Polecam też :
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Krystof napisał(a):- co masz na myśli pisząc o przeciągu? chcesz sobie popływać z żaglem, czy martwisz się o czystość wody? jeśli chodzi o to drugie, to czystszej nigdzie nie widziałem (a już na pewno nie na Ciovo )
Guzior napisał(a):...I tak w moim apartamencie nie było telewizora z sat, na dzień dobry gospodarz nie daje butelki wina, rakiji i wody mineralnej, a tylko samo winko. Rakijkę można sobie dokupić u gospodarza za 5 euraków.
Ewa Zuber napisał(a):Plaże ....cuuuuuuudne, a najpiękniejsza jest na końcu Put Vrulje , to znaczy za ostatnim domem po prawej stronie ( Villa Pisak) należy zboczem skarpy iść jakieś 300 metrów w kierunku zatoki Vrulje. Plaża ta jest odwiedzana przez znacznie mniej ludzi, jest po prostu kameralna. Jeszcze jedna rada, jeśli mamy ponton to można popłynąć do Uvala Vrulje i odwiedzić chyba najpiękniejszą plażę na Makarskiej Rivierze. Jest ona dostępna tylko od strony wody. W zatoce tej znajduje się restauracja Vatros, gdzie piwko 0,3 l kosztuje 24 kuna ( to informacja dla spragnionych).
Ewa Zuber napisał(a):Tak flowercia jestem bardzo zadowolona z tego pobytu. Ponadto we wrześniu, kiedy tam będziesz napewno nie zastaniesz tam tłumów, będzie cicho i spokojnie. Życzę Ci udanego wypoczynku i fantastycznych wrażeń z pobytu w Croatii.
Po tym pobycie stwierdzam, że Pisak jest dla osób ceniących sobie spokój i ciszę, a ja do takich należę. Omis i Makarska - owszem, ale tylko na 2 godziny, nie więcej. Mam nadzieję, że jeszcze kiedyś tam wrócę
Guzior napisał(a):I jeszcze coś dla Janusza. Wiaterki faktycznie są i to czasem dosyć ostre. Nam po przyjeździe wiało nieźle przez trzy dni ale usytuowanie plaży jest takie, że jest osłonięta skałami i nawet wtedy jest na niej przyjemnie.
Pozdrav