napisał(a) michaello » 23.07.2017 12:52
Witam, przeczytałem dzisiaj wszystkie strony tego wątku. Jest tu dużo przydatnych informacji, natomiast nadal mam kilka pytań - byłbym bardzo wdzięczny za udzielenie odpowiedzi przez osoby, które już były w pisaku i znają temat.
- czy był ktoś kiedyś tam we wrześniu ? Planuje z narzeczoną jechać tam od 10-20 września, na stronach tego forum nie widziałem ani jednego wpisu na temat września.
- czy lepiej zarezerwować coś wcześniej czy szukać na miejscu ? Moi znajomi, którzy tam byli twierdzą, że o wiele lepiej szukać na miejscu ( byli dwa razy i za każdym razem znaleźli nocleg w dobrej cenie w ciągu piętnastu minut )
- jeśli lepiej zarezerwować wcześniej - to może ktoś polecić coś niedrogiego a sprawdzonego dla dwóch osób ? ( powiedzmy, że max 40 euro za dobę ), dodam, że schody nam nie straszne.
- planujemy jechać samochodem, czy możemy prosić o jakieś wskazówki ? Gdzie tankować, na co uważać, itp. ?
- mamy 10 dni w pisaku, a z racji tego, że będziemy samochodem to chielibyśmy też zobaczyć kilka ciekawych miejsc w okolicy - czy może ktoś polecić co warto zwiedzić ? Wyczytałem na tym forum, że warto zwiedzić Mostar w BiH, natomiast potrzebna do tego jest zielona karta a poza tym to nasz pierwszy raz w(na ?) Chorwacji, więc raczej chcielibyśmy się skupić na Chorwacji ( chociaż nie koniecznie ).
Będziemy bardzo wdzięczni za wszelkie wskazówki, odpowiedzi.
Pozdrawiam,
Michał