Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pisak - kto był i pamięta?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
eirik
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) eirik » 14.04.2009 17:02

Witam.
Krótkie pytanie do bywalców: czy w Pisku w pierwszej połowie czerwca będą w pełni działały te "dwie knajpy na krzyż"? Tak, żeby dało się posmakować miejscowych specjałów.
Tika
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tika » 14.04.2009 17:22

Witam
W zeszłym roku byliśmy w 4 rodziny w Pisaku od 20 czerwca w Willi Porat. Obie knajpki już były czynne,miejsce piękne, luz na plaży.Polecam :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.04.2009 18:32

My byliśmy od 25 czerwca ,wtedy już było czynne ,a jak jest wcześniej niestety nie wiem :(
Tika
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tika » 14.04.2009 21:05

To jest bezpośredni adres mailowy do właścicielki Konoby Porat: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
-można zapytac o termin otwarcia lokalu(właścicielka porozumiewa się w języku angielskim)
Geralt74
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Geralt74 » 19.04.2009 18:23

Kasieńka napisał(a):Dla wszystkich planujących urlop w Pisaku i ceniących spokój i cudowne widoki, z czystym sumieniem polecam to miejsce. Mój sprawdzony apartament to: "Ora" na Put Vrulje 32. Spędziłam tam z rodziną cudowne wakacje. Chcę tam jeszcze wrócić! :papa:

Wahamy się nad apartamentem Ora w Pisaku, gdyż niestety na stronce maja dostepna małą ilosć zdjeć. Apartament, który nas interesuje ma na stronce tylko layout i kawałek tarasu. Czy mogłabyś nam cos doradzić?Czy apartamenty w tej willi są podobne stadardem? Konkretnie chodzi nam o Apartament A4 ( 2+1 ). MOże przypadkiem w nim gościłaś z rodziną?
Moglibysmy prosic o jakieś fotki apartamentu i plaży?Plaża jest tuż obok?
Z góry dzieki za odpowedź :)
Geralt74
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Geralt74 » 19.04.2009 18:29

mallgola napisał(a):Witam! W ubiegłym roku spędziliśmy ze znajomymi -3 rodziny 10 dni właśnie w apartamencie ORA ,byliśmy zachwyceni szczególnie widokami z tarasów-:D .
Jedynie powrót do apartamentu po plażowaniu był troszkę męczący ,bo w górę :wink:
Obrazek
widok na przystań w Pisaku

Obrazek
widok z "naszego "tarasu

Wahamy się nad apartamentem Ora w Pisaku, gdyż niestety na stronce maja dostepna małą ilosć zdjeć. Apartament, który nas interesuje ma na stronce tylko layout i kawałek tarasu. Czy mogłabyś nam cos doradzić?Czy apartamenty w tej willi są podobne stadardem? Konkretnie chodzi nam o Apartament A4 ( 2+1 ). MOże przypadkiem w nim gościłaś z rodziną? lub Twoi znajomi?
Moglibysmy prosic o dodatkowe jakieś fotki apartamentu i plaży?Plaża jest tuż obok? rozumioem dojście dużą ilością schodków? :)
Z góry dzieki za odpowedź :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.04.2009 21:24

My byliśmy w apartamencie A 1/nasi znajomi w apartamencie A 5.

Co do warunków to było ok,może nie nowoczesne luksusy ale czysto ,schludnie ,dzieci miały osobną sypialnię ,my sypialnię z wyjściem na duży taras z widokiem na morze .Muszę poszukać zdjęć to wkleję.
Zejście do plaży albo po schodkach ok 100 w dół,bądź taką ścieżką z apartamentu ,trochę łagodniejsze zejście ,dzieciaki śmigały szybko ,my z tobołami trochę wolniej 8) .
Tego apartamentu o który piszesz niestety nie kojarzę . Budynek ma chyba 4 poziomy ,my mieszkaliśmy na drugim od dołu,znajomi wyżej A5.

W Pisaku przeważnie schodziło się z apartamentów do plaży w dół,przed ORĄ nie było już żadnego innego apartamentu tylko zejście do plaży .
Geralt74
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Geralt74 » 20.04.2009 07:47

Mallgola dzięki za przydatne informacje-jeslibys przypadkiem znalazłabys zdjęcia to byłbym wdzięczny za wklejenie lub podesłanie na maila adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl :)

Pozdrowionka
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.04.2009 18:28

Obrazek

Obrazek
ta sama plaża w innym ujęciu,tam gdzie widać namiot był peton i fajne skałki ,można było tam znaleźć troszkę cienia

Obrazek
fragment pokoju w apartamencieA5

Obrazek
jedno z zejść na plażę,my korzystaliśmy ze ścieżki zrobionej przez właścicieli posesji(tymi schodkami szłam może3 razy )
Kriskaz
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kriskaz » 22.04.2009 09:33

Ile czasu zajmowało ci wejście po tych schodach do apartamentu.Schody wyglądają imponująco.Czy te wędrówki były uciążliwe :D
Geralt74
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Geralt74 » 22.04.2009 11:24

Mallgola dzięki za dodatkowe zdjęcia -chyba jednak w takim razie zdecydujemy się na apartament Ora;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.04.2009 18:00

Kriskaz napisał(a):Ile czasu zajmowało ci wejście po tych schodach do apartamentu.Schody wyglądają imponująco.Czy te wędrówki były uciążliwe :D

Wbrew pozorom nie było tak źle :wink: robiliśmy w połowie drogi przerwę ,ale tymi schodami szłam tylko kilka razy ,przeważnie schodziliśmy ścieżką wśród drzew zrobioną przez gospodarzy.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 22.04.2009 19:46

mallgola napisał(a):
Kriskaz napisał(a):Ile czasu zajmowało ci wejście po tych schodach do apartamentu.Schody wyglądają imponująco.Czy te wędrówki były uciążliwe :D

Wbrew pozorom nie było tak źle :wink: robiliśmy w połowie drogi przerwę ,ale tymi schodami szłam tylko kilka razy ,przeważnie schodziliśmy ścieżką wśród drzew zrobioną przez gospodarzy.

Strach chodzić po takich schodach samotnit, może jakiś chorwat napaść w niecnych celach. Chłopu to porwie portfel a od kobiety oprócz torebki może zarządać czegoś więcej 8O . Niech koleżanka uważa za siebie i przed siebie licho nie śpi.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 23.04.2009 06:31

Ehhh...
Bardziej uważać trzeba na węże i inne takie idąc taką ścieżką.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.04.2009 18:28

Na szczęście wróciliśmy cali i zdrowi :lol: ja niestety dla mojej połówki "zarażona" ,i tak wierciłam dziurę w brzuchu 8) że 27.06 wyjazd na Pag!
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Pisak - kto był i pamięta? - strona 8
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone