janusz4036 napisał(a):Sam nocleg mamy przy ulicy Put Vrulje 16 u pana Kuzmanić nie wiem czy to blisko do plaży czy daleko bardzo proszę osoby które tam były o bliższą informacje jak ten numer znajduje się od plaży pozdrawiam
W miejscowości istnieją supermarket, mały targowy plac z świeżymi owocami i warzywami oraz codziennie świeżą rybą, kawiarnia, restauracje serwujące lokalne specjalności.
Ewa Zuber napisał(a):Cześć Kasiu!
Pisak jest niewątpliwie jedną z bardziej urokliwych miejscowości w Chorwacji.
Mogę coś na ten temat powiedzieć, ponieważ spędzałam tam swoje ósme, chorwackie wakacje. Chociaż do tej pory wyznawałam zasadę, że co roku w inne miejsce, to tam chciałabym kiedyś powrócić.
Krystof napisał(a):Witam Kolegów (i Koleżanki, oczywiście, jeśli tu sa)!
Przede wszystkim dziękuję:
- ciupag (Grzegorz ) - za piękne zdjęcia plaży - odnoszę wrażenie, że byłeś gdzieś w raju!
- Maciej - za wspaniały, bardzo zachęcający opis - opis na miarę dobrego przewodnika (a propos - w Pascalu zero informacji o Pisaku! Jedynie o Breli, pozytywnie, również o gejzerach ...)
Jak zrozumiałem, przez Pisak ciągnie się jakaś "ścieżka spacerowa", to znaczy inaczej mówiąc, czy jest tam gdzie pospacerować? Plaża, to jedno - ale dłużej niż 2 x 3 godziny dziennie na pewno nie damy rady ...
Jak byście mieli jakieś namiary na dobrą stronę (nie tylko apartamenty), lub jakieś zdjęcia okolicy - byłoby miło
Pozdrawiam znad zimnego morza, Krystof
p.s.1 (mówi się, że polskie lato tego roku będzie piękne - bardzo gorące i suche - lobby właścicieli, którzy wtopili zeszłego roku? mam fajne zdjęcie sprzed roku - zrobiłem po powrocie z Cro - fajne, bo dopiero kilka miesięcy po zrobieniu zdjęcia zauważyłem ze zdumieniem, że moja córka ma na głowie czapkę, na nogach rajstopy i spodnie, jesienną kurtkę - a był to koniec lipca ...)
p.s. 2. Maciej - mam piękny namiar na apartartament w P. (jakby co) - 39 e (klima, wyposażony balkon od strony morza - 10 m2, pokój, wnęka kuchenna, łazienka ...)
pozdraiwam więc raz jeszcze, Krystof
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne