Witam,
szukam apartamntu dla 2+2 w Pirovac- u na sierpień blisko morza
Voldar napisał(a):Witam,
jadę za tydzień do Pirovac, kwaterę mam zabukowaną ale interesuje mnie czy jest tam możliwość kupienia świeżej ryby ? na bazarze / targu ewentualnie z kutra / łodzi od rybaka ? czy pozostaje mi próba łowienia samemu na wędkę, ewentualnie jazda do Sibenika na targ rybny.
pozdrawiam
Voldar napisał(a):@alladyndelscorcho
do piero teraz zobaczyłem że jesteśmy prawie ziomale ja jestem z Opola
Voldar napisał(a):Dzięki za info, ja akurat będę wychodził z tej uliczki gdzie jest konzum prosto na ten targ , wiem że robią rybną imprezę w sobotę to zaliczę ją bo uwielbiam ryby - niekoniecznie wszystkie owoce morza .
W planie jest udokumentowanie całego pobytu + wyjazd i powrót na karcie pamięci (klisz już się prawie nie używa ) więc jakieś fotki będą.
Ze zwiedzaniem może być różnie, w zeszłym roku kwaterę mieliśmy w Grebaštica, więc obowiązkowo byliśmy w parku Krka - ale mnie i moją żonę nie powalił na kolana - tłumy ludzi, wody mało, wodospady jak wodospady ,
Szybenik też był zaliczony, chociaż w zeszłym roku byliśmy z synem i jego dziewczyną, w tym roku jedziemy z córką i jej chłopakiem tak że może do Szybenika wyskoczymy, może gdzieś jeszcze - z żoną jedziemy naładować akumulatory nie jesteśmy typem zwiedzacza.
W Grebašticy też był pan który przywoził ryby 2 razy w tygodnu z rana - niby świeże raz kupiłem jak je sprawiałem na kwaterze tak waliło że wszystko poszło do worka i do kosza i skończyło się tym że jeździłem do Szybenika na targ rybny i tam się zaopatrywałem w świeżą rybę na grilla.
pozdrawiam
Powrót do Nasze relacje z podróży