Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pisak - kto był i pamięta?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Ustian
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ustian » 17.08.2019 11:23

Moja zona byla przerazona wjazdem do Pisaka, ale nie bylo tak tragicznie. Wiadomo miniecie sie jest trudne, a w niektorych miejscach niemozliwe. Co do lodow to 8 HRK, ale niestety jedna zwykla mala gałka. Dwa lata temu za 7 mielismy naprawde wielkiego Kugla. W Basce Vodzie tez lody po 8 kun w porcie. Ogolnie Pisak jest piekny, plaza bajka z malym zwirkiem. Spokoj przy ktorym mozna naprawde odpoczac. My juz mamy zarezerwowany app na przyszly rok. Podgora ktora bylismy zachwycenie ma na noc.
Jacek_P
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek_P » 17.08.2019 13:06

Fakt, te gałki nie były jakieś bardzo duże. W porównaniu z tymi w Orebić w Oazie to wręcz połowa z tamtych ;) Niemniej wszędzie w północnej części Dalmacji widzieliśmy nie taniej niż 10 HRK/gałka, więc tutaj takie zaskoczenie w lodziarni która bądź co bądź nie miała konkurencji.

W Pisaku jest wąsko i stromo, ale jeśli ja (nawet ja) byłem w stanie to ogarnąć to i inni dadzą radę. :) Faktem jest że dużo pomogła ta modernizacja górnej części drogi, jeszcze dwa lata temu nie było tam tak uroczo. :D. Plaże? Tak jak wspomniałem - coś cudownego. No i w dniu wyjazdu nad rankiem takie oto pożegnanie ;)

Obrazek
Ustian
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ustian » 17.08.2019 13:09

Jacek_P napisał(a):Fakt, te gałki nie były jakieś bardzo duże. W porównaniu z tymi w Orebić w Oazie to wręcz połowa z tamtych ;) Niemniej wszędzie w północnej części Dalmacji widzieliśmy nie taniej niż 10 HRK/gałka, więc tutaj takie zaskoczenie w lodziarni która bądź co bądź nie miała konkurencji.

W Pisaku jest wąsko i stromo, ale jeśli ja (nawet ja) byłem w stanie to ogarnąć to i inni dadzą radę. :) Faktem jest że dużo pomogła ta modernizacja górnej części drogi, jeszcze dwa lata temu nie było tam tak uroczo. :D. Plaże? Tak jak wspomniałem - coś cudownego. No i w dniu wyjazdu nad rankiem takie oto pożegnanie ;)

Obrazek

Gdzie miales kwatere? My nad Moby Dickiem i niestety takich widokow nie było
Jacek_P
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek_P » 17.08.2019 17:14

u Tanji Galić, na Put Vrulje 63. Praktycznie koniec Pisaka patrząc w kierunku Breli.

Obrazek

ps. My też tych delfinów wypatrywaliśmy cały pobyt, po cichu niedowierzając i myśląc, że to jednak tylko taka miejska legenda. Objawiły się ostatniego dnia. Zdjęcie robiłem z balkonu, dobrze, że miałem obiektyw z długą ogniskową. W oryginale to zdjęcie wygląda tak (przy 250mm):

Obrazek
Ostatnio edytowano 20.08.2019 10:06 przez Jacek_P, łącznie edytowano 1 raz
oldGIZMO
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) oldGIZMO » 20.08.2019 09:30

Zobaczyłem i filmiki ... trza było zmienić przeglądarkę na FFoxa ....
Mała_Li
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mała_Li » 26.08.2019 16:22

Jesteśmy już w Pisaczku - pogoda super
oldGIZMO
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) oldGIZMO » 28.08.2019 17:40

Mała_Li napisał(a):Jesteśmy już w Pisaczku - pogoda super

… jo tyżech jest od 28 sierpnia.... ciepło jak pieron; 32 stopnie i mo tak grzać do końca tydnia…
… kończe piwo i cisna na plaża … no to kończe pisanie i z chałpy wyłaża ….
… imam sve ...
anlama
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) anlama » 02.09.2019 07:05

Jacek_P napisał(a):u Tanji Galić, na Put Vrulje 63. Praktycznie koniec Pisaka patrząc w kierunku Breli.

Obrazek

ps. My też tych delfinów wypatrywaliśmy cały pobyt, po cichu niedowierzając i myśląc, że to jednak tylko taka miejska legenda. Objawiły się ostatniego dnia. Zdjęcie robiłem z balkonu, dobrze, że miałem obiektyw z długą ogniskową. W oryginale to zdjęcie wygląda tak (przy 250mm):

Obrazek

Też byłem u Galić rok temu:)
oldGIZMO
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) oldGIZMO » 03.09.2019 07:41

Pisak. 3 IX 2019 r.
W nocy lało, wiało, grzmiało.
O poranku zdecydowana poprawa pogody...… tylko leje. Pada kisza.. :)
oldGIZMO
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) oldGIZMO » 15.03.2020 14:12

Wczoraj , tj. 14 marca 2020 r spotkało mnie co najmniej podwójne szczęście:
- najpierw spotkałem, face to face, Tego, którego nicka ciężko powtórzyć tzn. pääkäyttäjä - i weź nie wyłam kości gnykowych; przemiły cromaniak; pozdrawiam;
- a późni, wieczorem, godołech z "moim gopodinem z Pisaka" ; prawi, że coronavirus to wedle Zagrzebia ..
czas pomyśleć o odmoru …

Pozdrawiam oG
Jacek_P
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek_P » 16.04.2020 23:44

Myślisz że Hrvatska w tym roku jest w naszym zasięgu? Ja jestem pełen czarnych myśli. :(
oldGIZMO
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) oldGIZMO » 23.04.2020 07:30

Niestety, może być poza zasięgiem, tym bardziej, że wieszczą drugą falę COVID 19 jesienią …. cokolwiek to znaczy.
W tym tyglu będą ???? Włosi, Niemcy, Czesi, Słowacy, Rosjanie …… i my, Polacy...
Trza uporządkować zdjęcia i filmy z Chorwacji :)
Łycha
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łycha » 03.07.2020 14:25

Byłem w 2013... Mam nadzieję, że w tym będzie równie dobrze.

P.S. Ich pieczywo dalej jest tak pyszne?
Załączniki:
P5310486.JPG
P5280146.JPG
20130704992.jpg
20130702958.jpg
anlama
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) anlama » 04.07.2020 12:35

W 2018 nie częstowali pieczywem;)
oldGIZMO
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) oldGIZMO » 08.07.2020 11:34

Czy ktoś, kto jest obecnie w Pisaku może opisać sytuację ?????
Gadałem wczoraj z "moim " Gospodinem; ponoć 30% tego co zwykle...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne