Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pisak - kto był i pamięta?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
oldGIZMO
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) oldGIZMO » 24.05.2019 14:11

oldGIZMO napisał(a):polecam Ci Omiś …. tak by być wcześnie rano 6-7, kupić rybki w hali rybnej i truchtem powrócić … i grillować jak kisza …. będzie z 13 km w jedną stronę;
Można również pobiegać do Baska Voda … ale by monotonnie zbyt nie było w drodze powrotnej z Omisza ( te same widoki ),
to proponuję kółeczko, czyli:
do Omisza przez Marusici a powrót przez Kucice ….
HuMo
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) HuMo » 25.05.2019 09:24

Te kółeczka to już trasy maratonów właściwie. Ja aż takiej kodychy to nie mam. :roll:
oldGIZMO
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) oldGIZMO » 27.05.2019 08:23

Fakt, ciężko by było bez zaprawy maratończyka. Z wypowiedzi pomyślałem, że Ty faktycznie biegasz dłuższe dystanse... ale i tak polecam car-nąć się przez Kucice i w części drogi - nad Cetiną. Droga niezbyt szeroka a i nawierzchnia kiepska miejscami; ale warto.
I mam prośbę, przekaż, jak będziecie na miejscu, Ivanowi i Orze Loncar ( właściciele "ORA" Put Vrulje 32, bo chyba tam macie apartament ) pozdrowienia z Rybnika.
Jeżeli nie tajemnica, to który apartament wybraliście ?

http://www.radmanove-mlinice.hr
Pozdrawiam.
oG
HuMo
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) HuMo » 27.05.2019 10:38

O bieganiu wspomniał Jacek_P, ja się wtrąciłem do tematu. Lubie pobiegać no ale nie aż na tak długich dystansach niestety. Mam zarezerwowany Apartament A1 (2+2). Chyba dobrze wspominasz pobyt w tym apartamencie i właścicieli skoro ślesz pozdrowienia? Młyny naprawdę fajnie wyglądają zachęcają do odwiedzenia, szczególnie że na spływ Cetiną moje dziewczyną są jeszcze za małe.
oldGIZMO
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) oldGIZMO » 27.05.2019 11:56

Ja byłem i będę w A-4.
Agawa.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agawa. » 27.05.2019 19:24

Jacek_P napisał(a):Jeszcze mam pytanko innego typu, dla tych co byli. W kierunku zachodnim ciągnie się taka dłuuuuga droga Put Borka - która prowadzi do Marusici. (dla mnie biegacza super sprawa). Tam autem da się przebić czy nie warto próbować bez 4x4? ;)

Autem tą drogą nie zajedziesz do samego Marusici. Droga asfaltowa zmienia się w szutrową i potem w cieniutką ścieżkę :)
https://photos.google.com/u/1/share/AF1 ... VPMWZsbVln
https://photos.google.com/u/1/share/AF1 ... VPMWZsbVln
Jacek_P
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek_P » 28.05.2019 08:43

Czyli bieganko pedałowanko, super! Ale tam jest klimat! Już mi się podoba.
Fredi88
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fredi88 » 28.05.2019 14:14

Witajcie. W zeszłym roku w poszukiwaniu "zadupia" w cro trafiłem do starej baski pod koniec czerwca. To był strzał w 10. Cisza, spokój. To co lubimy. Teraz chcielibyśmy pojechać później i "niżej" więc wymyśliłem sobie 2gi tydzień września a w poszukiwaniu kolejnej nietłocznej miejscowości wylądowałem w temacie o Pisaku. Nie ograniczają nas dzieci, ale ogranicza nas piesek (westie) który nie bardzo lubi sam zostawać w pokoju. Orientuje się ktoś z Was jak z wpuszczaniem psów na plaże? Znajdzie się coś w okolicy gdzie bez problemu wejdziemy z małym psiakiem? Kąpać się i tak nie lubi... więc do wody wchodził nie będzie.
Agawa.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agawa. » 28.05.2019 20:52

Fredi88 napisał(a):Witajcie. W zeszłym roku w poszukiwaniu "zadupia" w cro trafiłem do starej baski pod koniec czerwca. To był strzał w 10. Cisza, spokój. To co lubimy. Teraz chcielibyśmy pojechać później i "niżej" więc wymyśliłem sobie 2gi tydzień września a w poszukiwaniu kolejnej nietłocznej miejscowości wylądowałem w temacie o Pisaku. Nie ograniczają nas dzieci, ale ogranicza nas piesek (westie) który nie bardzo lubi sam zostawać w pokoju. Orientuje się ktoś z Was jak z wpuszczaniem psów na plaże? Znajdzie się coś w okolicy gdzie bez problemu wejdziemy z małym psiakiem? Kąpać się i tak nie lubi... więc do wody wchodził nie będzie.

to my w poszukiwaniu zadupia po Pisaku jedziemy do Starej Baski :papa:
oldGIZMO
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) oldGIZMO » 29.05.2019 07:22

A ta Stara Baska to na wyspie Krk ?
Jacek_P
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek_P » 29.05.2019 08:15

oldGIZMO napisał(a):A ta Stara Baska to na wyspie Krk ?

Jeśli Stara to tak. Ta Młoda jest obok Pisaka. ;)
oldGIZMO
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) oldGIZMO » 29.05.2019 13:36

Pytam, bo dla przykładu miejscowości o nazwie Pisak są dwie w Chorwacji i swego czasu jadąc przez Węgry, GPS " ściągał" mnie w kierunku tego drugiego.
Agawa.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agawa. » 29.05.2019 17:59

Jacek_P napisał(a):
oldGIZMO napisał(a):A ta Stara Baska to na wyspie Krk ?

Jeśli Stara to tak. Ta Młoda jest obok Pisaka. ;)

Dokładnie Stara to wyspa Krk :D
oldGIZMO
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) oldGIZMO » 24.06.2019 09:51

http://www.gledajhrvatsku.com/kamera.php?id=360

Smutno mi Boże tutaj na północy,
też bym swe nogi w Jadranie pomoczył. :)
dzanek
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) dzanek » 25.06.2019 21:16

Też tam będę w tym roku pod koniec sierpnia do 1 września :)

Pisak uzależnia jeśli ktoś lubi odpoczywać w taki leniwy sposób.

Aha i przez ostatnie lata trochę po Chorwacji jeździłem i nigdzie nie było takiego bogactwa różnych rybek, żyjątek jak tutaj. Maski potrzebne koniecznie :)

Pozdrawiam !!
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne