Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Piosenki Tlumaczenie

Dział dla miłośników nie tylko czystej turystyki i wypoczynku. Nauka języka chorwackiego. Tematy publicystyczne, historia, film, muzyka, literatura, sport i kuchnia chorwacka.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
dominika
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dominika » 15.01.2003 22:49

leon jedno pytanie dlaczego jestes jako gosc?
Limon
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Limon » 16.01.2003 11:01

Czy ktoś nie jedzie w najbliższym czasie do Chorwacji? Mógłby mi kupić płytę Thompsona... :wink:
Limon
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Limon » 16.01.2003 11:27

Povodom incidenta koji se dogodio na mom zadnjem nastupu (doček Nove godine u Stuttgartu) osjećam potrebu da svojoj publici kažem svoju, zapravo istinitu, verziju događaja jer sam u javnim medijima ili spriječen da to napravim ili krivo interpretiran. U incidentu koji se dogodio između novinara i redara niti sam sudjelovao, niti sam za njega znao dok se zbivao, niti imam bilo kakve veze s tim događajem. Međutim, indikativno je da pojedine novine koriste ovaj incident da nastave hajku na mene, a da nitko ne želi čuti moje mišljenje, mišljenje organizatora i redara (inače njemačke zaštitarske tvrtke, a ne "Thompsonovih batinaša".

Hmm, czy ktoś wie o co chodzi??? (www.thompson.hr, novosti).
dominika
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dominika » 16.01.2003 13:28

Povodom incidenta koji se dogodio na mom zadnjem nastupu (doček Nove godine u Stuttgartu) osjećam potrebu da svojoj publici kažem svoju, zapravo istinitu, verziju događaja jer sam u javnim medijima ili spriječen da to napravim ili krivo interpretiran. U incidentu koji se dogodio između novinara i redara niti sam sudjelovao, niti sam za njega znao dok se zbivao, niti imam bilo kakve veze s tim događajem. Međutim, indikativno je da pojedine novine koriste ovaj incident da nastave hajku na mene, a da nitko ne želi čuti moje mišljenje, mišljenje organizatora i redara (inače njemačke zaštitarske tvrtke, a ne "Thompsonovih batinaša".

Što upućuje na logičan zaključak da se incident nije dogodio slučajno već nekima očito nije odgovarala činjenica da je cijela moja turneja po Hrvatskoj protekla bez i najmanjeg incidenta pa su se oni potrudili da incident izazovu a za njega optuže mene. Dovoljno je pročitati imena tih režimskih pasa čuvara i usporediti ih sa njihovim člancima od prije 6-7 mjeseci da bi se uočio kontinuitet komunističkog terora, bezočnih laži i izmišljotina. Jedan od tih u Slobodnoj Dalmaciji kaže da se incident napokon dogodio?

Dragi prijatelji, ove hijene, ovi režimski psi čuvari će i dalje lajati i gristi oko sebe sve što je hrvatsko, čestito i istinito, ali mene to neće spriječiti da i dalje uz Vašu podršku promičem vrijednosti koje su nama neupitne i svete.

BOG I HRVATI

M.P. THOMPSON

to jest caly tekst.

Z powodu incydenta ktory sie wydarzyl na ostatnim wystepie (Nowy Rok w Stuttgarcie), czuje potrzebe powiedzenia swoim fanom swoja werzije wydarzen, poniewaz niektore media albo mi nie dopuszczaja zebym to zrobil albo mnie zle interepretuja. W incydencie ktory sie wydarzyl miedzy ochroniarzami a dziennikarzami nie uczestniczylem, nie wiedzialem o nim i nie mam z tym zadnego zwiazku.
Niektore gazety wykorzystuja to zeby kontynuowaly nagonke na mnie, nie sluchajac wogole co ja o tym mysle, co mysla o tym organizatorzy i ochroniarze (tak wogole to niemiecki ochroniarze )

Logiczny wniosek jest ze cayl incydent nie wydarzyl sie przypadkowo, poniewaz niektorym sie nie podobalo ze moja trasa koncertowa w Chorwacji przebiegla bez najmniejszego incydentu, to postarali sie o wywolanie go i obwinia mnie za niego. Wystarczy przeczytac imona tych psow i porownac ich z artykulami ktore napisali przed 6,7 miesiacami zeby zauwazyc ciag dalszy komunistycznego terroru, klamstw i wymyslow. Jeden z nich mowi ze incydent sie wreszcie wydarzyl.

Kochani przyjaciele te hieny, te rezymske psy beda dalej szczekac i grysc wokol siebie to co jest chorwackie, czesto i prawdziwe. Ale mi to nie przeszkodzi zebym dalej z wasza podpora glosil wartosci ktore sa dla nas swiete.

BOG I CHORWACI.

JA BYM SIE NIE WYPOWIADALA NA TEN TEMAT. ocencie to sami
Limon
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Limon » 16.01.2003 14:00

8O 8O 8O 8O
Ja tez się nie wypowiadam, bo w dalszym ciagu nie wiem o co chodzi...
W każdym razie wypowiedź Marko jest dosyc ostra.

Dzieki Dominiko, jesteś wprost nieoceniona!
Vaald
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vaald » 16.01.2003 18:00

W pierwszym odruchu zalogowałem się u Thompsona na forum,by dowiedzieć się czegoś więcej i równie szybko wycofałem się.Myślę że wystarczy sama muzyka Marko,nie sądzę byśmy mogli zrozumieć wszelkie jego uwarunkowania a jeśli nie, to co pozostaję?jakaś sensacyjka?ktoś kogoś o coś?Nie,ja wolę "czystość" samej muzyki a ta jest najbardziej w moim przekonaniu "chorwacka" jaką znam (z pełnym uznaniem dla innych,których jak mi się wydaje całkiem dobrze poznałem w ciągu ostatnich lat).
Płyty MPT z Chorwacji jeszcze nie mogę Ci przywieżć (na razie :D ),zresztą którą?"Vjetar s Dinare" czy "E,moj narode" czy może "Thompson uziwo-Poljud 2CD".W każdym razie pomogę we wszystkim co mogę o Marko,bo we dwoje już możemy stworzyć Fanclub :lol:
A widziałaś videoclip do "Lijepa li si"?
Limon
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Limon » 16.01.2003 22:32

Masz rację Vaald. Nie jestem żądna sensacji, ale zaintrygowała mnie ta sytuacja, szczególnie po przeczytaniu komentarzy Chorwatów na forum, np. "Nedaj se legendo!", albo to:"dragi nas MARKO do smrti vijerni i cekamo tvoj dolazak u sydney tvoja braca ispod juznog kriza vjera u boga i hrvatska sloga.
samo milion dusa dise za tebe ispod juznog kriza sto nam vise prkose jaci smo .
ZA DOM I NAROD SVOJ .......SPREMNIIIIIIIIIIII"
Wygląda na to, że Marko jest bożyszczem narodowym :o
A tak wracając do tematu, jak bedziesz w Chorwacji szybciej niż ja, to przywieź mi "Ej, moje narode" :D
Przy okazji mógłbyś zdradzić skąd masz koncerty Marko i kiedy planujesz jakiś mały koncercik, bo dotychczas nie udało mi się załapać...
dominika
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dominika » 16.01.2003 22:37

drodzy moi nawet nie wiecie jak bym chciala was wszystkich poznac. na razie mam bardzo male mieszkanko, ledwie my sie miescimy, ale jak by ktos byl przejazdem w Zagrzebiu to chetnie bym sie spotkala

miks
Leon1

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leon1 » 16.01.2003 22:57

Fanom Marka,
Marko jest jak na razie jedini piosenkaz "opozicja" rzandam chorwackim kture sa teras lewicowe. Stant popularnosc bo rzand nie jest popularni ostatnio.
dominika
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dominika » 16.01.2003 23:23

i dlatego tez nazwal tych dziennikarzy ze sa jak z komunistycznego rezymu, poniewaz SDP zmienilo duzo ludzi w gazecie Slobodna Dalmacija, a to byla jedyna gazeta ktora po nich plula.

miks
Vaald
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vaald » 17.01.2003 19:53

Limon napisał(a):Przy okazji mógłbyś zdradzić skąd masz koncerty Marko i kiedy planujesz jakiś mały koncercik, bo dotychczas nie udało mi się załapać...

Co do Radia Cro4um -w okresie kiedy forum nieco "przysypiało" było takim symulatorem ruchu,teraz forum znów się rozpędza,więc RC zamilkło,ale......możliwy jest zawsze prywatny koncert.Jeśli więc dysponujesz szybkim łączem,chcesz posłuchać MPT (ale też i innych)zanim zaczniesz szukać w sieci,zapraszam.Szczegóły(kiedy? o której?i jak?)możemy uzgodnić na priv.
Limon
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Limon » 18.01.2003 12:47

dominika napisał(a):drodzy moi nawet nie wiecie jak bym chciala was wszystkich poznac. na razie mam bardzo male mieszkanko, ledwie my sie miescimy, ale jak by ktos byl przejazdem w Zagrzebiu to chetnie bym sie spotkala

Dominika, nawet nie wiesz jak ja bym chciała byc przejazdem w Zagrzebiu :D
Ale jak wszystko się ułoży po mojej mysli, to może będę to robić kilkanaście razy w roku... :wink:
dominika
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dominika » 18.01.2003 16:02

WOW limon...kiedy sie ulozy to podziel sie tym z nami, zebysmy wiedzieli o co chodzi i zeby pozostali byli zazdrosni :lol:
yeoz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) yeoz » 19.01.2003 11:07

Dominiko Wielkie Dzięki!!!
patrząc na tekst wydaje mi się że to ten kawałek, jeszcze poszukam w internecie pliku mp3
jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam
yeoz
yeoz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) yeoz » 19.01.2003 11:31

Znalazłem!!!
mam już tą piosenkę na mp3, dzięki Dominiko, szukałem jej od wakacji, ale się moja dziewczyna ucieszy

p.s. Leonie, mam prośbę, pozdrów gorąco Thompsona i powiedz że ma słuchaczy także w Polsce

pozdrawiam wszystkich
pa
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kultura chorwacka

Piosenki Tlumaczenie - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies