neeken napisał(a):... piwo na kampingu kosztuje na złotówki 20zł,pół litra wody niegazowanej 18zł,...
neeken napisał(a): piwo na kampingu kosztuje na złotówki 20zł,pół litra wody niegazowanej 18zł,frytki z ketchupem 18zł.Miałem oczywiście zapas brawarów ze sobą ale np. jak byłem na plaży z pół godziny drogi od kampera,
Fanka napisał(a):neeken napisał(a): piwo na kampingu kosztuje na złotówki 20zł,pół litra wody niegazowanej 18zł,frytki z ketchupem 18zł.Miałem oczywiście zapas brawarów ze sobą ale np. jak byłem na plaży z pół godziny drogi od kampera,
21 zł kosztuje kufel piwa w Wenecji w restauracji, fakt, że 400 ml ,ale za to z nalewaka i całkiem niezłe. Wiem, że sklepiki na kampingach w Cro są b. drogie ,ale to już przesada gruba 20 zł za piwo i to nie przecież jakieś wysokojakościowe piwo, tylko b. przeciętne...piwo.
piotrulex napisał(a):Fanka napisał(a):neeken napisał(a): piwo na kampingu kosztuje na złotówki 20zł,pół litra wody niegazowanej 18zł,frytki z ketchupem 18zł.Miałem oczywiście zapas brawarów ze sobą ale np. jak byłem na plaży z pół godziny drogi od kampera,
21 zł kosztuje kufel piwa w Wenecji w restauracji, fakt, że 400 ml ,ale za to z nalewaka i całkiem niezłe. Wiem, że sklepiki na kampingach w Cro są b. drogie ,ale to już przesada gruba 20 zł za piwo i to nie przecież jakieś wysokojakościowe piwo, tylko b. przeciętne...piwo.
Czy autor gdzieś napisał jakie piwo kupował?
SingSing74 napisał(a):W 2016 r. lane Karlovačko w barze kosztowało od 24 do 27 kun i było jeszcze lichsze niż te w puszkach czy butelkach, to sobie możecie wyobrazić tę pełnię smaku. W tym roku pod koniec wakacji "odkryłem" butelkowe Ožujsko Amber. Ze wszystkich tegorocznych, które próbowałem, to miało w ogóle jakiś smak. Cena w sklepie o ile dobrze pamiętam to 7 - 8 kun. W barach niestety nie spotkałem. W przyszłym roku to piwo będzie moim podstawowym napojem chmielowym.
Fanka napisał(a):piotrulex napisał(a):Fanka napisał(a):neeken napisał(a): piwo na kampingu kosztuje na złotówki 20zł,pół litra wody niegazowanej 18zł,frytki z ketchupem 18zł.Miałem oczywiście zapas brawarów ze sobą ale np. jak byłem na plaży z pół godziny drogi od kampera,
Zakładam, że chorwackie butelkowe Odkąd u nas jest tyle świetnych piw rzemieślniczych,chorwackie piwo już tak nie smakuje jak kiedyś. Człowiek się zrobił wybredny
piotrulex napisał(a):Fanka napisał(a):piotrulex napisał(a):Fanka napisał(a):neeken napisał(a): piwo na kampingu kosztuje na złotówki 20zł,pół litra wody niegazowanej 18zł,frytki z ketchupem 18zł.Miałem oczywiście zapas brawarów ze sobą ale np. jak byłem na plaży z pół godziny drogi od kampera,
Zakładam, że chorwackie butelkowe Odkąd u nas jest tyle świetnych piw rzemieślniczych,chorwackie piwo już tak nie smakuje jak kiedyś. Człowiek się zrobił wybredny
Za to jak pojawiło się nasze, świetne, rzemieślnicze piwo to te Chorwackie przestało już być drogie
Ja lubię smak piwa ale wielkim znawcą nie jestem. Wiekszość z tych rzemieślniczych czy tych w knajpach, jakis kraftowych po 15 zeta specjalnie to mi nie smakuje ...
endryu napisał(a):W nawiązaniu do tematu. Poczęstowany Chorwat pilsem i niepasteryzowanym http://www.browarnamyslow.com.pl/ rozmlaskał się ... i zapytał czy go w dniu następnym poczęstuję