Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Piwo...

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Kicia
Podróżnik
Piwo...

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kicia » 01.08.2003 17:47

Moje pytanie wiąże się z przpisami dotyczącymi przewozu alkoholu przez granice słowacko-węgirską, węgirską-chorwacką i chorwacką-BiH. Zastanawiam ile konkretnie butelek piwa, które kupię na Słowacji, mogę dowieść do Chorawacji. :?:
Z góry dzięki.
andriej
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) andriej » 03.08.2003 14:06

Wedlug przepisów 10 butelek piwa na osobę. Musisz mieć wyjątkowego pecha,żeby Ci to skontrolowali. Oczywiście nie trzymaj całego browaru na widoku tylko schowaj w kilku miejscach. Ja zazwyczaj zabieram 40 na 2 osoby,choć zdarzyło mi się i 50. Takie miałem pragnienie ;) Złoty Bażant rządzi :coool:
bass
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) bass » 05.08.2003 00:02

Potwierdzam opinie o wyjątkowym pechu na wypadek szczegółowej kontroli!No i na zdrowie!"żywyli"-tak?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.08.2003 15:57

Dowiedziałem się od gospodarza, że "żivjeli" to toast jugosławiański :( , a w HR lepiej powiedzieć po prostu "na zdrave" :)
SNIPER
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SNIPER » 09.08.2003 20:29

[quote="slapol"w HR po prostu "na zdrave" :)[/quote]
My z gospodarką (żeńska forma gospodarza :wink: ) wznosilismy toast: "na zdravie".
I...odpukać, dopisuje :P
8)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.08.2003 20:51

...hahaha , Sniper, znaczy się, że gospodarz mi prawdę powiedział, a co więcej to skutkuje :!: :!: - czego Ci i wszystkim również życzę :lol:
SNIPER
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SNIPER » 09.08.2003 21:02

slapol napisał(a):czego Ci i wszystkim również życzę :lol:

Dzięki, dzięki...oby Nam się! :P
To może dzięki ich "domace crno vino", którego trochę "przefiltrowałem" :lol:
8)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.08.2003 21:29

SNIPER napisał(a):To może dzięki ich "domace crno vino", którego trochę "przefiltrowałem" :lol:
8)

Jak sam widzisz - ZDROWIE jest najważniejsze w życiu i trzeba o niego dbać wszelkimi możliwymi sposobami :lol: :lol:
Pzdr
SNIPER
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SNIPER » 09.08.2003 22:22

slapol napisał(a): ZDROWIE jest najważniejsze w życiu i trzeba o niego dbać wszelkimi możliwymi sposobami

Ojjj...teraz to dopiero będę miał zdrowie :P
Nawiozłem i rakiji i orehovicy i travaricy i crnego vina 8O
Już czuję, że mi lepiej :?
Pzdr 8)
wojcyn
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojcyn » 09.08.2003 22:39

A ja kupiłem sobie flaszę Dingaca - choć żona zgrzytała zębami, że mam taki dobry (czyt. drogi) gust. Ale warto spróbować - najlepiej nie butelkowanego... :D
Ludzie! W Cr pijcie wino, a nie piwsko!
szon
Odkrywca
Dingac

Nieprzeczytany postnapisał(a) szon » 10.08.2003 07:55

A ja wczoraj skończyłem ostatnią butelkę Dingaća. :cry: I jak ja mam dbać o zdrowie? 8O . Pozdrowienia dla wszystkich, którzy mają jeszcze zapasy. :lol:

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone