archie napisał(a):pepe1969 napisał(a):A to piwko Karlovacko smakowo do jakiego polskiego beerka jest zbliżone?
Chyba do żadnego z mi znanych, poprostu siki.
Ja tam biorę z Polski ulubionego Żywczyka
AndrzejJ. napisał(a):archie napisał(a):pepe1969 napisał(a):A to piwko Karlovacko smakowo do jakiego polskiego beerka jest zbliżone?
O przepraszam,żadne siki.
Po prostu lżejsze i w dobrym smaku są piwa chorwackie.
Żywiec jest odpowiedni nad nasz Bałtyk .Chłodniej .....to więcej procent puszkowego ciepła się przyda.
A karkovacko jest w sam raz na upały chorwackie.
Niesympatycznie wspominam dwie godziny w Dolacu gdzie pięciu osiłków z Polski przytargało pełno piwa na plażę i się nim raczyło.
Oczywiście ryczeli ,skakali z piwem do wody .Ale dwie godziny i po piwie i po osiłkach..... co ledwo wyszli do góry na Jadrankę.Puszki zostały.Polskie.
archie napisał(a):AndrzejJ. napisał(a):archie napisał(a):pepe1969 napisał(a):A to piwko Karlovacko smakowo do jakiego polskiego beerka jest zbliżone?
Żywiec jest odpowiedni nad nasz Bałtyk .Chłodniej .....to więcej procent puszkowego ciepła się przyda.
Niesympatycznie wspominam dwie godziny w Dolacu gdzie pięciu osiłków z Polski przytargało pełno piwa na plażę i się nim raczyło.
Oczywiście ryczeli ,skakali z piwem do wody .Ale dwie godziny i po piwie i po osiłkach..... co ledwo wyszli do góry na Jadrankę.Puszki zostały.Polskie.
A co mają "występy" naszych rodaków do smaku piwa.
Karlovacko smakuje tak jak wyżej napisałem. A to, że zabieram browar z Polski to nie znaczy, że przytaszczę je od razu na plażę i będę się awanturował.
AndrzejJ. napisał(a):archie napisał(a):AndrzejJ. napisał(a):archie napisał(a):pepe1969 napisał(a):A to piwko Karlovacko smakowo do jakiego polskiego beerka jest zbliżone?
A co mają "występy" naszych rodaków do smaku piwa.
Karlovacko smakuje tak jak wyżej napisałem. A to, że zabieram browar z Polski to nie znaczy, że przytaszczę je od razu na plażę i będę się awanturował.
Jak nasikasz do kufla to są siki .Karlovacko na pewno takiego smaku nie ma.
FUX napisał(a):A może tak by ktoś popróbował piwa pszenicznego?
Jasne wysiadają.
FUX