alladyndelscorcho napisał(a):Niestety zdjęcia były wrzucone na jakiś hosting, który zakończył działalność i dlatego w relacji już ich nie widać. Jeżeli interesuje Cię coś konkretnego to mogę odszukać w domowym archiwum i wysłać na priv. Wiem, że Pirivac mocno się zmienił od mojego ostatniego pobytu, powstała nowoczesna marina i były plany modernizacji plaży miejskiej ale nie jestem pewien czy już zrealizowane. Zdecydowanie polecam to małe miasteczko. Nie za duże więc nie ma tłumów ale jednocześnie jest co robić i wszystko na miejscu.
Wybieramy się ze znajomymi na początku czerwca..szukamy jakiejś fajnej miejscowości (do tej pory byliśmy dwa razy w Basce koło Makarskiej). W tym roku jedziemy z 9miesięcznym dzieckiem i chcemy gdzieś bliżej. Szukamy małej miejscowości z fajnymi knajpkami, pysznymi lodami i żwirkową plażą z obowiązkowym cieniem. Szukałam przez google maps, patrzyłam na ukształtowanie terenu, zabudowę itp. Bardzo spodobała mi się miejscowość Tribunj, a mąż znalazł jeszcze Pirovac. Jakiś świeżych relacji z Pirovać nie ma.