wisła się na razie utrzymała oby przeżyła koszmar i nie spadła
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 24.01.2019 18:33

Kiepura napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):
Może Kiepura - "pierwszy kibic" Wisły Kraków na naszym forum :wink: wie coś więcej o cudzie ratunkowym. :?:

No dobra - możecie nas nazywać Królewscy. :mrgreen:

Jest zgoda :wink: pomoc jednak przyszła od Królewskiego :oczko_usmiech:
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 24.01.2019 21:24

Endrju napisał(a):Co najważniejsze, to chłopaki polecieli do Turcji i odpoczną w końcu od całego zamieszania, Stolarczyk ich spokojnie poukłada i zgra, także ja patrzę w przyszłość optymistycznie :twisted:

Oby w Turcji przestało lać, bo na razie boiska w opłakanym stanie ....

https://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstr ... sy/mnwdrlf

Cale szczęście, prognozy nie są takie najgorsze, choć do ideału daleko.

Endrju napisał(a):Wisła aktualnie ma 12 pkt przewagi nad strefą spadkową... wiadomo różne rzeczy w futbolu się zdarzały, ale szczerze wątpię, by roztrwonili tą zaliczkę.

Inni liczą tak: statystycznie 8 do 12 punktów trzeba zdobyć, by się utrzymać. W siedemnastu meczach.

anakin napisał(a):
Endrju napisał(a): Może Peszkin? :mrgreen: :twisted:

Atmosfera w klubie nie jest (jak wiemy najlepsza) , więc fahowiec od takowej z pewnością się przyda. :mrgreen:

W klubie, czy w drużynie ?
Bo jeśli chodzi o klub to niektórzy rzeczywiście mogą poczuć się nieswojo po zabraniu śledztwa z prokuratury krakowskiej i przeniesieniu jej do poznańskiej .
W drużynie atmosfera była i jest bardzo dobra.

Kiepura napisał(a):
Może Kiepura - "pierwszy kibic" Wisły Kraków na naszym forum :wink: wie coś więcej o cudzie ratunkowym. :?:

No dobra - możecie nas nazywać Królewscy. :mrgreen:

Jest zgoda :wink: pomoc jednak przyszła od Królewskiego :oczko_usmiech:

Prorok jaki czy co ? :mrgreen:

---------------------

A i ponieważ niektórzy są zaniepokojeni a nawet oburzeni to tytułem wyjaśnienia (co by nie tworzyły się legendy).

Wisła straciła licencję ponieważ:
a. niewyjaśnione były sprawy właścicielskie,
b. nie było jasnej perspektywy spłacenia zobowiązań licencyjnych do końca marca.

W kwestii praw własności sąd potwierdził prawa własności TS Wisła do Wisła Kraków S.A. Dodatkowo KL zażyczyła sobie opinii wskazanej przez siebie kancelarii prawnej i taką otrzymała.
W temacie spłaty. Długu licencyjnego jest 12 milionów. 4 miliony to pożyczka Kuby, Jarka i Jacka. 4 miliony zebrane zostanie w pożyczce crowfundingowej (cokolwiek by to nie znaczyło), chętnych jest podobno więcej niż miejsc. 3 miliony to sprzedaż zawodników (dokonana), reszta sprzedaż karnetów i różne zbiórki kibiców.
Żadnej specjalnej łaski czy drogi na skróty ze strony KL nie ma.
Zupełnie inna kwestia jest dalsze funkcjonowanie Wisły i licencja na przyszły rok.
Tu na razie nic nie jest pewne i wszystko może się zdarzyć. Łącznie z upadkiem.

Przypomnę, że w tej lidze obecnie funkcjonują kluby o zadłużeniu rzędu kilkudziesięciu milionów (Legia) czy też nie płacące piłkarzom od kilku miesięcy (Lechia).

Przypomnę też, że na ratowanie Wisły nie poszła żadna złotówka z tzw. pieniędzy publicznych.
Ostatnio GKS Katowice dostał kilkanaście milionów od miasta na przetrwanie. To tylko jeden przykład.

------------------

Przyznam też, że byłem lekko zszokowany skalą sympatii do klubu z jaka spotkałem się w tych dniach, także w kontaktach prywatnych.

--------------

I jeszcze słowo o tym Panu.

Obrazek

Wisła zalega mu o ile pamiętam jedną miesięczną pensję.
Należy mu się ona jak psu kość. Dostanie, mam nadzieję, w ostatnim możliwym terminie.
Teraz pieniędzy mało a są ważniejsze wydatki.
Miał prawo oczywiście domagać jej nawet przed sądem.
Ale robienie medialnej szopki o jedną pensję w momencie, gdy jego niedawni koledzy od wielu miesięcy grali za friko, ratując z pełnym rozmysłem w ten sposób klub... Bez komentarza.
Dodam, że klub ten wyciągnął go z otchłani trzeciej ligi dał szansę i wypromował.
Gdyby nie ta szansa, właśnie szykowałby się po zakończeniu kariery do świetlanej przyszłości w zawodzie cieśli lub murarza.
Mógł iść za duże pieniądze do innego klubu, poszedł za frytki do Legii, wybrał tak jak wybrał.
Podobno z miłości od pierwszego wejrzenia. :lool:
A, i zdjęcie nie jest fotomontażem
Endrju
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Endrju » 25.01.2019 10:31

Dobrze prawisz Kiepura :)

Sprawy klubowe aktualnie trochę ucichły, więc pozostańmy w nadziei, że układają wszystko od nowa i do 2 miesięcy pojawi się inwestor z prawdziwego zdarzenia, który wpadnie na gotowe :mrgreen:

Pojawiają się głosy, że Wisła reanimuje emerytów. Ja jestem jednak zdania, że jak na naszą ligę ich poziom sportowy będzie i tak powyżej średniej, a ich doświadczenie wpłynie pozytywnie na młodzież, która teraz ma większy kontakt z legendami. No, oby tylko Sławek był grzeczny i nie wysyłał młodych do monopolowego :mrgreen: :mrgreen:

A co do Pana ze zdjęcia powyżej:
Carlitos #10monthschallenge
50227122_2252567371466840_1323746913907900416_n.jpg
Endrju
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Endrju » 25.01.2019 11:01

I jeszcze najnowszy filmik Wisły Kraków, który po dzisiejszej premierze zbiera bardzo pozytywne głosy w futbolowym światku. Ktoś chyba w dziale PR się obudził i wyciągnął wnioski:

dario7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dario7 » 25.01.2019 11:18

... jak zwykle manipulacja, jak w TVP1 :evil: nie chodzi o powyższe, tylko o wyższe powyższe :lol:

Zadłużenie Legii nie jest związane, tak jak w Wiśle, z długiem wobec miasta, zawodników czy mediów komunalnych. Nie ma także sprawy ze stadionem. Zadłużenie jest dziurą w kieszeni właściciela.

Jeśli chodzi o Carlitosa. Ja nie wiem czy rzeczywiście chodzi tylko o jedną pensję. Mnie wiadomo, że sprawa jest tajna, skarga poszła do FIFA, zajmują się nią prawnicy. Widać TVP1 wie lepiej ...
Nawet jeśli chodzi tu o 100 Euro :lol: to wstydem jest tego nie uregulować, nawet ponoć numer telefonu gdzieś zgubili. Klub z taką historią musi spłacać takie zobowiązania. Tym bardziej, że wcześniej przytulili parę groszy za niego. A że poszedł za frytki ? Tak się handluje pod Wawelem :lol:
Skoro byli koledzy Carlitosa chcą grać za darmo, to ich wola. A może są za słabi aby ktoś ich chciał :idea: :?: Z braku laku ...
Poza tym, jedyną szansą dla nich jest gra i własna promocja.
Ale skoro w Krakowie bandyci rządzą i same tam latają noże, to trudno przejmować się tym, czy zobowiązania w stosunku do innych są uregulowane czy nie.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 25.01.2019 13:04

Kiepura napisał(a):W drużynie atmosfera była i jest bardzo dobra.

A to ciekawe, bo gdybym ja przez pół roku nie dostawał pensji i w perspektywie miał upadek firmy w której pracuję, swojego samopoczucia dobrym bym nie nazwał.
ajdadi
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 25.01.2019 16:14

No i gitara...jak mają spaść to niech spadną po walce na boisku...nie żebym teraz się podlizywał...największy szacunek mam właśnie do piłkarzy z Krakowa za to , że za friko tyle miechów grali i innym punkty odbierali...
A o ich układach w klubie to szkoda w ogóle pisać...kasa była wypłacana "Delfinom" , a nie zawodnikom...

...to tak obiektywnie z Poznania...czyli od osoby nie sympatyzującej za drużyną z Krakowa.
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 28.01.2019 19:37

anakin napisał(a):
Kiepura napisał(a):W drużynie atmosfera była i jest bardzo dobra.

A to ciekawe, bo gdybym ja przez pół roku nie dostawał pensji i w perspektywie miał upadek firmy w której pracuję, swojego samopoczucia dobrym bym nie nazwał.

No widzisz, a jednak...

ajdadi napisał(a):No i gitara...jak mają spaść to niech spadną po walce na boisku...

Też myślę, że wszystko się na boisku rozstrzygnie.
Na razie wieści od naocznych świadków nie są katastroficzne.

ajdadi napisał(a):A o ich układach w klubie to szkoda w ogóle pisać...kasa była wypłacana "Delfinom" , a nie zawodnikom...

Na całe szczęści śledztwo zostało przeniesione z Krakowa do Poznania.
To przełom jeśli chodzi o wyjaśnienie tej sprawy, ale oczywiście stuprocentowej pewności dalej nie mamy.
Mam jednak nadzieję, że wszystkie kwiatki poprzedniego zarządu wyjdą.
W tym okoliczności sprzedaży Carlitosa.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dołącz do zabawy i wytypuj wyniki

PKO BP Ekstraklasa - komentarze & dyskusja - strona 334
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone