A mi jakoś nie smakuje żadne Chorwackie pivo.
Wolę Holstena
Mosqito napisał(a):Jakby ktoś był w Pyrlandii to pojawło się ostatnio piwko rzemieślnicze o jakże wdzięcznie brzmiących nazwach: Szczun, Rojber i Bździągwa.
PabloX napisał(a):Kasztelan był jednym z ostatnich polskich piw, które spożywałem bez odrazy, ale tak było dobrych kilka lat temu. Dzisiaj to masówka taka sama jak cała reszta "piwnego" mainstreamu w PL.
MRK napisał(a):...Raciborskie Rżnięte...
romuald22 napisał(a):Do tych piw które wymieniłeś nie mam kurcze dostępu .
MRK napisał(a):romuald22 napisał(a):Do tych piw które wymieniłeś nie mam kurcze dostępu .
W sobotę, z grillika u znajomych w Pietrzykowicach, w żywieckim Kauflandzie kupiłem Koźlaka i Żywe z Amber. Z Koźlaka był nawet Bockbeer, tak więc spokojnie możesz tam nabyć:).
romuald22 napisał(a):MRK napisał(a):romuald22 napisał(a):Do tych piw które wymieniłeś nie mam kurcze dostępu .
W sobotę, z grillika u znajomych w Pietrzykowicach, w żywieckim Kauflandzie kupiłem Koźlaka i Żywe z Amber. Z Koźlaka był nawet Bockbeer, tak więc spokojnie możesz tam nabyć:).
No to dzięki za info .
Znajomi się już ze mnie śmieją ale ja po prostu nie byłem jeszcze w żywieckim Kauflandzie.
I co gorsze - nie wybieram się.
Nie znoszę wielkopowierzchniowych sklepów.
ynka napisał(a):MRK, gdzie kupujesz piwo które wymieniłeś?
WojtekW napisał(a):Velebitsko jest dostępne w Sibeniku i okolicach- jasne i ciemne. Dziwne, bo w sklepie ich nie spotkałem, tylko w knajpach. Nie zmienia to faktu, że jest to bardzo dobre piwo. Polecił mi je gospodarz po spróbowaniu mojego piwa domowego:)
Mosqito napisał(a):Ynka, w Katowicach sklep z różnymi fajnymi gatunkami piwa masz na ul. Mariackiej 3
MRK napisał(a):ynka napisał(a):MRK, gdzie kupujesz piwo które wymieniłeś?
Ynka, o dziwo, dostaniesz je w normalnych sklepach, np w "eklerku" na Brynowie, np w Piotrze i Pawle na Bazantowie, np w czymś o nazwie Fresh, czy jakoś tak, na Panewnickiej, blisko skrzyżowania z Piotrowicka. Na Mariackiej nie byłem, bo omijam centrum szerokim łukiem. Póki co, brynowski "eklerk" wygrywa. Na chwile obecną, chyba wszystkie wymienione dostaniesz, a na Miloslawa masz promocje - 5 w cenie 4 (2x Niefiltrowane, 2x Pilzner, 1x Marcowe)...
ynka napisał(a):Gdzie jest Eklerk na Brynowie? Do P i P zajrzę w czwartek jak będę wracać z Kostuchny