Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

PKO BP Ekstraklasa - komentarze & dyskusja

Ekstraklasa? Liga Mistrzów UEFA? Liga Narodów UEFA? Liga Europy UEFA? A może Mistrzostwa Świata FIFA? Wytypuj wyniki rozgrywek i zdobywaj punkty. Wyróżnij się oryginalną rangą i czasami ustrzel fajną nagrodę - baw się dobrze!
Kiepura
Cromaniak
Re: LOTTO Ekstraklasa - Typer- Komentarze !

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 21.05.2018 18:30

razpol napisał(a):W ultra skrócie chodzi o rozgoryczenie kibiców/kiboli/czy-jak-kto-woli szeroko pojętym zarządzaniem klubem przez ostatnie lata.

W sumie to nie dziwię się temu rozgoryczeniu. Oglądałem Waszych piłkarzy tydzień temu i miałem wrażenie, że jest to grupa sfrustrowanych ludzi, którym nie dają grać tak jak potrafią.
Nie jest specjalnie odkrywcze stwierdzenie, że Waszemu właścicielowi nie zależy na mistrzostwie, a model klubu opiera się o promowanie młodych zawodników i sprzedawaniu ich z dużym zyskiem. Wiadomo, że żaden Carlitos czy inny nie będzie miał takiej ceny jak młody, polski obiecujący...

To oczywiście nie usprawiedliwia żałosnej ruchawki w celu przerwania meczu, choć ułatwia jej zrozumienie.
Co do kary to nie spodziewałbym się sprawiedliwej. Nie zostaniecie ukarani za przerwanie meczu, zostaniecie ukarani za zepsucie IM święta.
Taka chłodna analiza - nic więcej.

Sven napisał(a):Dziękuję za tytuł :

kopaczom Lecha
kopaczom Górnika
kopaczom Jagiellonii

bez was by się nie udało
3 trenerów, burdel w szatni, 11 porażek w sezonie i dublet
:)

zakładzik na kolejny sezon ? ;)

Z tych trzech drużyn chyba tylko Jagiellonii zależało na wygraniu ligi.
Raczej podziękuj Wiśle :mrgreen:
Z fazie mistrzowskiej mecz z Wami był najgorszy jaki nam się trafił.
Tego meczu nie mieliśmy prawa przegrać, a jednak...
Tak jak nie mieliśmy prawa wygrać z Jagiellonią.
Polska liga...
Żal d... ściska, że Carillo tak późno zwolnili z Hajduka.
Jakby nie głupie porażki pod koniec 2017 roku, można było się w kapuścianej lidze na pudło załapać.

Marsallah napisał(a):Walcie się nienawidzący Legii i legionistów, Warszawy i warszawiaków, bez wyraźnego powodu - bo tak i już. Walcie się wychowani w nienawiści, wiecznie drudzy bądź trzeci...

Pycha kroczy przed upadkiem.
A nieznajomość historii własnego klubu nie jest powodem do chwały. Ani przeświadczenie, że historia piłki zaczęła się kilka lat temu.
To lecim po historii...

Nie było Was, gdy drużyny lwowskie i krakowskie rozgrywały mecze międzynarodowe z drużynami austriackimi, czeskimi czy węgierskimi.
Byliście trzecią drużyną w Warszawie, gdy w epoce przed ligą mistrzostwo Polski seryjnie zdobywała Pogoń Lwów.
Byliście nic nie znaczącym tłem, gdy ligę w latach 1927-1950 zdominowały Wisła i Ruch.
Byliście drudzy lub gdzieś w tle (od czasu do czasu wyskok w postaci mistrzostwa), gdy w czasach komunistycznych ligę dominował Górnik, Ruch czy Widzew.
Choć trzeba przyznać, że czasy komunistyczne były dla Was względnie dobrym okresem.
Byliście drudzy lub dalej, gdy nadeszła era dominacji Wisły (jak wyżej dwa wyskoki, w tym jeden mocno podejrzany za Wdowczyka).
Ostatnie sześć lat to okres Waszej względnej dominacji. Pierwszy w historii...
Dziwnym trafem w czasach gdy liga jest najsłabsza od lat.

Choć o takiej przepaści między Wami a resztą ligi jak miały niektóre wyżej wymienione drużyny to na razie możecie pomarzyć.
Tyle w temacie wiecznie drugich.

Walcie się nienawidzący Legii i legionistów, Warszawy i warszawiaków, bez wyraźnego powodu

Przeczytaj sobie chociaż ostatnie strony i wpisy o miszczostwie w 1993 roku. Do dzisiaj nie ponieśliście żadnych konsekwencji. Chwatit jak dla mnie. A pewnie jakbym chciał wymieniać to by dnia nie starczyło.
Jackar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jackar » 21.05.2018 22:04

Marsallah napisał(a):
No i wreszcie - walcie się, szanowni dziennikarze, szukający na siłę sensacji i wyciągający na wierzch brudy, byle zwiększyć poczytność, przepraszam, klikalność oraz kreujący na mistrza coraz to nową drużynę, mimo niewielkiej przewagi nad resztą stawki.

Nie rozumiem za bardzo dlaczego masz takie pretensje do mediów.
Pisali źle o Legii bo były powody to chyba możesz przyznać i Legia sama im te powody dawała n.p.: zwolnienie trenera na lata (Magiera) i zatrudnienie chorwackiego profesora od piłki (Jozak), pobicie piłkarzy po meczu z Lechem, słaba gra.

Pisali także źle o innych klubach : Lechia, BiBi Termalica, Piast (kibice - żenada)

Pytanie do fanów Legii: Klafurič zostanie na następny sezon?
Hercklekot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hercklekot » 22.05.2018 01:38

Chciałbym żeby został, ale pewności nie ma. Zgodnie ze słowami Mioduskiego rewolucja już za nami, może będzie konsekwentny. Inna sprawa, że konsekwencji i logiki w działaniach tego i poprzedniego zarządu trudno się doszukiwać - emocje zawsze biorą górę. Może tym razem dla odmiany pójdą po rozum do głowy, bo wieczne zmiany są złe i kosztowne... Zawsze śmieszą mnie deklaracje o nowych "projektach na lata" i "długofalowych wizjach" w naszych klubach. Prawda jest taka, że myśli się max w perspektywie sezonu, podejmując decyzje na łapu-capu. Przemyślane zarządzanie klubem mając 3 trenerów w sezonie to jednak jest mega-absurd i oksymoron. Legia nie jest tu wyjątkiem. Pytanie jest jedno - czy to piłkarze sobie dobierają z kim warto, czy też to Prezesi zwariowali ?
Fajny jest przykład z Bjelicą, po którego ciupasem zgłosiło się Dynamo Zagrzeb, klub będący jednak na innej półce niż Lech. Ma to sens ? Wg mnie żaden. Ja nigdy nie zrozumiem (myśląc racjonalnie) powodu nie dania szansy Czerczesowowi na drugi sezon w Legii, czy też wywalenia Magiery. Boję się w konsekwencji ogłoszenia następnego wynalazku typu Hasi czy Romeo...
Niech mi ktoś pokaże firmę w jakiejkolwiek branży, która zmienia CEO albo mangerów co rok lub częściej.
pawelli
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelli » 22.05.2018 07:10

Janusz Bajcer napisał(a):Wyniki typowań 5-ciu edycji LOTTO Ekstraklasy.

V edycja – sezon 2017/2018

1.Hercklekot – 209 pkt
2.luk006 – 200 pkt
3.Marek40 – 197 pkt

Rekord kolejki: 15 pkt - pawelli

Typerów 31 – końcowa tabela >>> lotto-ekstraklasa-2017-2018-typowanie-t46016-3120.html#p1977504

Gratulacje dla zwycięskiej 3-ki na podium !!!!!
dario7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dario7 » 22.05.2018 07:49

sito_zabrze napisał(a):Szkoda ze nie piszesz o pewnym meczu decydującym o mistrzostwie. Górnik wygrywając 1-0 w Warszawie dostaje 3 czerwone kartki a sędzia Rędziński po tym meczu kończy kariere....

... chcesz napiszę...

Tak pamiętam ten mecz gdzie dostaliście trzy czerwone, a mogliście zaliczyć walkowera gdyby Mielcarski w 1 min. po wycince od tyłu Wędzyńskiego dostał czerwo. A może gdyby dostał, to gra by się uspokoiła i dotrwali byście w dziesięciu 8O :?: Może wówczas byście wygrali :?: Nie wiem 8O

Ten mecz tak naprawdę zaczął się tydzień wcześniej kiedy Was wypchnęliśmy z PP. To w trakcie tego meczu Mandziejewicz po starciu z Mielcarskim wylądował w szpitalu, i ten sam brutal wszedł wyprostowanymi nogami w Rataja zostawiając ślad ponoć do dziś.
Wasza tamta frustracja (jak dziś w Poznaniu) dała upust w W-wie w walce o MP. To w tym meczu z kolei Wałdoch, albo Szemoński (już nie pamiętam) złamał żebro Zielkowi w 15 min, Grembocki walnął w twarz Rataja, a Dziuk ciął wszystkich równo z trawą.
23 letni wówczas Mielcarski po tych meczach powiedział (coś w tym stylu) , że był wtedy młody i że wie, że grał ostro. Dodał, że może gdyby trener postraszył go zakazem gry to by się opamiętał. W moim domyśle - trener mu nie powiedział, ale może kolesie w szatni nastawili młodego jak ma uprzykrzać życie L :?:
Kapitan Waszej drużyny - Brzęczek powiedział wówczas, że w meczach o taką stawkę zawsze jest walka, i musieliście liczyć się z takimi konsekwencjami.
Wszystko w temacie.

Jeśli to była czysta gra z poszanowaniem zdrowia rywala to ...

Co ma do tego koniec kariery sędziego :?: Nie wiem, może Ty wiesz :?:

Jeśli chcesz dyskutować to nie widzę problemu, ale nie pisz proszę, że cała Polska widziała jak to kiedyś Kulesza powiedział po pamiętnym podstolikowym meczu z Lechem. Jeśli tak napiszesz, to ja Ci sarkastycznie odpiszę, że cała Polska nie widziała, bo moja żona nie ogląda piłki kopanej 8O :lol:
Marsallah
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marsallah » 22.05.2018 08:16

Kiepura napisał(a):
razpol napisał(a):Przeczytaj sobie chociaż ostatnie strony i wpisy o miszczostwie w 1993 roku. Do dzisiaj nie ponieśliście żadnych konsekwencji.

Jak to nie ponieśliśmy konsekwencji? Zdobyte przez Legię w 1993 MP, jeśli nie wiesz, zostało odebrane bez udowodnienia winy, przy całkowitym braku dowodów. Wystarczyło słynne "cała Polska widziała". Czyli sąd kapturowy, jak w średniowieczu. Więc jak to "nie ponieśliśmy konsekwencji"? Przypominam, że dodatkowo UEFA wykluczyła Legię (i ŁKS) z udziału w europejskich pucharach.
Sven
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sven » 22.05.2018 08:17

jeżeli chodzi o Klafa to nie może zostać... ma jeden atut - trenował kobiety :)
i wielką zaletę w/g kopaczy - nie wtrąca się w szatnię...
w sytuacji kiedy grajkom się chce ( premie ) to jest ok ale jak zawsze do pierwszego kryzysu...potem zacznie się to samo co z Magierą i Jozakiem

Tylko silnoręki trener plus ustawienie w szatni kopaczy ( tutaj niestety byłaby potrzeba wycięcia 3 ognisk zapalnych R,J,P)

Kiepura skoro nalegasz
Dziękuję kopaczom Wisły :)
luk006
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) luk006 » 22.05.2018 10:54

Marsallah napisał(a):
Kiepura napisał(a):
razpol napisał(a):Przeczytaj sobie chociaż ostatnie strony i wpisy o miszczostwie w 1993 roku. Do dzisiaj nie ponieśliście żadnych konsekwencji.

Jak to nie ponieśliśmy konsekwencji? Zdobyte przez Legię w 1993 MP, jeśli nie wiesz, zostało odebrane bez udowodnienia winy, przy całkowitym braku dowodów. Wystarczyło słynne "cała Polska widziała". Czyli sąd kapturowy, jak w średniowieczu. Więc jak to "nie ponieśliśmy konsekwencji"? Przypominam, że dodatkowo UEFA wykluczyła Legię (i ŁKS) z udziału w europejskich pucharach.

Nie jestem kibicem Legii ani żadnej drużyny ekstraklapowej - to na początku.

Niestety ale nawet Janusz Wójcik w swojej biografii wspominał, że mecz w z Wisłą 1993 roku był kupiony. Taka była liga - wszyscy kupowali. W drużynie były budżety na sędziów, przeciwników itp. Więc odpuść sobie powyższe wpisy o niepokalanej opinii CWKSu i o krzywdzie, jaką wyrządzili "działacze"...

Z drugiej strony - na jednym stadionie mecz kończy się wynikiem 7:1, na drugim - w "korespondencyjnym" pojedynku pada rezultat 6:0 - przecież to nie trzeba być kibicem żeby zorientować się, że coś tu śmierdzi... Średnio rozgarnięty gimnazjalista zauważy wałek.
dario7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dario7 » 22.05.2018 11:33

luk006 napisał(a):... jednak takie zachowanie jest pożywką dla lewackich mediów, które kreują obraz kibica na troglodytę, bydlaka i zakompleksionego pseudopatriotę.

Nie pisz proszę o lewackich mediach, bo to nie tylko media wyrażają swoją opinię o takich niby kibicach, którzy w idiotyczny sposób doprowadzają do niszczenia mienia społecznego i srogich kar dla swojej drużyny.
Tymi słowami obrażasz między innymi nas tutaj, którzy pewnie nie wszyscy są lewakami, a chcą tylko normalności na trybunach.
A poza tym, ja uważam takich pseudokibiców właśnie za bydlaków i troglodytów. A co do pseudopatriotów, to Ci powiem jeśli nie ogarniasz, że to właśnie ci obecni, debili z trybun kreują na patriotów.
Wystarczy być troszkę inteligentniejszy od odkurzacza, aby wiedzieć dlaczego tak się dzieje. Czyż to nie cyniczne :?:

Jeśli lewakiem jest ten kto chce normalności, to kim jest prawicowiec :?: :mrgreen:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 22.05.2018 11:38

Dyskutujcie o Klubach, o Lidze, o piłce ... ale proszę nie zbaczać w dyskusję polityczną :idea:
luk006
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) luk006 » 22.05.2018 11:56

dario7 napisał(a):
luk006 napisał(a):... jednak takie zachowanie jest pożywką dla lewackich mediów, które kreują obraz kibica na troglodytę, bydlaka i zakompleksionego pseudopatriotę.

Nie pisz proszę o lewackich mediach, bo to nie tylko media wyrażają swoją opinię o takich niby kibicach, którzy w idiotyczny sposób doprowadzają do niszczenia mienia społecznego i srogich kar dla swojej drużyny.
Tymi słowami obrażasz między innymi nas tutaj, którzy pewnie nie wszyscy są lewakami, a chcą tylko normalności na trybunach.
A poza tym, ja uważam takich pseudokibiców właśnie za bydlaków i troglodytów. A co do pseudopatriotów, to Ci powiem jeśli nie ogarniasz, że to właśnie ci obecni, debili z trybun kreują na patriotów.
Wystarczy być troszkę inteligentniejszy od odkurzacza, aby wiedzieć dlaczego tak się dzieje. Czyż to nie cyniczne :?:

Jeśli lewakiem jest ten kto chce normalności, to kim jest prawicowiec :?: :mrgreen:

A teraz przeczytaj raz jeszcze co napisałem, a później jeszcze raz i jeszcze raz - do skutku, aż zrozumiesz...

Jeśli byłeś kiedyś na meczu, najlepiej wyjazdowym, powinieneś wiedzieć jak traktowani są WSZYSCY bez wyjątku kibice np. przez policjantów. Co do lewackich mediów - jesteś z Warszawy, więc akcja "Widelec" powinna Ci się przynajmniej obić o uszy. Jakie były przyczyny, a przede wszystkim jaki był efekt? Chcesz wiedzieć kto rozpropagował ją w mediach i kim jest dla nich każda osoba przychodząca na stadion, zwłaszcza ta zasiadająca w Kotle, na Żylecie itp. ??? Wychodzę z założenia i po części winię za to właśnie wspomniane media za to, że wg. nich każdy kibic to kibol. Dla jasności - nie głosowałem ani na dwu-, ani na trzyliterową partię...

A teraz wróć do mojego postu Darku i przeczytaj raz jeszcze, jaki jest mój stosunek do kibiców i kiboli. I czytaj, czytaj, czytaj - aż zrozumiesz. Jeśli ogarniesz - z góry przyjmuję Twoje przeprosiny.

W związku z czerwoną czcionką użytą przez Janusza, jest to mój ostatni post w tym temacie dotyczący meczu Lech - Legia.
dario7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dario7 » 22.05.2018 12:22

... na pierwszym meczu byłem w 1977 lub 78 r. i znam metody tych służb, bo niejednokrotnie wyciągali mnie z autobusu stojącego pod Torwarem przy Łazienkowskiej i później ...

O wspomnianej akcji słyszałem, ale nie rozumiem co to ma do dyskusji ... i tutaj rzeczywiście trzeba odpuścić, bo będzie czerwo :lol:

Nie widzę powodu do przeproszenia Cię, bo ja Twój wpis tak odebrałem jak go zrecenzowałem. Owszem chwalisz zachowanie kibiców, a później piszesz o pożywce dla pewnych grup :lol: nie mogę jaśniej bo ... sam rozumiesz :mrgreen:

weszliśmy na śliski grunt i rzeczywiście trzeba odpuścić, bo jaśniej nie można :idea: :papa:
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 22.05.2018 20:12

Marsallah napisał(a):
Kiepura napisał(a):Przeczytaj sobie chociaż ostatnie strony i wpisy o miszczostwie w 1993 roku. Do dzisiaj nie ponieśliście żadnych konsekwencji.

Równie dobrze możesz powiedzieć, że złodziej co ukradł 100 zł został ukarany, bo mu te 100 zł odebrali. :lol:
Ponadto Wam niczego nie odebrano boście wówczas niczego nie zdobyli. Ostatni mecz był nie ważny patrząc ze sportowego i honorowego punktu widzenia..

Wisła wyrzuciła zawodników, spadła z ligi, taka była cena za tamten mecz. A jak była Wasza cena ?

Co do dowodów, to daj spokój. Tu nie trzeba prokuratury by wiedzieć jak było. Minęło 25 lat są relacje ówczesnego prezesa Wisły o tym jak delegacja od Was przyjechała (chyba z Janasem na czele) negocjować kupno meczu (dostali odpór, skorumpowani zostali później zawodnicy), jest wypowiedź choćby Szczęsnego, są mniej lub bardziej oficjalne wypowiedzi piłkarzy itd.

Nie będę bajek opowiadał, bo prawda jest prawdą. Jeśli chce pan usłyszeć ode mnie potwierdzenie, że to był sprzedany mecz, to tak – to nie był czysty mecz.

Czytaj więcej: http://www.gazetakrakowska.pl/sport/a/g ... ,13006586/

Dopisywanie przez Was tamtego tytułu jest zwyczajnie żałosne. Inna sprawa, że mam przeświadczenie, że każde mistrzostwo w tamtych czasach było mniej lub bardziej kuponie. Tyle, że to w 93 roku wyjątkowo bezczelnie.

Edit. W temacie cytatu. Mea culpa. Nie zauważyłem. U mnie poprawione.
Ostatnio edytowano 23.05.2018 14:59 przez Kiepura, łącznie edytowano 1 raz
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 23.05.2018 06:25

Marsallah napisał(a):
Kiepura napisał(a):

Co Wy mnie tu w jakieś nie moje cytaty wrabiacie.. :P ;)
dario7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dario7 » 27.05.2018 14:43

Witamy Zagłębie Sosnowiec w Ekstraklasie :lol:
... i na dodatek spuścili piętro niżej Niebieskich :papa: :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dołącz do zabawy i wytypuj wyniki

PKO BP Ekstraklasa - komentarze & dyskusja - strona 306
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone