Szukam oryginalnego tekstu utworu Poklisari:
Šumi, šumi more - NENAD VILOVIĆ
Może ktoś zamieści ten tekst łącznie z tłumaczeniem?
Eugenio napisał(a):Szukam oryginalnego tekstu utworu Poklisari:
Janusz Bajcer napisał(a):Eugenio napisał(a):Szukam oryginalnego tekstu utworu Poklisari:
Przeniosłem pytanie do właściwego działu, proszę nie zakładać nowych tematów w tej sprawie.
Próbowałem poszukać tekstu, ale też z zerowym skutkiem, może ktoś z rezydentów chorwackich pomoże.
Pozdrav.
Eugenio napisał(a):No, jest jakas nadzieja na ten tekst... Obiecuję nie zamieszczać więcej pytań w tej sprawie, ale z drugiej strony wydaje mi się niemożliwe, aby tekst ten był nieznany. Jest na youtube jakiś tekst fonetyczny, ale to chyba nic dobrego...
pozdro!
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Eugenio napisał(a):No, jest jakas nadzieja na ten tekst... Obiecuję nie zamieszczać więcej pytań w tej sprawie, ale z drugiej strony wydaje mi się niemożliwe, aby tekst ten był nieznany. Jest na youtube jakiś tekst fonetyczny, ale to chyba nic dobrego...
pozdro!
To wrzuć ten niby zły tekst..
Nie wszystkie teksty tego typu "hitów" lat 70 -tych można znaleźć w necie.. Najwyraźniej nie był to aż taki hicior...Nawiasem mówiąc.. czy tekst każdej piosenki odśpiewanej niegdyś na którymkolwiek z licznych dość polskich festiwali znalazł się w Internecie?
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):No, rzeczywiście.. radosna twórczość (czy raczej tfurczość ) własna grajka...
Siała baba mak, nie wiedziała jakEugenio napisał(a):Witaj Kasiu! To link i ten (śmieszny) tekst):
Šumi, šumi more
čto li usebi krije
Dali če ote tvalovi /
Sreču na nosi ktobije / 2 x
Refr. O more
Kano nas nose toje stuje
O more
Čtoli nema i olume
O more
Kalje ju nosa lebledava
O leci, leci saba
To sutra viečer staba