Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

pilne!!! Wątek nieturystyczny.

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
nikolae150
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) nikolae150 » 04.10.2006 10:33

Piszę tu po raz pierwszy, jednak może na tym forum znajdą się ludzie mogący mi w jakiś sposób pomóc?
Poszukuję osób, które studiowała, bądź studiują na terenie HR. Sama chcę wyjechać z programu stypendialnego CEEPUS i takich najbardziej bym poszukiwała. Chodzi mi o to, jak dopełnić formalności związanej z przepisaniem zaliczonych przedmiotów tam w Chorwacji. Moja uczelnia nie chce mi pomóc, sama muszę wszystko załatwiać.
pozdrawiam :)
Leon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leon » 04.10.2006 12:16

...wytam sam wykladam tutaj i musze ci powiedziec ze sprawa wyglanda tak ze kobiety w dziekanacie czy to tutaj czy w Polsce nie za bardzo kumaja sens procesu Bolonskiego a jeszcze mniej sie orjentuja w sprawach czysto formalnich...dlatego radze ze bysz poszla do rektoratu w biuro wspolpraci z zagranica gdzie sa bardzie zorjentowani...jezeli nie to mialasz pecha wybierajanc uczelnie....
Wieze ze zalatwisz to wszystko pomiszlnie...
nikolae150
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) nikolae150 » 04.10.2006 12:23

obawiam sie moje panie a rektoracie to zywe skamieliny ktore zapomnialy ze ich epoka juz minela i czas do domu. wiec od nich niczego sie nie dowiem, bo juz probowalam. och nie przepraszam, dowiedzialam sie ze jestem drobnica na uczelni i dla mnie sie nie oplaca im nic robic..
wiec zostaje on by myself...
dziekuje za odpowiedz.
:)
Zraja
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zraja » 05.10.2006 13:39

Nie przesadzacie trochę z tą oceną pań z rektoratu? pytam, bo sama jestem taką panią i z żadnej strony nie przypominam skamieliny:) Może dlatego, że nadal wiekowo i mentalnie jestem jest mi bliżej do studentów.
Żeby tego dowieść, powiem Ci jak to u nas wygląda. Mianowicie studenci podpisują learning agreement coś na wzór socratesa, przed wyjazdem dostają kartę uzgodnień, mają tam m in. wypisane przedmioty obowiązkowe jakie są u nas i tam i obok te, które zostaną im zaliczone. Wszystkie uzgodnienia to kwestia rozmów z prodziekanem ds dydakyki czy jak tam zwał spraw studenckich. Ważne jest, czy Twoja uczelnia jest w sieci, jak nie, to jest opcja wyjazdu tzw. free mover, ale wtedy decyzję o przyjęciu podejmuje uczelnia przyjmująca bo to ona płaci stypendium. Można zgłaszać kandydatury on line, ale i tak przychodzą oficjalne papiery i musi być decyzja dziekana. Trochę to chaotyczne, ale spieszyłam się, bo studenci do mnie przyszli, a przecież nie jestem skamieliną:)
Pozdrawiam
Aśka
nikolae150
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) nikolae150 » 05.10.2006 18:52

no to może pani jest wyjatkiem od reguly. wiem ze ja moge tylko sie ubiegac o free mover. ale wlasnie chodzi mi o ta karte z tymi przedmiotami do przepisania/ zaliczenia. od dziekana niestety nic sie nie dowiedzialam, tyle tylko ze sama musze takowa zlozyc. ale czy moglabys mi powiedziec jak taka karte zdobyc/ wypelnic/ zrobic (samodzielnie w domu)? zgode z uczelni przyjmujacej juz mam. tylko teraz strona polska.
jeszcze raz przepraszam, ale mowiac o skamielinach mialam na mysli moje panie z rektoratu. ale ciesze sie ze sie zdarzaja wyjatki od reguly. bardzo dziekuje :)
Zraja
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zraja » 06.10.2006 08:48

Wiesz, u mnie na uczelni też nie brakuje skamielin w różnych działach, więc wiem o czym mówisz:)
Spróbuję się dowiedzieć o tę kartę w naszym Centrum Programów Europejskich, bo to oni pośredniczą w załatwianiu.
Zraja
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zraja » 06.10.2006 08:58

Wejdź na ten adres (pewnie nie uda mi się go wkleić)
<http://www.sggw.waw.pl/cpe/socrates/students/documents/index.html>
tam są wzory dokumentów. Powodzenia w załatwianiu formalności ze skamielinami:)
Pozdrawiam
Aśka
nikolae150
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) nikolae150 » 06.10.2006 17:22

bardzo Ci dziekuje!!moze jednak nie taki diabel straszny?
pozdrawiam,
Ewa. :)
Leon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leon » 06.10.2006 19:25

Zraja bardzo przepraszam za tak zbit uogulniona opinije..na temat dziekanatu...
Zraja
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zraja » 07.10.2006 12:30

Leon:)
Jak byłam na studiach to sama tak myślałam:) Zresztą tak jak napisałam - u mnie jest podobnie i opinia ogólna jest podobna. Może ja i moje koleżanki jesteśmy wyjątkami? :wink: Fakt, że u nas średnia wieku to jakieś 30, więc może dlatego jest inaczej. Sama kiedyś będąc już pracownikiem poszłam do jednego z dziekanatów, a że chyba bardziej wyglądam na studentkę, to mnie niezbyt przyjaźnie potraktowano i dopiero jak powiedziałam kto jestem i po co przychodzę-całkowita zmiana. A że ja jak trzeba potrafię być złośliwa , to nie pozostawiłam tego bez komentarza.

Serdecznie Was pozdrawiam
Aśka
nikolae150
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) nikolae150 » 11.10.2006 12:10

Zraja,

Powiedz mi tylko proszę, czy studenci sami wybierają sobie te przedmioty do zaliczenia zagranicą?Oczywiście wiem, że powinny się pokrywać z tymi przedmiotami w kraju. Chodzi mi o to czy sama mam wybrać te przedmioty i dać je dziekanowi do zatwierdzenia? Wybacz mi, ciemnej masie, ale ja u siebie to nie mam znikąd pomocy znikąd ratunku. Dziś właśnie pewna pani z rektoratu wmawiała mi że ja sama sobie wymyśliłam że mogę dostać to stypendium. Dopiero mój telefon do koordynatora do warszawy rozwiał moje wątpliwości, ale czy jej? nie wiem.
dzięki bardzo za tamten link, przydaje się!

pozdr :)
Zraja
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zraja » 11.10.2006 12:28

Tak daleko niestety moja wiedza już nie sięga:), ale spróbuj zadzwonić na jakiś telefon ze strony, którą podałam, może uzyskasz jakąś informację. Niestety siedzę teraz na zwolnieniu z córeczką w domu i nie mam kontaktu ze znajomymi z tego działu (w pracy będę dopiero w następny wtorek).
Pozdrawiam

[/url]

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone