Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

piwo - "srce moje kuca za nju"

Dział dla miłośników nie tylko czystej turystyki i wypoczynku. Nauka języka chorwackiego. Tematy publicystyczne, historia, film, muzyka, literatura, sport i kuchnia chorwacka.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kim
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kim » 14.12.2006 14:18

witanko,
temat oklepany aczkolwiek żywotny. Nad naszym pięknym ale szaroburym morzem brak miejsc, gdzie nie byłoby budki, kramu, parasola z piwem. Widok pci obojga z kubasem piwa - normalność czy to na plaży, czy w "mieście". W Cro nie spotkałem osób beztrosko spożywających ten boski napój np. w czasie spaceru po elicach czy deptakach 8O . Pojąć trudno 8)
pozdav
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 14.12.2006 16:14

Może ostrzej karają za picie w miejscach publicznych...?
W każdym bądź razie na kilka pobytów w cro tylko raz w te wakacje widzialam w Splicie na rynku dwóch starszych podchmielonych panów którzy sobie ostro piwkowali.
Pozdrawiam.
velo_12
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) velo_12 » 14.12.2006 17:15

Też parę lat temu widziałem przejezdną i podchmieloną młodzież na promenadzie w Splicie,w tym roku też przesiadywali tam młodzi z plecakami,zapewne w oczekiwaniu na prom lub autobus. A co do piwkowania w plenerze,to nie jest to problemem,sam chętnie przesiadywałem z puszką Karlovaca na ławce przy promenadzie,i nikt się nie czepiał.
mórek_88
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mórek_88 » 24.02.2007 13:28

pił ktoś z was takie piwo jak zlotoróg (albo jakoś tak) nie wiem czy to chorwackie, ale piłem je w chorwacji i było zajabiste;)
velo_12
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) velo_12 » 24.02.2007 17:52

mórek_88 napisał(a):pił ktoś z was takie piwo jak zlotoróg (albo jakoś tak) nie wiem czy to chorwackie, ale piłem je w chorwacji i było zajabiste;)

Zlatorog to jedno z bardziej znanych piw w cro. Jest to piwo słoweńskie z miejscowości Lasko (w cro jest rozlewnia w Varazdinie). Owszem dobry browarek,ale ostatniego lata moim zdaniem lepsze było Karlovacko,zaś Zlatorog bardziej mi smakował w latach 2000/2001.
Leon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leon » 11.04.2007 21:46

Zlatorog jest tagrze nalewani w Splicie. Latem cca 600.000 flaszek dzienie...
JasioJasio
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JasioJasio » 11.04.2007 22:18

... i wszystko schodzi :)

Będąc w Cro zawsze staram się pic miejscowe specjały również piwo i powiem, że jest neizłe. Na pewno lepsze niż we Włoszech, choć podczas pobytu w Cro odkryłem najlepsze piwo jak dotąd - Bavaria. W Polsce to tylko Heveliusz może się równać ale cięzko go kupić.
slawek66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek66 » 12.04.2007 08:05

kim napisał(a):witanko,
temat oklepany aczkolwiek żywotny. Nad naszym pięknym ale szaroburym morzem brak miejsc, gdzie nie byłoby budki, kramu, parasola z piwem. Widok pci obojga z kubasem piwa - normalność czy to na plaży, czy w "mieście". W Cro nie spotkałem osób beztrosko spożywających ten boski napój np. w czasie spaceru po elicach czy deptakach 8O . Pojąć trudno 8)
pozdav

sie zle rozgladales, duzo czechow lazi z pilznerem w lapie :D
ssima128
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ssima128 » 28.05.2007 21:45

Zdravo!mozna wszedzie pic browarka,bylem tam w latach 94-99 i nie raz kosztowalem i piva i rakiji,nigdy nie bylo problemu z policja ili armia. :D
ynka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ynka » 31.05.2007 14:46

slawek66 napisał(a):
kim napisał(a):witanko,
pozdav

sie zle rozgladales, duzo czechow lazi z pilznerem w lapie :D

A Polacy z Żywcem!

Powrót do Kultura chorwacka

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone