............... (nie jedźcie nigdy do Baski na wyspie KRK - ale to opowieść na "kiedyś")!
Pozdrawiam, K.
jejku ... a co Ciebie tak zniechęciło ?? toz to miejscowość bardzo na topie.
Bo czuję się jak burak straszny, że się w Kro nie przedstawiłem A wiedziałem, kim jesteś, bo wszystko na to wskazywało ...
Przyznaję się więc oficjalnie, że jestem burakiem i kmiotem, że nie potrafię się "zachować" wobec dam.
Krystof
mildas napisał(a):
Tak się składa, że i moja rodzinka (2+2) wyjeżdzamy w tym roku - 12 sierpnia - do Pisaka.
flowercia napisał(a):Dobar Dan
Wczoraj poznym wieczorkiem tj 09.09.2005 wrócilismy z Mezem z Pisaka))). Wypoczeci, zadowoleni juz tesknimy za Pisakiem. To prawda Pisak to dziura ale ta miejscowosc bardzo nas urzekła... Bylismy juz tam 2 lata temu niestety ja bylam wtedy chora i nic mi sie tam nie podobalo zreszta musielismy wracac po 5 dniach, tym razem znow zaryzykowalismy i wrocilismy. Mieszkalismy na Put Vrulje 32 Apartamenty Ora - bardzo nam sie spodobaly, ale wiekszosc czasu spedzalismy oczywiscie na plazach ktorych w Pisaku jest kilka, a na koniec na dodatek odkryslismy 2 niesamowite plaze wykute w skalach za kosciolem... . Pogoda byla cudna morze tez, zrobilismy ok 400 zdjec))).
Dla mnie Pisak jest po prostu the best) cisza spokoj, nie za duzo turystow urocze plaze, minus (czyli pod gore + schodki) na poczatku mnie wkurzal a potem bardzo sie cieszylam ze nie przenosze tylko moich 4 literek z apartamentu na plaze (tak jak w zeszlym roku w Podacy) a moge troszku "sportu " zasiegnac, ktorego niestety
brak przy pracy przy komputerze)). Na koniec rowniez pojechalismy ok 500 metrow ze Pisak gdzie jest urocza zatoczka, zeszlismy na dol szlakiem (czerwonym! ) i tam odkrylismy rownie piekna plaze i sliczna knajpke z przystania. Jestesmy strasznie zadowoleni z pobytu. Pisak poznalismy dzieki Wojtkowi i Jego Rodzince (Miniu), ktory rowniez byl z Rodzina w Pisaku i z spedzilismy swietnie czas. DZIEKI!
Jesli chodzi o knajpki w liczbie 3 to zupelnie nam one wystarczyly, sklep 1 rowniez)). Generalnie dzis juz tylko ogladamy zdjecia i tesknimy tesknimy . Odwiedzilismy rowniez Hvar, Brac postaram sie gdzies umiescic najladniejsze zdjecia z Pisaka i nie tylko)
Pozdrawiam wszystkich jesli ktos ma jeszcze jakies pytania dot. np apartamentow to czekam na pytania
mama_Kapiszonka napisał(a):A ja odpowiem w stylu misia o bardzo małym rozumku: Im dłużej mnie tam nie ma, tym bardziej chciałabym tam być
Po powrocie zaczęłam sie krytycznym okiem przyglądać innym okolicom, apartamentom, cenom itp.
Gdyby nie smród w łazience to willa pisak byłaby super! A sam Pisak byłby wymarzonym miejscem na wypoczynek dla mnie, gdyby widac było zachody słońca nad morzem.
Stamtąd jest naprawdę fajna baza wypadowa do całej Dalmacji.
My upodobaliśmy sobie najwyżej położoną knajpkę, tę z parasolami Kaltenberga. Zresztą, ta najbliżej kościoła została otwarta 2-3 dni przed naszym wyjazdem i nie zachęcała do skorzystania z usług.
A że jest nudno jak w małym uzdrowisku... niektórzy własnie tego szukają, ludzi, których się widzi co dzień podczas całych wczasów o tej samej godzinie na deptaku. A może jeszcze jakiś atrakcyjny Kazimierz
ciupag napisał(a):Ja byłem w Pisaku dwa lata temu i przyznaję, że jest to idealne miejsce dla ludzi ceniących spokój i ciszę z dala od miejskiego gwaru
W tym roku byłem w Marusici - 5 km przed Pisakiem. dziura jeszcze wieksza, sklep był tylko jeden i zejście do morza dużo bardziej strome niż w Pisaku, ale było po prostu super
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne