Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pisak

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
gadomski
Turysta
Pisak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gadomski » 02.08.2007 13:38

Piękne te Wasze relacje, ale najpiękniejszy jest Pisak k/Breli. Nie będę nic opisywał , bo się rozpłaczę( właśnie wróciłem ). Wszędzie blisko a sam Pisak to wioska polsko -czesko-słowacka. nigdy nie jeżdzę 2 razy w to samo miejsce ale .............kto wie. No i plaże ! Można ćwiczyć wszystko ( z becikowym włącznie ). Warunek ponton , bo trzeba jakoś tam dopłynąć. Nienawidzę tych co właśnie wyjeżdzają do Cro -mówię szczerze . Własnie patrzę na gębę mojego szefa-ochyda !
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 02.08.2007 13:50

to pisz relację :D ( koniecznie ze zdjęciami)
będziesz dłużej pamiętał o Pisaku i o CRO :hearts:

jeszcze możesz przyjechać na zlot, i wtedy wspomnienia powrócą
:)
i tak dotrwasz do wakacji 2008 roku :lool: i znowu pojedziesz do Chorwacji
(ale mi sie rymuje :lool: :lool: :lool: )
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 02.08.2007 14:04

mi się wyć chciało, jak w tym roku wspominałem sobie Pisak leżąc na plaży w Slatine, gdzie podłoże składało sięz drogowego tłucznia, a ten w 30% składał się z gruzu pobudowlanego, dachówek, kafelków i śmieci ... a szmer cykad zakłócał szmer betoniarki wylewającej beton do powstającego na plaży basenu ...

Wrócę, kurna, do Pisaka, wrócę ...
gadomski
Turysta
Pisak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gadomski » 02.08.2007 14:22

Jak napiszę relację wpadnę w depresje. Być może niedługo się zbiorę. Najważniejsza informacja to taka , że od 17 lipca w Pisaku nie było wolnych miejsc , tak że tam jazda w ciemno nie ma sensu. Generalne spostrzeżenie jest takie , że pomimo , że jest to wioska jest tam najdrożej , tak w knajpie jak i w jedynym sklepie. Różnice nie są oczywiscie kolosalne w odróżnieniu do Omiśiu czy Breli , ale mnie to drażniło. Za to krajobrazy , plaże i ludzie rekompensują wszystko . Pewnego razu poszedłem do miejscowej knajpki na dobrą rybkę ( nie za dużą ) + frytki i sałatka = 170 zł ! hehehehehehe ale sie w.............m. Nie dziwi mnie teraz , że kiedy o 5,30 pijąc kawkę na tarasie i podziwiając 3 miejscowe delfiny codziennie widzialem rybaka na miniaturowym pontonie , ktory po zlapaniu 3 ryb zawijał sie do domu
Kobieta
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kobieta » 02.08.2007 17:40

Koooooniecznie napisz relacje, jak wpadniesz w depresję My się wszyscy złożymy na psychiatrę
:lol: :lol: :lol: :lol:

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ewa Zuber » 02.08.2007 18:21

Nie chcę Cię drażnić gadomski, ale za 2 godziny właśnie wyjeżdżam z rodziną i przyjaciółmi do Pisaka. Będę tam wypoczywać do 19 sierpnia. :D
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 03.08.2007 07:07

potwierdzam obecność delfinów - gapilismy się na nie z balkonu :)
antyma
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) antyma » 24.04.2008 12:29

gadomski napisał(a):Piękne te Wasze relacje, ale najpiękniejszy jest Pisak k/Breli. Nie będę nic opisywał , bo się rozpłaczę( właśnie wróciłem ). Wszędzie blisko a sam Pisak to wioska polsko -czesko-słowacka. nigdy nie jeżdzę 2 razy w to samo miejsce ale .............kto wie. No i plaże ! Można ćwiczyć wszystko ( z becikowym włącznie ). Warunek ponton , bo trzeba jakoś tam dopłynąć. Nienawidzę tych co właśnie wyjeżdzają do Cro -mówię szczerze . Własnie patrzę na gębę mojego szefa-ochyda !

Witam, czy na plaży w Pisaku są prysznice?
pozdrawiam,Aneta
gadomski
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gadomski » 25.04.2008 05:21

Anetko , nie wiem. Na miejską nie chodziłem , a jak pójdziesz wzdłóż ulicy do konca wioski to masz kilka pięknych plaż, tam nie ma pryszniców.
Ostrzegam , bo zejscia są ekstremalne. Schodzćie tylko w adidasach , zero klapek- nie żartuję , sama zobaczysz. Aha , wzdłuż ulicy w kierunku Breli. Za 30 e można w porcie wynając motorówkę i popłynąć do Makarskiej , niesamowite widoki ! W Makarskiej jednak w porcie trzeba zatankować. Odlot :)

Powrót do Nasze relacje z podróży