napisał(a) masmedia » 22.04.2010 21:43
Haute cuisine - kuchnia oferująca niezwykle starannie przyrządzane i podane dania, przygotowane z najlepszych często bardzo rzadkich oraz drogich składników, wyszukaną obsługę, bogaty wybór win, oraz wyjątkową atmosferę wymaga wielkich nakładów pracy i oczywiście olbrzymich nakładów finansowych. Utrzymanie najwyższego poziomu usług sporo kosztuje. Razem z szefem kuchni pracuje około 40 kucharzy -prawie tylu ilu gości jednorazowo mieści restauracja.
Stąd niestety, mimo wielkiej popularności obecnie restauracja przynosi straty, toteż znakomity szef kuchni ogłosił niedawno, że zostanie ona zamknięta a sam zamierza zająć się analizą swoich dotychczasowych kulinarnych dokonań oraz usystematyzowaniem receptur, które zamierza wydać w postaci encyklopedii. Myśli również o otwarciu akademii gastronomicznej.
My obejrzeliśmy restaurację tylko z zewnątrz ( zapomnieli o naszej rezerwacji
)
Przed sezonem było tam pusto i cicho.
Niewiele udało się nam zobaczyć ale szczerze mówiąc z zewnątrz wygląda ona niepozornie - powiedziałbym nawet, że robi wrażenie podupadłej - chociażby sama gablotka informacyjna przy wejściu.
No ale nie wątpię że wrażenia smakowe są nieziemskie .
Niestety część zdjęć przepadła - przez nieuwagę- nie została przeze mnie zgrana na pendrive, zorientowałam się dopiero w domu i okazało się że kuzynka usunęła je już ze swojego laptopa
zdjęcia z internetu
Mój mąż przy wejściu
Kilka fotek się ostało ale trzeba będzie tam wrócić
Po wizycie w restauracji byliśmy jeszcze chwilkę w plenerze ale ponieważ strasznie wiało i nie zachowały się zdjęcia nie bardzo mam o czym pisać
Wspomnę tylko, że znaleźliśmy kolejną kwaterkę - tym razem na miarę naszych możliwości finansowych
Znalazłam tylko takie zdjęcie w internecie
Tak po przeżyciach duchowych i smakowych kończy się dzień trzeci
Ostatnio edytowano 23.04.2010 14:48 przez
masmedia, łącznie edytowano 1 raz