Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pisać czy nie pisać ? II Hiszpania 2010

Nazwa kraju Hiszpania wywodzi się od słowa Ispania, które oznacza Ziemię Królików. Język hiszpański wymieniany jest w pierwszej piątce najczęściej używanych języków na świecie. Najdłuższą rzeką Hiszpanii jest rzeka Ebro, licząca sobie 930 kilometrów. Hiszpanie to naród uwielbiający grę na loterii. Zdrapki można kupić na rogu każdej ulicy.
masmedia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) masmedia » 31.05.2010 19:01

mariusz-w napisał(a):
Coś czuję ,że Barcelona itd. to już po wakacjach .....do Twoich wakacji zostało tylko 9 dni. Teraz już pewnie innego rodzaju mobilizacja !

Pozdrawiam :)

Chyba masz rację - do tego wczoraj wróciłam z Pragi :) :) :) Zmobilizować się do niczego nie potrafię i mam zbyt duży zamęt jeżeli chodzi o wrażenia podróżnicze.

Co będzie po powrocie z wakacji ... nie wiem

Ale obiecuję przynajmniej dokończyć tę relację

Pozdrawiam wszystkich serdecznie
nomad
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) nomad » 31.05.2010 19:15

Hej masmedia u innych też widzę przerwy w pisaniu z braku czasu.
Jeśli to takie napięte plany podróżnicze, to tylko gratulować.
Pozdrawiam i życzę kolejnego udanego wypoczynku.

Trzymajcie się.
masmedia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) masmedia » 01.07.2010 12:38

Witam wszystkich po mojej wakacyjnej przerwie. Nie lubię zostawiać rzeczy nie dokończonych a poza tym zobowiązałam się że dokończę tę relację więc biorę się za przeglądanie zdjęć i odświeżanie wspomnień bo jestem już po kolejnych podróżach i trochę za dużo tych wrażeń . Pozdrawiam serdecznie ( jeżeli ktoś jeszcze tu zajrzy )
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 01.07.2010 12:43

...zajrzy :)
Mariusz Gąsiorowski
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz Gąsiorowski » 01.07.2010 13:40

Czekam na fotorelację z miejscowości Margret DeMar. Może wiesz co zostało wybudowane za marketem Carrefour (miedzy marketem a główną ulicą Margret DeMar/Santa Susana), jak tam byłem 2 lata temu to słyszałem że robią tam park, ale mi to wyglądało raczej na jakiś dziwny parking. Może masz fotki, bo ja już od dłuższego czasu przeszukuję internet z nadzieją że natknę się na te foty.
masmedia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) masmedia » 01.07.2010 15:22

Mariusz Gąsiorowski napisał(a):Czekam na fotorelację z miejscowości Margret DeMar. Może wiesz co zostało wybudowane za marketem Carrefour (miedzy marketem a główną ulicą Margret DeMar/Santa Susana), jak tam byłem 2 lata temu to słyszałem że robią tam park, ale mi to wyglądało raczej na jakiś dziwny parking. Może masz fotki, bo ja już od dłuższego czasu przeszukuję internet z nadzieją że natknę się na te foty.

Przykro mi ale nie posiadam ani fotek ani informacji które Cię interesują - w tej miejscowości nie byłam :?
Ale jeżeli bardzo Ci zależy mogę popytać u źródła -czyli u mojej kuzynki, która mieszka na miejscu i może jest zorientowana.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 01.07.2010 15:54

Zajrzy, zajrzy ... przydybie ...

Tak mnie korci, przez ciebie też ;) na pół dnia do Wiednia zajrzeć.

Dużo nie zobaczę, ale jaką wiedeńską kawę wypiję, na jakie ciastko się skuszę.

Korci mnie tak ... :D
masmedia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) masmedia » 01.07.2010 16:21

weldon napisał(a):Zajrzy, zajrzy ... przydybie ...

Tak mnie korci, przez ciebie też ;) na pół dnia do Wiednia zajrzeć.

Dużo nie zobaczę, ale jaką wiedeńską kawę wypiję, na jakie ciastko się skuszę.

Korci mnie tak ... :D

Witam Witam :lol:

My niedawno Wiedeń obejrzeliśmy zza szyb samochodu w drodze powrotnej z CRO. Ale miasto jest warte nawet krótkiej wizyty, a słodkości .... mhm ... palce lizać :)
masmedia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) masmedia » 01.07.2010 16:25

Mieliśmy też podczas podróży w tamtą stronę nie planowaną okazję zwiedzić Wiedeń nocą - kiedy mój mąż zamiast na autostradę skręcił w stronę "zentrum " - miałam o tym napisać w relacji z tych "najświeższych" ostatnich wakacji, ale chyba się nie podejmę pisania .
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 01.07.2010 16:32

No własnie też go tak dwa razy, przez szybę polizałem ...
W sumie, musiałbym wyjechać jakieś dwie godziny wcześniej, niż planowałem,
a gra wydaje się warta świeczki ...

masmedia napisał(a):... ale chyba się nie podejmę pisania .

Mas-me-dia! Mas-me-dia!

Jesteśmy z tobą (przynajmniej ja)... a gdybyś jednak ... a może by ...? :wink:

Pozdrawiam :D
masmedia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) masmedia » 01.07.2010 16:52

weldon napisał(a):No własnie też go tak dwa razy, przez szybę polizałem ...
W sumie, musiałbym wyjechać jakieś dwie godziny wcześniej, niż planowałem,
a gra wydaje się warta świeczki ...

Warta warta - my też wiecznie przejeżdżaliśmy obok i to już ze dwadzieścia parę razy w te i z powrotem, aż wreszcie wybraliśmy się na wycieczkę firmową z mojego zakładu pracy, który (tak na marginesie) dziś właśnie obchodzi 10-tą rocznicę powstania.
A ja (o zgrozo :o !!! ) jestem jedną z nielicznych osób , które są w niej od samego początku i które tę firmę rozkręcały.
Tak czy tak na pewno do Wiednia chętnie bym jeszcze wróciła .

weldon napisał(a):
Mas-me-dia! Mas-me-dia!

Jesteśmy z tobą (przynajmniej ja)... a gdybyś jednak ... a może by ...? :wink:

Nie napisałam Wam, że jestem na L4 bo nabawiłam się jakiejś kontuzji kostki. W zeszłym roku wycięto mi wyrostek i na zwolnieniu napisałam swoją pierwszą relację . Mój mąż twierdzi nawet, że specjalnie sobie wymyśliłam chorobę żeby pisać kolejną :lol: :lol: :lol:
masmedia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) masmedia » 01.07.2010 16:56

weldon napisał(a):W sumie, musiałbym wyjechać jakieś dwie godziny wcześniej, niż planowałem

A dokąd się wybierasz ? czyżby właśnie na zasłużony wypoczynek ? - zdradzisz, czy mam sprawdzić w kalendarzu wyjazdowym ?
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 01.07.2010 17:12

Plany to jeszcze mam wirtualne ... 2 września chciałbym do Primostenu
i tak mi wyszło, że zamiast do Grazu, to do Wiednia najpierw, potem Plitvice, potem ... :)

Ale to pewien będę, jak będę na miejscu, a przynajmniej w Austrii, że mam urlop,
bo z Czech to mnie jeszcze mogą ściągnąć :D
masmedia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) masmedia » 01.07.2010 17:46

No to jeszcze trochę czasu - oby nic nie stanęło na przeszkodzie . My też chcielibyśmy gdzieś wyskoczyć na kilka dni pod koniec sierpnia ( takie zakończenie sezonu póki jeszcze wakacje) , bo we wrześniu niestety syn idzie do szkoły.
masmedia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) masmedia » 01.07.2010 17:48

No ale znacznie odbiegłam od zasadniczego wątku - trochę ciężko mi zebrać myśli bo minęło już trochę czasu i za nami wakacje z których wspomnienia są dużo świeższe i przesłaniają już naszą zimową podróż .
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hiszpania - España

Pisać czy nie pisać ? II Hiszpania 2010 - strona 14
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone