Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

PKO BP Ekstraklasa - komentarze & dyskusja

Ekstraklasa? Liga Mistrzów UEFA? Liga Narodów UEFA? Liga Europy UEFA? A może Mistrzostwa Świata FIFA? Wytypuj wyniki rozgrywek i zdobywaj punkty. Wyróżnij się oryginalną rangą i czasami ustrzel fajną nagrodę - baw się dobrze!
dario7
Cromaniak
Re: LOTTO Ekstraklasa - Typer- Komentarze !

Nieprzeczytany postnapisał(a) dario7 » 04.03.2018 20:34

anakin napisał(a):Drugi raz przekręcili Lecha w W. i drugi raz zrobił to Marciniak! :evil:
Nawet jeśli ukochana rękawami oddycha, zawsze znajdzie się ktoś kto poda pomocną dłoń. :evil:

Też uważam,że obrońca nie powinien podawać pomocnej dłoni rywalowi :mrgreen:
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 04.03.2018 20:34

anakin napisał(a):Drugi raz przekręcili Lecha w W. i drugi raz zrobił to Marciniak! :evil:
Nawet jeśli ukochana rękawami oddycha, zawsze znajdzie się ktoś kto poda pomocną dłoń. :evil:

A bo to tylko Lecha i tylko Marciniak... :roll:

http://ekstraklasa.tv/bramki/wisla-k-legia-0-0-pazdan-odbija-pilke-reka-w-polu-karnym-sedzia-nie-dyktuje/l0n7md
ajdadi
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 04.03.2018 20:40

dario7 napisał(a):Też uważam,że obrońca nie powinien podawać pomocnej dłoni rywalowi :mrgreen:

O jest ten ,który nie cierpi Lecha...

Mogę Tobie zadać pytanie?
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 04.03.2018 20:40

Nie oglądam tego z wiadomych powodów, ale jak się już "skuszę" na jakiś "klasyk", to chyba jedynie po to żeby się wk...... :evil:
Sędzia międzynarodowy.......kpina po prostu! :evil:
Ale jak znam życie to wg Przesmyckiego i Bońka nie będzie się do czego przyczepić.
Ligi+ nie oglądam, bo widoku i dźwięku Pana Sławka już bym mógł nie szczymać! :evil:
Wystarczy mi na dziś.

Niestety w necie już jest jego opinia.
Innej się nie spodziewałem.

- Wiem, że to trudna decyzja i niepopularna, szczególnie w takim meczu i w takiej chwili. Natomiast niestety, ale to jest błąd obrońcy. On w zasadzie nie wie, gdzie ta piłka jest, nie bardzo ma świadomość. Ale to jest jego błąd, że tej świadomości nie ma. Jeśli obrońca wyskakuje z tak nienaturalnie rozłożonymi rękoma, w zasadzie nad głową, to bierze na siebie ryzyko.ozumiem, że piłka przypadkiem trafia w rękę. Ale ten zamysł jest wcześniej, gdy podejmuje ryzyko wyskoczenia z rękami nienaturalnie ułożonymi. I tak to odebrał Szymon Marciniak.

Kabaret. :lool:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 04.03.2018 21:24

Po siedmiu meczach 26 kolejki wirtualny lider - rysiek_r74 ma 7 pkt

Pojedynek na podium :wink:

1. Hercklekot - 5 pkt (149)
2. luk006 - 2 pkt (140)
3. Marek40 - 4 pkt (137)
ajdadi
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 04.03.2018 21:30

anakin napisał(a):
- Wiem, że to trudna decyzja i niepopularna, szczególnie w takim meczu i w takiej chwili. Natomiast niestety, ale to jest błąd obrońcy. On w zasadzie nie wie, gdzie ta piłka jest, nie bardzo ma świadomość. Ale to jest jego błąd, że tej świadomości nie ma. Jeśli obrońca wyskakuje z tak nienaturalnie rozłożonymi rękoma, w zasadzie nad głową, to bierze na siebie ryzyko.ozumiem, że piłka przypadkiem trafia w rękę. Ale ten zamysł jest wcześniej, gdy podejmuje ryzyko wyskoczenia z rękami nienaturalnie ułożonymi. I tak to odebrał Szymon Marciniak.

Kabaret. :lool:

Dobre....
Rozumiem, że Marciniak nie był na łączach z wozem VAR-u....
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 04.03.2018 21:39

ajdadi napisał(a):Rozumiem, że Marciniak nie był na łączach z wozem VAR-u....

Z tego co widziałem na żywo to tu żadnej konsultacji nie było.
Samodzielna decyzja Marciniaka, która wg niego takowej nie wymagała.
ajdadi
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 04.03.2018 21:47

Czyli ,że nie chciał być na łączach...
Ciśnie mi się na język jeszcze jedno zdanie...ale zostawię je dla siebie...bo dostanę bana, a jeszcze LM nie obstawiłem...
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 04.03.2018 21:48

anakin napisał(a):Z tego co widziałem na żywo to tu żadnej konsultacji nie było.

Byłeś na stadionie :wink: :?:
Jak widziałeś na żywo, skoro Ligi nie oglądasz :wink: :?:

Widziałem na Delta Player końcówkę ... i dziwiłem się, że nie było VAR-u :roll:
ajdadi
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 04.03.2018 21:56

Jeszcze wracając do poprzedniego meczu Lecha...widziałem powtórki i twierdzę, że drugą bramkę Kolejorz zdobył prawidłowo...
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 04.03.2018 22:01

Janusz Bajcer napisał(a):Byłeś na stadionie :wink: :?:
Jak widziałeś na żywo, skoro Ligi nie oglądasz :wink: :?:

Ja w W.?
Chyba Cię pogięło! :roll:
W tv widziałem.......cała Polska widziała.
Oprócz Marciniaka i Stępniewskiego oczywiście.

Napisałem powyżej, że czasem coś oglądam. :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 04.03.2018 22:03

anakin napisał(a):Napisałem powyżej, że czasem coś oglądam. :wink:

Ano chyba, że tak :oczko_usmiech: :D
Hercklekot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hercklekot » 04.03.2018 23:56

sędzia Marciniak o karnym dla Legii .Prosto, logicznie i na temat.
dario7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dario7 » 05.03.2018 09:00

...ale lament...
przecież to nie dziwi wszak chodzi o L 8O :evil:

Kilka tygodni temu, Złotek podyktował karnego po jeszcze dziwniejszej ręce Pazdana była cisza, nikt z tutejszych krzykaczy sprawiedliwych inaczej nie lamentował, wszyscy wiemy dlaczego :evil:

I teraz pytanie... gdzie jest Wasz kibicowski honor, rzetelność :?:
Odpowiedź... to wszystko jest, ale kończy się na granicach W-wy
Marsallah
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marsallah » 05.03.2018 10:45

:)
Do przewidzenia. Tak jak Darek wyżej napisał, jakoś nikt nie ujadał po karnym dla Zagłębia Lubin w meczu z Legią. Wczoraj został gwizdnięty karny dla Legii, a sytuacja była bliźniacza. Oczywiście konsultacja z VARem była na żywo - gorące głowy wydają się zapominać, że sędzia do kamery podchodzi tylko wtedy, kiedy występuje niezgodność oceny arbitra głównego z tym, co widział sędzia w wozie VAR (czyli jeśli np. sędzia główny nie podyktuje karnego, bo uważa, że nie było przewinienia, a dostanie na słuchawkę info, że sędzia VAR takie przewinienie dostrzegł).

Ja rozumiem CAŁĄ POLSKĘ, KTÓRA WIDZIAŁA - taki "miękki" karny cieszy tylko drużynę, która zaraz będzie wykonywać jedenastkę. Nie chciałbym po takim przewinieniu przegrać meczu, ale z drugiej strony, gdyby sędzia wczoraj karnego nie podyktował, byłbym rozżalony, że raz za taką nieruchomą rękę obrońcy opartą o przeciwnika dyktuje się "11", a innym razem nie. A już mądrości pewnego piłkarza drużyny z Poznania o inicjałach ŁT ("takie karne to można dyktować w sparingach, a nie w tak ważnych meczach...") pozostawię bez komentarza...

Wiecie, mieszkając w Warszawie, trzeba mieć grubą skórę. Znaczna część Polaków, którzy posiadają samochody z tablicami rejestracyjnymi nie zaczynającymi się od "W" z gruntu nastawia się do warszawiaków jak pies do jeża. Przeżywałem to już wiele razy, ale nigdy nie zapomnę tego pierwszego, na wspólnym wyjeździe, kiedy ktoś z grupy (w której dotąd wszyscy dobrze się razem dogadywaliśmy) zadał pozornie błahe pytanie adresowane do mnie i mojego kumpla: "A wy skąd jesteście?". Po uzyskaniu odpowiedzi spojrzał na nas jakoś tak dziwnie i oddalił się ze swoimi kompanami. Więcej już nie rozmawialiśmy.

Tak samo jest z kibicowaniem Legii (co zresztą jakoś tam się z mieszkaniem w Warszawie wiąże :lol:) - ponieważ ten klub jak żaden inny jest na świeczniku, zawsze w przypadku tzw. "kontrowersji" (jakże lubianych przez media) jemu się najbardziej obrywa. Rozumiem to, bo wiem, że Legia po prostu jest w mediach obecna cały czas do wyrzygania (nawet ja czasem mam dość), więc jeśli nadarza się okazja do wbicia szpili, to huzia na Józia - VAR zawsze z Legią, Marciniak jak zwykle robi dobrze warszawiakom, etc. Już dawno przestałem ten zalew hejtu z Web 2.0 odbierać jako konstruktywną krytykę. To nic więcej, jak danie upustu swojej niechęci do najpopularniejszego klubu w Polsce - najpopularniejszego w rozumieniu tego, który największą liczbę kibiców w Polsce interesuje - bo interesuje zarówno jego kibiców, jak i przeciwników, być może tych drugich nawet jest więcej - a już na pewno bywa ich więcej przy każdej kontrowersyjnej decyzji na korzyść Legii. Ciekawe, że tylko przy tych na korzyść... :roll:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dołącz do zabawy i wytypuj wyniki

PKO BP Ekstraklasa - komentarze & dyskusja - strona 290
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone