maro22 napisał(a):Ja piłem Lasko, Karlovacko, Ożujsko. Ceny w Lidlu około 8-10 kun za puszkę o ile dobrze pamiętam a w knajpie 12-15 kun za kufel 0,5L. Więc wychodzi na to, że w sklepie ceny ichniego piwa są około 2 razy większe niż naszego Żywca, Lecha itp... a jakość marna... Smakoszem nie jestem ale piwo Chorwackie mi nie smakuje i pewnie nie tylko mi bo "nasi" mieli przeważnie na plaży rodzime produkty.
maro22 napisał(a):Ja piłem Lasko, Karlovacko, Ożujsko. Ceny w Lidlu około 8-10 kun za puszkę o ile dobrze pamiętam
maro22 napisał(a):Ja piłem Lasko, Karlovacko, Ożujsko. Ceny w Lidlu około 8-10 kun za puszkę o ile dobrze pamiętam a w knajpie 12-15 kun za kufel 0,5L. Więc wychodzi na to, że w sklepie ceny ichniego piwa są około 2 razy większe niż naszego Żywca, Lecha itp... a jakość marna... Smakoszem nie jestem ale piwo Chorwackie mi nie smakuje i pewnie nie tylko mi bo "nasi" mieli przeważnie na plaży rodzime produkty.
dids76 napisał(a):. Lubię piwo, ale z Polski wożę najwyżej kilka (rożnych) co by się z gospodarzem napić, bo on lubi piwo jeszcze bardziej ( taki dziwny Dalmatyniec co woli piwo od wina )
Flacha napisał(a):Wszystkim smakoszom piwka polecam sklep na Ursynowie w Warszawie : http://naursynowie.pl/stacja-piwa.aspx
dids76 napisał(a):maro22 napisał(a):Ja piłem Lasko, Karlovacko, Ożujsko. Ceny w Lidlu około 8-10 kun za puszkę o ile dobrze pamiętam
Nie wiem dlaczego wszyscy podają ceny "blachy", jeżeli to samo piwo w szkle kosztuje ok 6 kun.
Marsallah napisał(a):dids76 napisał(a):maro22 napisał(a):Ja piłem Lasko, Karlovacko, Ożujsko. Ceny w Lidlu około 8-10 kun za puszkę o ile dobrze pamiętam
Nie wiem dlaczego wszyscy podają ceny "blachy", jeżeli to samo piwo w szkle kosztuje ok 6 kun.
Ja w tym roku na Visie płaciłem w Tommym ok. 10-11 kun za butelkowe plus kaucja. Taniej nie było.
MRK napisał(a):ynka napisał(a):Gdzie jest Eklerk na Brynowie? Do P i P zajrzę w czwartek jak będę wracać z Kostuchny
No to jak już będziesz jechała od P i P na Bażantowie w stronę Ochojca/Piotrowic, to nie dojeżdżaj do "wiślanki", tylko na wcześniejszym skrzyżowaniu (po prawej będzie mały "Kłos"), skręć w prawo (w gen. Jankego) w stronę Ochojca/Brynowa. Po przejechaniu 2-3 km będziesz miała Eklerka po prawej stronie. Kawałek dalej jest Lidl. Okolice salonu Toyoty.
Ewentualnie, możesz jechać "wiślanką" w stronę centrum i na światłach przez pętlą brynowską, skręcić na "trzy górki" w prawo i potem od razu jeszcze raz w prawo. Wtedy będziesz go miała po 100m po lewej stronie:).
Mam nadzieję, że już go "widzisz":).
ps. kawałek dalej, jadąc drugą opcją, po prawej stronie jest mniamniuśna plackarnia:). Wystrój nie urywa czterech liter, ale placki dają niezłe (polecam "Placek Grotołaza")