Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

PKO BP Ekstraklasa - komentarze & dyskusja

Ekstraklasa? Liga Mistrzów UEFA? Liga Narodów UEFA? Liga Europy UEFA? A może Mistrzostwa Świata FIFA? Wytypuj wyniki rozgrywek i zdobywaj punkty. Wyróżnij się oryginalną rangą i czasami ustrzel fajną nagrodę - baw się dobrze!
anakin
Legenda_mistrz LM
Re: LOTTO Ekstraklasa - Typer- Komentarze !

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 05.03.2018 11:02

Marsallah napisał(a)::)
.............

Oglądam dosyć dużo piłki.
I to tej prawdziwej.
Ekstraklasę od wielkiego dzwonu, jak już powiedziałem, więc nie wiem nawet o jakiej ręce Pazdana mówicie, ani o jakim meczu.
I powiem Ci, że takiego karnego z d....dawno nie widziałem.
Sędzia się zawsze obroni i tu nie mam złudzeń.
Najważniejsze, żeby się dobrze czuł po takim meczu.
A z tego co słyszę czuje się świetnie.
Jeżeli Marciniakowi pozwolono by sędziować taką Premier League, to śmiem twierdzić, że w jednym meczu podyktował by 18 rzutów karnych, dał minimum 16 żółtych kartek i co najmniej 4 -5 czerwonych. :roll:

Zawsze są jakieś jaja, bądź kontrowersje.
I gdyby one nie wpływały na wynik końcowy, to pies to trącał.
Niestety jednak w dwóch meczach przeciwko Lechowi przy Ł3 (które oglądałem) L. zdobyła punktów sześć, zamiast dwóch.
Cóż....pewnie przypadek.

Jeszcze raz powtarzam- nie oglądam meczów Ekstraklasy, więc do żadnego przykładu, który krzywdzi L się nie odniosę.
Mówię o tym co widziałem.
A widziałem, że karnego być nie powinno.

Oczywiście to tylko moje zdanie do którego mam prawo, natomiast inni mają prawo mieć je w d..... :mrgreen:

Marsallah napisał(a):Wiecie, mieszkając w Warszawie, trzeba mieć grubą skórę. Znaczna część Polaków, którzy posiadają samochody z tablicami rejestracyjnymi nie zaczynającymi się od "W" z gruntu nastawia się do warszawiaków jak pies do jeża.

A jak myślisz...z czego to wynika?
dario7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dario7 » 05.03.2018 12:24

anakin napisał(a):Ekstraklasę od wielkiego dzwonu, jak już powiedziałem, więc nie wiem nawet o jakiej ręce Pazdana mówicie, ani o jakim meczu.
I powiem Ci, że takiego karnego z d....dawno nie widziałem.

Marsallah napisał(a):Wiecie, mieszkając w Warszawie, trzeba mieć grubą skórę. Znaczna część Polaków, którzy posiadają samochody z tablicami rejestracyjnymi nie zaczynającymi się od "W" z gruntu nastawia się do warszawiaków jak pies do jeża.

Mam nadzieję, że Ty nam w sposób inteligentny i dosadny to wyjaśnisz :mrgreen:

Normalne tłumaczenie: nie wiem, nie widziałem, nie znam się, zarobiony jestem, ale .....
Ale ten mecz oglądałeś. A inni także tamtego meczu nie widzieli, nic o nim nie słyszeli :?:

Anakin nie rżnij ... Jakbyś chciał aby potraktować Cię poważnie to obejrzyj fragment tamtego meczu w internecie i opisz co widzisz własnymi, dosadnymi, jak zwykle słowami
dario7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dario7 » 05.03.2018 12:50

ajdadi napisał(a):
dario7 napisał(a):Też uważam,że obrońca nie powinien podawać pomocnej dłoni rywalowi :mrgreen:

O jest ten ,który nie cierpi Lecha...

Mogę Tobie zadać pytanie?

... a kto Ci powiedział. że nie cierpię drużyny, która jest spadkobiercą AMICI:?: :idea:
Powiem Ci tak ... Ty masz większy kompleks niż ja, ale ja to ... :idea:

Jak chcesz zadać pytanie to oczywiście możesz, nie musisz pytać.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 05.03.2018 13:20

dario7 napisał(a):Anakin nie rżnij ... Jakbyś chciał aby potraktować Cię poważnie to obejrzyj fragment tamtego meczu w internecie i opisz co widzisz własnymi, dosadnymi, jak zwykle słowami

Mowa o meczu Zagłębie- Legia?
http://ekstraklasa.tv/bramki/zaglebie-l ... nym/q7tmgg

Otóż wyobraź sobie, że to są.......dwie różne ręce/ręki !
Zobacz co się dzieje z piłką (tzn. wyobraź sobie), w momencie kiedy nie trafia ona w Pazdana rękę.
Piłka "przechodzi" dalej i jest wielce prawdopodobne,że trafi do zawodnika Żagłębia ( choć może by się tak nie stało, bo obrońca był bliżej).
Czyli Pazdan swoim nieumyślny/umyślnym zagraniem przecina lot piłki, która dzięki temu (zagraniu) nie dochodzi do adresata.
Tak więc dla L to zagranie jest korzystne i pozwala uniknąć przeciwnikowi sytuacji bramkowej.
Hipotetycznie, bo jak wspomniałem nie wiemy co by było dalej, niemniej jednak prawdopodobieństwo takiego zdarzenia było wysokie.
Nie oglądałem tego meczu, ale z tego fragmentu wynika dla mnie, że gwizdka o karnym nie było od razu, ponieważ Kopacz mógł strzelić bramkę.
Ponieważ sędzia dokładnie sytuacji nie widział, stad VAR.

Zobacz wczorajszą sytuację:
http://ekstraklasa.tv/skroty/legia-lech ... czu/qqpqrr
Co się tu dzieje, jeżeli gość tej piłki ręką nie dotyka?
Ano nic.
Spada ona na ziemię i chłopaki walczą dalej.
Mączyński był tyłem do bramki ( i miał przeciwnika na plecach), więc nie pisz, że mógłby ją przejąć od razu lub strzelić.

Sytuacja, którą wkleił Kiepura na poprzedniej stronie:
http://ekstraklasa.tv/bramki/wisla-k-le ... uje/l0n7md
Nie mam mowy o karnym, ponieważ Zachara fauluje Pazdana!
To zdarzenie jest pierwsze w kolejności.
Zagranie ręką w takiej sytuacji nie ma żadnego znaczenia.
Gdyby faulu nie było- ewidentny karny, ponieważ Pazdan uniemożliwił zawodnikowi Wisły znalezienie się w dogodnej pozycji.

Mam nadzieję, że jesteś usatysfakcjonowany, bo inaczej tego wytłumaczyć nie umiem.

Tak na marginesie to znam trochę piłkę, zarówno z pozycji piłkarza, jak i sędziego (oczywiście nie na takim poziomie), więc wydaje mi się , że wiem o czym mówię.
Ale może mi się oczywiście wydawać.

Chyba w temacie Liga Mistrzów pisałem coś na temat przepisu dotyczącego ręki w polu karnym!
Powinien brzmieć, że każda ręka w polu karnym to rzut karny!
I skończyło by się pitolenie o celowości zagrania, intencjach zawodnika, interpretacji sędziego, itp. pierdoły.
No, ale taki przepis uniemożliwiły jedno - kręcenie wałków (na każdym szczeblu rozgrywek, żeby była jasność).
Więc interesu w tym nie ma tak naprawdę żadnego.

A to co mówi na temat tego zdarzenia Stępniewski to się nawet do kabaretu nie nadaje!
Próbowałeś kiedyś wyskoczyć do piłki (zakładam, że kopałeś) z rękami ułożonymi wzdłuż tułowia?
Jeżeli nie to spróbuj- i życzę powodzenia.

Niech Marciniak takiego karnego gwizdnie tu:
https://sport.onet.pl/pilka-nozna/szymo ... ur/w2w73j6
Wtedy Ligę Mistrzów zobaczy tam gdzie ja.
W tv.
dario7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dario7 » 05.03.2018 14:16

... tak, oczywiście są to dwie różne ręki ... tu jest pełna zgoda!

Ale po:
1. ręka Pazdana jest po uchyleniu się zawodnika atakującego, co pozwala jednoznacznie ocenić, że celowości (Pazdana) nie ma, bo nie mógł przewidzieć, że ten się uchyli
2. po tej ręce i po plecach (w moim odczuciu) tego atakującego piłka trafiła do napastnika, a ten oddaje strzał
3. gdyby ten strzał byłby bramką, Złotek, i cały ten VAR by nie zareagował (tak myślę, chociaż w przeciwieństwie co do niektórych nie jestem zwolennikiem spiskowej...)
4. nie ma ruchu Pazdana do piłki, ewidentnie widać, że zamiarem Pazdana jest - nie pozwolić podskoczyć napastnikowi, a nie atak na piłkę
5. Legia nie ma żadnej korzyści, wręcz przeciwnie (jak wyżej)

Wczorajsza sytuacja:
1. to nie siatkówka tylko kopana, jak skacze się z tak rozłożonymi rękoma to może się zdarzyć ....
2. piłka po dotknięciu jej ręką lekko, ale jednak, zmienia swój kierunek
3. obrońca mógł uchronić się od dotknięcia piłki (gdyby ją obserwował)
4. można domniemywać, że było to celowe działanie, a rozłożone ręce były alibi, niby przypadek
5. po co rozłożył ręce i podskoczył, bo przecież Mączyński stał - tego nie umiem pojąć, pozycja nienaturalna

Jak widzisz różnią się te sytuacje, z Zagłębiem według mnie ręka przypadkowa (w mojej ocenie) a tu nie, może bez nadmiernej korzyści, ale jednak.

Po Lubinie nawet nie zabierałem głosu, bo znam tę Waszą zajadłość, była ręka i już przyjąłem to, a teraz podpiąłem się pod Twój komentarz, ale także nie chciałem się wychylać. Tylko odpowiedziałem Tobie.

Piszesz, że jesteś, czy byłeś sędzią. Ja Cię w takim razie zapytam. Kiedyś dostałem piłką w rękę kiedy będąc już na "czworakach" leżałem na ziemi. Jak myślisz był karny, czy nie :?:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 05.03.2018 14:37

dario7 napisał(a):.
1. ręka Pazdana jest po uchyleniu się zawodnika atakującego, co pozwala jednoznacznie ocenić, że celowości (Pazdana) nie ma, bo nie mógł przewidzieć, że ten się uchyli

Tu nie mam mowy o celowości, bo takowej nie widziałem.
Mówię o tym co by mogło być gdyby go w tę rękę nie trafiła.

dario7 napisał(a):.2. po tej ręce i po plecach (w moim odczuciu) tego atakującego piłka trafiła do napastnika, a ten oddaje strzał
3. gdyby ten strzał byłby bramką, Złotek, i cały ten VAR by nie zareagował (tak myślę, chociaż w przeciwieństwie co do niektórych nie jestem zwolennikiem spiskowej...)

Oczywiście, że nie było by mowy o karnym, bo padła bramka!
Rzut karny to jeszcze nie bramka, więc sędzia nie może anulować prawidłowo zdobytej bramki i podyktować rzutu karnego za przewinienie, które miało miejsce sekundę, dwie wcześniej!
Może się do niej "cofnąć" i to wg mnie tutaj zrobił, czego następstwem był rzut karny.
Bramka to korzyść, a rzut karny niewiadoma.
Chyba by go zabili na tym boisku, gdyby jej nie uznał a oni potem tego karnego by nie strzelili.
Nie pamiętam co mówi na ten temat przepis, ale chyba tak właśnie powinno być.

dario7 napisał(a):.4. nie ma ruchu Pazdana do piłki, ewidentnie widać, że zamiarem Pazdana jest - nie pozwolić podskoczyć napastnikowi, a nie atak na piłkę
5. Legia nie ma żadnej korzyści, wręcz przeciwnie (jak wyżej)

Nie o ruch chodzi, jeszcze raz powtarzam.
I Legia korzyść ma, bo piłka w wyniku tego działania (niecelowego) nie trafia do przeciwnika!

dario7 napisał(a):.Wczorajsza sytuacja:
1. to nie siatkówka tylko kopana, jak skacze się z tak rozłożonymi rękoma to może się zdarzyć ....
2. piłka po dotknięciu jej ręką lekko, ale jednak, zmienia swój kierunek
3. obrońca mógł uchronić się od dotknięcia piłki (gdyby ją obserwował)
4. można domniemywać, że było to celowe działanie, a rozłożone ręce były alibi, niby przypadek
5. po co rozłożył ręce i podskoczył, bo przecież Mączyński stał - tego nie umiem pojąć

A tu Ci się wszystko wali.
ad.1- pewnie, że może. Ale w takim miejscu nie miało to wpływu na cokolwiek (patrz mecz Zagłębie- Legia)
ad.2-w sposób istotny dla zdarzenia?
ad.3-sądzisz, że w wyskoku tak łatwo korygować położenie ciała, kiedy wszystko dzieje się w ułamkach sekund? ( ile ta piłka spadała? sekundę?
ad.4 i ad.5 - ręce w takiej sytuacji rozkłada się żeby zwiększyć powierzchnię swojego ciała i tym samym uniemożliwić przeciwnikowi skuteczne odwrócenie się i drybling. Na pewno nie po to by zatrzymywać piłkę ręką.Tym bardziej ,że w tym przypadku żądnego zatrzymania nie było. Piłka spadła niemal pionowo na rękę zawodnika! Nie została zagrana z boku, a dotknięcie jej nie spowodowało niczego istotnego ( jak w meczu z Zagłębiem)

dario7 napisał(a):.Jak widzisz różnią się te sytuacje, z Zagłębiem według mnie ręka przypadkowa (w mojej ocenie) a tu nie, może bez nadmiernej korzyści, ale jednak.

Otóż obie te ręki są przypadkowe!
Z tym, że powinny być interpretowane tak jak już wyjaśniłem.
Rzecz w tym właśnie, że nie były.

dario7 napisał(a):.Piszesz, że jesteś, czy byłeś sędzią. Ja Cię w takim razie zapytam. Kiedyś dostałem piłką w rękę kiedy będąc już na "czworakach" leżałem na ziemi. Jak myślisz był karny, czy nie :?:

Byłem.
Nie wiem w jakiej sytuacji zdarzenie to miało miejsce.
Jeżeli byłeś przed bramką a Twoja ręka była ostatnią "przeszkodą" i to "zagranie" spowodowało, że przeciwnik nie zdobył bramki, to wg mnie jak najbardziej karny.
Z tym, że bez cz.k.
Jeżeli za Tobą stał przeciwnik, który mógł się znaleźć w sytuacji, w której mógł zdobyć bramkę, ale jej nie zdobył to Ty piłkę "zatrzymałeś" ręką - karny.

Nie ma "mojżeszowej tablicy" na takie zagrania.
Każdy przypadek trzeba rozpatrywać indywidualnie i nie bez znaczenia jest zarówno miejsce, jak i okoliczności zdarzenia.

A teraz czytam, że Marciniak mówi:
Tu nie mówimy o fakcie, że ręka jest nienaturalnie ułożona, czy nie. Ręka była ponad głową i takie dostałem potwierdzenie od VAR. Tu nie chodziło o interpretację ręki, tylko fakt dotknięcia ponad głową!

Art.12 Przepisów gry w piłkę nożną nic nie mówi ręce ponad głową i konsekwencjach z tego wynikających!

Ktoś wie jaki przepis to reguluje?
Bo chętnie bym poczytał.
dario7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dario7 » 05.03.2018 15:55

anakin napisał(a):
dario7 napisał(a):.2. po tej ręce i po plecach (w moim odczuciu) tego atakującego piłka trafiła do napastnika, a ten oddaje strzał

dario7 napisał(a):5. Legia nie ma żadnej korzyści, wręcz przeciwnie (jak wyżej)

I Legia korzyść ma, bo piłka w wyniku tego działania (niecelowego) nie trafia do przeciwnika!

Piszesz i czytasz, a później się okazuje, że nie wiesz o czym.
Jeszcze raz napiszę:.. piłka trafiła do pana o nazwisku, nomen omen, Kopacz i ten oddał strzał :idea:

Wczorajsza sytuacja:
- nikogo nie interesuje, że facet nie może w wyskoku korygować swojego ciała
- facet zwiększa objętość swojego ciała i nie tylko dla tego, żeby zablokować przeciwnika
- to, że piłka nie spowodowała niczego istotnego nie ma znaczenia, a ni to, że spadła z góry, a nie przyfrunęła z boku :idea:

Masz rację, nie ma tablicy ..., i nie bez znaczenia jest miejsce..., dlatego taka ręka w polu karnym jest karnym :!:
Gdyby zrobił to dwa metry w prawo, nie podnosiłbyś lamentu, bo byłby tylko wolny.

Raz piszesz, że ...obie ręki są przypadkowe! a dwa zdania później, że rzecz w tym właśnie, że nie były
Chyba mało kto nadąża za Tobą :roll:

Dobra, kończąc, jeżeli uważasz, że pech Pazdana jest porównywalny do wczorajszej sytuacji (nie twierdzę, że była to premedytacja) to się nie dogadamy. :papa:
ajdadi
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 05.03.2018 17:20

dario7 napisał(a):...która jest spadkobiercą AMICI:?: :idea:
Powiem Ci tak ... Ty masz większy kompleks niż ja, ale ja to ... :idea:

A ten znów o tej Amice...proponuję maść na ból...wiadomo czego...

Jednak nie będę z Tobą rozmawiać...bo mam kompleksy...jak to ująłeś ładnie...
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 05.03.2018 17:32

anakin napisał(a):
Sytuacja, którą wkleił Kiepura na poprzedniej stronie:
http://ekstraklasa.tv/bramki/wisla-k-le ... uje/l0n7md
Nie mam mowy o karnym, ponieważ Zachara fauluje Pazdana!
To zdarzenie jest pierwsze w kolejności.
Zagranie ręką w takiej sytuacji nie ma żadnego znaczenia.
Gdyby faulu nie było- ewidentny karny, ponieważ Pazdan uniemożliwił zawodnikowi Wisły znalezienie się w dogodnej pozycji.

:lol:

Oglądałeś ? Czy tylko słuchałeś komentarza Mielcarskiego, faceta który ma chorobliwą alergię na punkcie Wisły.
Faul Zachary. :lool:
Zachara ma wygraną pozycję, jest przed Pazdanem, tamten wali się na niego z tyłu całym impetem machając łapami jak wiatrak i uwaga uwaga... dotyka ręką piłki a rękę ma ponad głową.

Otóż i wisienka na torcie.
Oglądałem mecz z trybun, ale ponieważ pamięć jest ulotna specjalnie odświeżyłem sobie ten mecz z zapisu tv.
Oglądałeś tylko wybrany fragment. Całe zdarzenie trwało kilka minut, sędzia konsultował się z bocznym.
W ostateczności orzeczono nie wolnego dla Legi tylko rzut rożny dla Wisły.
Bo przecież Pazdan ostatni dotknął piłki.
Ręką :lool: :lool: :lool:

Co komentarza fachofca Mielcarskiego to też wysłuchałeś tylko fragmentu. Ostatecznie ocena była taka:
walka bark w bark, naturalne zachowanie Pazdana, Pazdan traci kontrolę nad swoim ciałem

Zamień tylko Pazdana na tego młodziana z Lecha...
A wróć młodzian nie faulował jak Pazdan.

Kabaret, nie sędziowanie.

Dla polepszenie humoru zgaduj zgadula.

Sławuś gurusendziowania:

Wiem, że to trudna decyzja i niepopularna, szczególnie w takim meczu i w takiej chwili. Natomiast niestety, ale to jest błąd obrońcy. On w zasadzie nie wie, gdzie ta piłka jest, nie bardzo ma świadomość. Ale to jest jego błąd, że tej świadomości nie ma. Jeśli obrońca wyskakuje z tak nienaturalnie rozłożonymi rękoma, w zasadzie nad głową, to bierze na siebie ryzyko.

To o sytuacji wypowiedź z wczoraj czy po tamtym meczu Wisłą Legia ?

I pełna zgoda.
Marciniak z takiej decyzji w Polsce się wybroni. Bagienko firmowane przez rudego ma się dobrze.
On o tym dobrze wie i dlatego wczoraj ironiczny uśmieszek z ust mu nie schodził jak wypowiadał się o tej sytuacji.
Gdyby walnął coś takiego LM to zostały by mu pewnie ogony w LE do sędziowania.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 05.03.2018 17:58

dario7 napisał(a):Raz piszesz, że ...obie ręki są przypadkowe! a dwa zdania później, że rzecz w tym właśnie, że nie były
Chyba mało kto nadąża za Tobą :roll:

anakin napisał(a):Otóż obie te ręki są przypadkowe!
Z tym, że powinny być interpretowane tak jak już wyjaśniłem.
Rzecz w tym właśnie, że nie były.

Nie były...interpretowane.
INTERPRETOWANE! Bardzo ważne słowo.

Nadążysz.
Tylko czytaj ze zrozumieniem.

dario7 napisał(a):Dobra, kończąc, jeżeli uważasz, że pech Pazdana jest porównywalny do wczorajszej sytuacji (nie twierdzę, że była to premedytacja) to się nie dogadamy. :papa:

Jak gość jest z L to ma pecha.
Jak z Lecha czy Piasta - cwaniak, który zagrywa z premedytacją. :lool:

Faktycznie się nie dogadamy. :papa:
Ostatnio edytowano 05.03.2018 18:09 przez anakin, łącznie edytowano 1 raz
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 05.03.2018 18:06

Kiepura napisał(a):
Oglądałeś ? Czy tylko słuchałeś komentarza Mielcarskiego, faceta który ma chorobliwą alergię na punkcie Wisły.
Faul Zachary. :lool:
Zachara ma wygraną pozycję, jest przed Pazdanem, tamten wali się na niego z tyłu całym impetem machając łapami jak wiatrak i uwaga uwaga... dotyka ręką piłki a rękę ma ponad głową.

Oglądałem tylko ten fragment z linku.
I ja tu widzę faul.
Zobacz co Zachara robi prawym udem.

Ale być może z trybun to wyglądało inaczej, nie polemizuję.

Kiepura napisał(a):To o sytuacji wypowiedź z wczoraj czy po tamtym meczu Wisłą Legia ?

Skoro pytasz to myślę, że po meczu Wisła- Legia.
Ale nie słyszałem.
Jeżeli tak to jeszcze raz pokazuje "fachowość" człowieka i to jak słaby ma repertuar tłumaczeń, skoro powiela to samo.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 05.03.2018 20:24

Liderem 26 kolejki: rysiek_r74 - 8 pkt

Podium po 26 kolejce :wink:

1. Hercklekot - (6) 150 pkt

2. luk006 - (3) 141 pkt

3. Marek40 - (7) 140 pkt

Grupa pościgowa :wink:

pawelli - 135 pkt
VONPLES - 127 pkt
mireks - 126

Klubowicze :oczko_usmiech:

Klub 150 - Hercklekot

Klub 140 - luk006, Marek40

Klub 130 - pawelli

Klub 120 - VONPLES, mireks, razpol, DCK

Klub 110 - labusm, Jackar, andrzejk1975, paw_el, orson, Kiepura

Klub 100 - ajdadi, sito_zabrze, Gajus.ems, Pawel2602, rafalisko30, arkona, rysiek_r74, Janusz Bajcer, Tuti

Klub 90 - Irekkk

Klub 80 - Zbyszko666, kor_nick

Klub 60 - simon174, BEZERKA
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 05.03.2018 21:23

anakin napisał(a):
Ale być może z trybun to wyglądało inaczej, nie polemizuję.

Owszem, wyglądało inaczej. Inaczej też wygląda jak się obejrzy kilka powtórek, czego efektem jest (a czego nie ma na skrócie) wycofanie się chyłkiem Mielcarskiego z teorii o faulu.

To jak to ja widzę nie ma w tej sprawie większego znaczenia. Ważne co widział i co orzekł sędzia. A on nie orzekł wolnego (co z jego osobistej perspektywy "mniejszego ośmieszenia się" byłoby najlepszym wybrnięciem z sytuacji) tylko rożny.

Ale dziś Ekstraklasie po godzinach wyciągnięto tą sytuację panu Sławkowi. Orzekł, że to nie to samo. :lol:

Tak, ze tak... :roll:

anakin napisał(a):Skoro pytasz to myślę, że po meczu Wisła- Legia.

A nie to z wczoraj. Ale uniwersalne :lol:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 05.03.2018 21:55

Mecz w LM Tottenham - Juventus sędziuje SM

https://sportowefakty.wp.pl/pilka-nozna ... i-mistrzow
Marsallah
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marsallah » 06.03.2018 10:12

anakin napisał(a):

Ja nie myślę, ja wiem: z prymitywnego stereotypizowania. Nie wiem jak Ty, ale ja zostałem wychowany w duchu szacunku do każdego, bez względu na jego pochodzenie - dopóki ten ktoś nie wykazuje się brakiem szacunku do mnie. A pytania "weryfikacyjne" o pochodzenie przeważnie wychodzą od takich właśnie, prymitywnych typków. Chociaż ja tam nie generalizuję :wink:

P.S. Ciekawe, co zwolennicy teorii spiskowych powiedzą o tej ręce - też z niedzielnego meczu :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dołącz do zabawy i wytypuj wyniki

PKO BP Ekstraklasa - komentarze & dyskusja - strona 291
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone