Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pine beach Pakostane -chaty z trzciny czy kamp Kozarica

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Kichol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kichol » 27.06.2012 10:20

Zuzior napisał(a):Jest nas czwórka. Ja, mąż i 2 gady 3 i 6 lat.
Ile wyjdzie postawienie namiotu na 2 tygodnie?

Koszty to od 45 do 60 EUR za dobę za 4 osoby w sezonie (z namiotem i autem przy namiocie, prądem i wodą).
Więc 2 tygodnie np. po 50 EUR to 700 EUR

Szukaj dużych kempingów 3 lub 4 gwiazdkowych.
Najwięcej takich jest na Istrii, im bardziej na południe tym mniej takich miejsc.
http://pl.camping.info/kempingi
na tej mapie mozesz sobie wyszukac.
Zuzior
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zuzior » 27.06.2012 12:30

Hej po dłuższej debacie w domu chaty z trzciny odpadły :cry:
Szkoda. Nie zdam wiec relacji.
Ale rezerwuje przyczepe na kempingu kozarica w pakostane :D
Czy ktoś był w takowej?
Mam brać garnki, naczynia czy wszystko jest na miejscu?
Drugi tydzień na kempingu strasko w Mobile.
Co sądzicie o moich planach?
Liczę na dobre rady znawców. Siedzieć dwa tygodnie w przyczepie czy zaliczyć dwa kempingi? Dodam ze strasko wolny jest tylko 11.08-18.08 a kozarica od 04.08. :roll:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 27.06.2012 12:32

Zuzior napisał(a):Mam brać garnki, naczynia czy wszystko jest na miejscu?

Wystarczy mejla posłać i już.

:wink:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 27.06.2012 13:30

Na Kozaricy będziesz miała plaże przy campie dobitą.
My i tak jeździmy z apartamentu ze 2km pod pinie tam, gdzie lokalesi się wczasują.
Niestety turystów coraz więcej, ależ można coś fajnego znaleźć.
Musi być ten camp, nie może apartman?
Zuzior
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zuzior » 27.06.2012 13:37

Jestem blada twarz wiec cały dzień na plazy nie wytrzymam. W tym czasie upichce coś do zarelka. Na sama myśl pakowania torby i wyprawy na plaże mną trzęsie. A tu mam możliwość skoczenia w każdej chwili do siebie :wink:
alula
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) alula » 27.06.2012 21:42

zależy co kto lubi, czy wolicie kemping czy jednak stabilny dach nad głową. Pakostane jest małe, z apartamentu możesz mieć 5-10 min na plażę, możesz chodzić na plażę campingu Kozarica, jest zacieniona.
My uwielbiamy namiot i Kozaricę bardzo miło wspominamy, ale w tym roku jedziemy na Istrię, żeby córka mogła skorzystać z basenu :)
Co do Pine beach to mąż kiedyś tam popłynął, mówił, że plaża piaszczysta, super jak na Chorwację, domki malutkie i bardzo skromne, jakieś łóżko i szafka, może na jedną noc to ok, ale nie wyobrażał sobie tam spędzić więcej nocy, ludzie chodzili z opaskami na rękach - jak to w all inclusive, w środku duża i oblegana stołówka. Ogólnie ocenił to miejsce na snobistyczne ;)
aio
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aio » 28.06.2012 18:24

W czasie pobytu w Pakostane byłam kilka razy na plaży w Pine Beach. Nie pamiętam dokładni, ale całodniowe wejście kosztuje chyba 20 albo 30 kun od odoby dorosłej, moje dzieci wchodziły za darmo. W tej cenie można skorzystać z leżaków. Z tego co czytam nie zdecydowałaś się na zamieszkanie w chatkach, ale możesz się któregoś dnia tam przejść i zobaczyć wszystko z bliska :-) zwłaszcza, że z kempingu Kozarica będziesz miała kilka kroków.

Dobrz, że poszlismy do Pine beach juz pod koniec naszego pobytu w Chorwacji, bo po wizycie tam nie chciało mi się już leżeć na publicznej plaży. Nie pomyslcie o mnie źle, ale tam po prostu było mi wygodzniej, a przede wszystkim było dużo mniej osób niż na miejskiej plaży.

Piasek delikatny jak mąka, bardzo długa płycizna, mozna się rozłożyć z leżaczkiem w cieniu lub słońcu - co kto lubi :) . Bar na plaży: kawa, piwko, coś do zjedzenia - wszystko na miejscu. I przede wszystkim dużo wolnego miejsca wokół mnie na plaży. :D

Gośćmi w przeważającej części są zorganizowane grupy niemieckiej młodzieży.

Jedynym minusem było to, że jak leżałam sobie na leżaczku lub chodziłam po piasku delikatnym jak mąka, to nie czułam się jak w Chorwacji :roll: a przecież właśnie w Chorwacji chciałam być :!:
Zuzior
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zuzior » 28.06.2012 21:43

Nareszcie jakieś konkrety na temat pine beach :lol:
Mnie to się strasznie spodobało. Ze wzg na dzieci chyba wyladujemy w zaton resort ale może przed powrotem do polski na dwa dzionki do chatek?
Nabralam po twoim poście ochoty by tam zajzec :wink:
aio
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aio » 29.06.2012 12:48

Zuzior napisał(a):Nareszcie jakieś konkrety na temat pine beach :lol:
Mnie to się strasznie spodobało. Ze wzg na dzieci chyba wyladujemy w zaton resort ale może przed powrotem do polski na dwa dzionki do chatek?

Jeśli podasz mail to w wolej chwili podeślę Ci kilka zdjęć z Pine Beach, zobaczysz jak to mniej więcej wygląda :)

Dla jasności, nie spaliśmy w domkach, tylko w apartamencie bliżej centrum, a w Pine Beach byliśmy kilka razy plażować się.

Właściwie, to jedynie te domki do mnie jakoś nie przemawiały, nie wim sama co o nich myśleć, mam mieszane uczucia.

W sumie to nawet w czasie pobytu w Zaton możecie jeden dzień przeznaczyć na wycieczkę do Pakostane i zobaczyć Pine Beach i wtedy coś zdecydujecie.

pozdrawiam :)
ewa.ko
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewa.ko » 26.07.2012 06:34

Będziemy tam 25.08 na tydzień. Opowiem jak przyjadę.
Zuzior
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zuzior » 26.07.2012 07:24

Czekam zatem na relację i wrażenia.
Ja jadę do Zaton Resort w tym roku. To mój pierwszy raz w Cro.
Zakocham się jak wszyscy i za rok pewnie powtórka- wtedy może Pine Beach :wink:
GregoryAtakuja
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) GregoryAtakuja » 27.07.2012 14:01

Przy okazji. Jadac na poludnie zajechalismy do Pine Beach i tamtejsza betonowa plaza to porazka. Czy na kempingu Kozarica rowniez sa betony?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 27.07.2012 14:07

Kozarica częściowo betonowa, częściowo kamienista.
aio
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aio » 28.07.2012 14:16

GregoryAtakuja napisał(a):Przy okazji. Jadac na poludnie zajechalismy do Pine Beach i tamtejsza betonowa plaza to porazka. Czy na kempingu Kozarica rowniez sa betony?

w Pine Beach nie widziałam betonowej plaży. Na początku po wejściu do ośrodka są płaskie skały, a później w zatoczce jest piasek.
Zuzior
Globtroter
Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zuzior » 01.09.2012 10:25

ewa.ko napisał(a):

Będziemy tam 25.08 na tydzień. Opowiem jak przyjadę.

Jak pobyt w szałasach :) Z niecierpliwością czekam na szczegóły...... :roll:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi

Pine beach Pakostane -chaty z trzciny czy kamp Kozarica - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies