Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pisak - kto był i pamięta?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
janusz4036
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) janusz4036 » 19.05.2008 15:23

dzięki bardzo a może jeszcze co w okolicy można zobaczyć żeby ułożyć sobie plan pobytu :D
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 20.05.2008 07:57

no kurde, nie kumam - przecież wiesz, gdzie lezy Pisak, masz mapę i widzisz chyba?

sugerujesz, że wynajdziemy Ci coś super atrakcyjnego, o czym nigdzie indziej nie piszą?

no i zależy, czego oczekujesz:

- życie barwne i wesołe - Makarska (w prawo, z 30 km), Omisz (w lewo, też ze 20)

- sport - na miejscu snorkeling, w Omiszu rafting po Cetinie (względnie canyoning, parasoling, kajakeling, windsurfing itp)

- zwiedzanie - Split, Trogir - to najbliżej, dalej wodospady Krka i Szybenik; w drugą stronę Dubrownik

- itd itp
Janusz Bajcer
Moderator globalny
Re: Pisak -opinie

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 20.05.2008 08:25

janusz4036 napisał(a):Sam nocleg mamy przy ulicy Put Vrulje 16 u pana Kuzmanić nie wiem czy to blisko do plaży czy daleko bardzo proszę osoby które tam były o bliższą informacje jak ten numer znajduje się od plaży pozdrawiam :D

Janusz do Janusza :wink:
Nie byłem w Pisaku , ale jeśli to Twój apartament :lol:
- to do plaży masz wg opisu 100 m.

Ale może być z górki i pod górkę :wink: :?:

Restauracje (liczne) są :wink:

:papa:
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 20.05.2008 09:25

W miejscowości istnieją supermarket, mały targowy plac z świeżymi owocami i warzywami oraz codziennie świeżą rybą, kawiarnia, restauracje serwujące lokalne specjalności.

łżą, jak psy :twisted:

- to nie jest super-market, a co najwyżej market, czyli sklep, sklepik taki
- mały targowy plac - buahahaha - :) - pod sklepikiem współwłaściciel (żona chyba, albo mąż - zależy, kto w sklepie siedzi) owoce i warzywa sprzedaje - podobne to jest co najwyżej do babki z truskawkami pod lasem w Polsce
- codziennie świeża ryba ... - no, nie załapałem się, ale byłem tam 3 lata temu - widać, cośsięw Pisaku zmieniło ... ciekawe, z którego roku jest opis na stronie :wink:
- kawiarnia, restauracje ... - jasne, szkoda, że nie napisali "przy promenadzie w pobliżu portu" - kto był, ten wie :lol:

pozdrov, K.
janusz4036
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) janusz4036 » 20.05.2008 14:19

dziękuje wszystkim za odpowiedzi i pozdrawiam :P
janusz4036
Plażowicz
dla wszystkich

Nieprzeczytany postnapisał(a) janusz4036 » 28.08.2008 21:53

Powiem szczerze miałem dusze na ramieniu po tych opisach ale to co zobaczyłem tam to :D :D :D :D :D :D :D się nie da opisać fakt niema zbyt wiele knajp to prawda :evil: niema sklepów to też prawda :evil: ale za to atmosfera widoki ludzie plaża woda to jest to :D :D :D :D :D :D dla tych co tam sie wybiorą to jedna rada samochód i riwiera OMIŚU i MAKARSKIEJ stoi otworem jest THE BEST :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: wszelkie pytania do mnie i od razu pozdrawiam państwa Cybulskich z Stargardu Szczecińskiego a w szczególności Kinga pozdrawia Zuzke :) :) :) :) :) :)
beata bomastik
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) beata bomastik » 24.01.2009 20:15

Ewa Zuber napisał(a):Cześć Kasiu!
Pisak jest niewątpliwie jedną z bardziej urokliwych miejscowości w Chorwacji.
Mogę coś na ten temat powiedzieć, ponieważ spędzałam tam swoje ósme, chorwackie wakacje. Chociaż do tej pory wyznawałam zasadę, że co roku w inne miejsce, to tam chciałabym kiedyś powrócić.

Witam, wybieram się w sierpniu 2009 do Pisaka. Co myślisz o wyjeździe w ciemno?? A może masz jakieś namiary na fajną kwaterę dla 3 osób blisko morza? :D
beata bomastik
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) beata bomastik » 27.01.2009 13:04

Krystof napisał(a):Witam Kolegów (i Koleżanki, oczywiście, jeśli tu sa)!
Przede wszystkim dziękuję:
- ciupag (Grzegorz :)) - za piękne zdjęcia plaży - odnoszę wrażenie, że byłeś gdzieś w raju!
- Maciej - za wspaniały, bardzo zachęcający opis - opis na miarę dobrego przewodnika (a propos - w Pascalu zero informacji o Pisaku! Jedynie o Breli, pozytywnie, również o gejzerach ...)

Jak zrozumiałem, przez Pisak ciągnie się jakaś "ścieżka spacerowa", to znaczy inaczej mówiąc, czy jest tam gdzie pospacerować? Plaża, to jedno - ale dłużej niż 2 x 3 godziny dziennie na pewno nie damy rady ...
Jak byście mieli jakieś namiary na dobrą stronę (nie tylko apartamenty), lub jakieś zdjęcia okolicy - byłoby miło :lol:

Pozdrawiam znad zimnego morza, Krystof
p.s.1 (mówi się, że polskie lato tego roku będzie piękne - bardzo gorące i suche - lobby właścicieli, którzy wtopili zeszłego roku? mam fajne zdjęcie sprzed roku - zrobiłem po powrocie z Cro - fajne, bo dopiero kilka miesięcy po zrobieniu zdjęcia zauważyłem ze zdumieniem, że moja córka ma na głowie czapkę, na nogach rajstopy i spodnie, jesienną kurtkę - a był to koniec lipca ...)

p.s. 2. Maciej - mam piękny namiar na apartartament w P. (jakby co) - 39 e (klima, wyposażony balkon od strony morza - 10 m2, pokój, wnęka kuchenna, łazienka ...)
pozdraiwam więc raz jeszcze, Krystof

Będę wdzięczna za namiary ne tę kwaterę w pisaku. :D
Kasieńka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasieńka » 03.03.2009 11:26

Dla wszystkich planujących urlop w Pisaku i ceniących spokój i cudowne widoki, z czystym sumieniem polecam to miejsce. Mój sprawdzony apartament to: "Ora" na Put Vrulje 32. Spędziłam tam z rodziną cudowne wakacje. Chcę tam jeszcze wrócić! :papa:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 03.03.2009 11:45

A pamiętasz cennik?
piotom0
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotom0 » 03.03.2009 12:11

Witam
Wszystkim ceniącym spokój polecam tą miejscowość
Widok z okna:
Obrazek

Główna plaża w Pisaku:
Obrazek

Ps. W tym roku też Pisak :)

Pozdrawiam serdecznie
Piotr
Kasieńka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasieńka » 03.03.2009 14:21

Oto namiary na "moją" kwaterę:
http://www.chorwackie.pl/ora
lub:
http://www.inet.hr/~loana/
Mogę dorzucić jeszcze kilka fotek na maila. Pozdrawiam :P
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 03.03.2009 14:36

Dzięki Kasieńka :)
Kasieńka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasieńka » 03.03.2009 14:56

piotom0, Świetne ujęcie plaży z tego cypla koło Porata - prawie jak Zlatnij Rat na wyspie Brać!
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.04.2009 17:55

Witam! W ubiegłym roku spędziliśmy ze znajomymi -3 rodziny 10 dni właśnie w apartamencie ORA ,byliśmy zachwyceni szczególnie widokami z tarasów-:D .
Jedynie powrót do apartamentu po plażowaniu był troszkę męczący ,bo w górę :wink:
Obrazek
widok na przystań w Pisaku

Obrazek
widok z "naszego "tarasu
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne