Re: Ekstraklasa - Typer- Komentarze !
napisał(a) rysiek_r74 » 18.06.2017 18:45
Wiem, że już raz było i że pracochłonne, ale może ktoś by opracował pod to algorytm liczenia?
rysiek_r74 napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):W celu przypomnienia - starym i nowym typerom
Akt Regulaminowy:
- Za wytypowanie dokładnego wyniku 3 punkty
- za wytypowanie wygranej,przegranej lub remisu ,ale nie dokładnego wyniku 1 punkt.
- Mecze można typować do godziny przed rozpoczęciem piątkowych spotkań.
- Jeżeli ktoś zapomni wytypować mecze w piątek, to kolejne na sobotę i niedzielę również typuje do godziny przed pierwszym poprzedzającym meczem
- Za wytypowanie mistrza dodatkowy bonus w postaci 5 pkt doliczany w ostatniej kolejce rozgrywek
- mistrza typujemy do drugiej kolejki rozgrywek.
Tak się zacząłem zastanawiać czy nie dałoby się, ale to już od nowego sezonu, jednak coś zmienić w punktacji.
Dodać zapis:
- za wytypowanie prawidłowej liczby strzelonych bramek - 1 punkt.i zmienić zapisy:
- Za wytypowanie dokładnego wyniku 5 punktów (stare 3 i nowe 1+1)- za wytypowanie wygranej,przegranej lub remisu ,ale nie dokładnego wyniku 2 punkty.Wtedy maksymalnie można zdobyć 5 punktów przy dokładnym wyniku.
W przypadku niedokładnego można zyskać dodatkowy punkcik i byłyby wtedy 3 punkty.
W sytuacji kompletnie nietrafionego wyniku byłoby 0 lub 1 punkt za prawidłową liczbę strzelonych bramek.
Nie wiem czy już kiedyś była taka propozycja.
Nie robiłem takiej analizy różnicy punktowej.
Ewentualnie nasze liczydełka na przykładzie np. dwóch kolejek mogą sprawdzić jakby to wyglądało
i czy jest to możliwe do szybkiego liczenia