Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pilnie poszukuję osoby wyjeżdzającej do Chorwacji

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Adamsurf
Turysta
Pilnie poszukuję osoby wyjeżdzającej do Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adamsurf » 14.07.2011 17:50

Pilnie poszukuję osoby z okolic Świecia , Chełmna , Bydgoszczy ,Grudziądza wyjeżdzającej w najbliższych dniach do Chorwacji. Obecnie przebywam na urlopie w tym kraju w miejscowości Orebić i zepsuł mi się samochód. Uszkodzoną część zakupiłem na Allegro ,bo w Chorwacji jest niedostępna a przesyłka do tego państwa trwa zbyt długo. Mieszkam w Świeciu i ktoś z rodziny dostarczyłby przesyłkę pod wskazany adres Państwa zamieszkania. Czy jest osoba ,która przy okazji zabrałaby tę część do Chorwacji , a ja podjadę i ją odbiorę.

PS. wymiary części: 15x15x5 cm, ciężar: 0,3kg.

W oczekiwaniu na odpowiedz
Adamsurf
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 14.07.2011 17:54

Rozumiem że dla Ciebie to bardzo pilna sprawa, ale 1 myśl w głowie = 1 temat na forum. Przypilnuję żeby temat był dobrze widoczny. Poszukaj też w kalendarzu wyjazdowym kto z Twoich okolic jedzie do Cro.

forum/viewtopic.php?t=30275&start=0
shadow1987
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) shadow1987 » 14.07.2011 19:58

Wiem że to nie po drodze ale jakby co to ja z warszawy koło 19 jutro wyjeżdżam ..
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 15.07.2011 00:41

Ja jadę w niedzielę, w okolice Orebica, ale do Poznania jakoś musieliby to coś podesłać. Kurierem może.
GrzesiekBstok
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) GrzesiekBstok » 15.07.2011 06:41

apropo przesyłki-
ems pocztex jest szybki
w ciągu 3-4 dni miałbys paczkę u siebie
moją rok temu zatrzymali na cle w Splicie, dobrze że to raptem 40 km od Marusici
paczka nadana w Poznaniu 23 lub 24 sierpnia
odebrałem 27
też awaria auta

a z ciekawości- co padło i w czym?
Adamsurf
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adamsurf » 15.07.2011 09:02

Bardzo dziękuję za podjęcie tematu.
Uszkodzony element w moim seacie to przetwornica xenonowa. Do Poznania nie zdążę przesłać. Przetwornicę kupiłem w Warszawie więc gdybym wiedział , że kolega z Warszawy jedzie w moim kierunku to przesłali by w W-wie i po temacie. Naraźie jestem w czarnej D. Ems pocztex ? zastanawiam się czy dojdzie do czwartku, bo w ten dzień wracam.
pozdrawiam
GrzesiekBstok
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) GrzesiekBstok » 15.07.2011 09:15

mi wyliczyli ok 200 Kun cła od wartości ok 380 zł- znaleźli w paczce paragon, gdzie była cena części 260zł oraz przesyłki- 120 zł

po paczkę musiałem jechać z Marusici do Splitu na pocztę główną

także imho bezpieczniej niech ktoś ze Świecia podrzuci przetwornicę do Poznania- raptem 360 km w obie strony
jak masz płacić za wysyłkę i cło, to lepiej dać rodzince na paliwo

p.s. taka awaria to nie awaria
od biedy można z "jednym okiem" jechać
w forumowym autostopie ktoś pisze że do wymiany mają blok silnika !
Adamsurf
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adamsurf » 15.07.2011 09:39

Wiadomo, że awarie są jakie są , mniejsze i większe, ale przez Austrię z jednym okiem to raczej nie halo . Jak złapią to laweta i kaska słona.
Gdyby padł mi silnik to ASO i samochód zastępczy, a tak ani jedno ani drugie.
desperados
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) desperados » 15.07.2011 11:06

http://www.globtourist.com/autokar-do-chorwacji.html
a autobus do cro może.
cholera za pózno w wawie odjazd 0 10.00
Adamsurf
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adamsurf » 15.07.2011 11:50

siedzę w necie i szukam
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.07.2011 11:55

może na miejscu zamontuj w jakimś warsztacie światła do jazdy dziennej? wiem, że to nie do końca rozwiązuje sprawę ale przez Austrię za dnia przelecisz.

w jakim mieście aktualnie jest ta część i na kiedy musisz mieć ją w Cro?
Adamsurf
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adamsurf » 15.07.2011 13:10

Przetwornica jest w miejscowości Świecie koło Bydgoszczy , a ja muszę ją mieć do czwartku w Orebić
Co do świateł do jazdy dziennej to też tak myślałem ale mechanicy z Orebić o czymś takim jeszcze nie słyszeli.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.07.2011 14:23

Poszukałbym sklepu ze sprzętem elektronicznym do aut, typu radia, alarmy, głośniki, tuning. Ci mogą wiedzieć o czym mówisz.

dzwoniłem do DHL :) z Bydgoszczy do Orebicia, paczka o wadze 2 kg , wymiary 20x20x20cm kosztuje 761 zł. Trwa to 5 dni roboczych plus czas trwania odprawy celnej. Więc raczej nie ma szans na dostarczenie do piątku.
Krzysztof i Lidia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysztof i Lidia » 15.07.2011 14:42

Jeśli jest możliwość dostarczenia paczuszki w okolice Płońska, Sochaczewa lub Warszawy do wtorku to w czwartek przed południem będę w Tucepi (w środę w Plitvicach), więc mogę pomóc.
Walk3r
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Walk3r » 15.07.2011 14:57

Jak się boisz Austrii to przez nią nie jedź... Dawaj przez Węgry i Słowację.
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi