Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

PiŁka NoŻna!!!!!!

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
aldi
Plażowicz
PiŁka NoŻna!!!!!!

Nieprzeczytany postnapisał(a) aldi » 01.06.2004 05:46

MAM NADZIEJĘ ŻE BĘDZIECIE MOCNO KIBICOWAĆ I CHORWACKIEJ DRUŻYNIE W MISTROSTWACH EUROPY W PIŁCE NOŻNEJ.
JAKIE SZANSE DAJECIE (powtórka z Francji?)?
Bruno
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bruno » 01.06.2004 06:30

Całym sercem...w końcu to moja wakacyjna ojczyzna...trzymam kciuki i niech mierzą jak najwyżej.......coby tubylcy byli jeszcze bardziej radośni tego lata
Pzdr.
Bruno
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 01.06.2004 09:06

Nasi piłkaże zostają w domu więc komu tu kibicowac jak Nie CHORWATOM!!!!!!!!!Będę trzymac kciuki!
Ermeland
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ermeland » 01.06.2004 09:26

A ja kibicuję naszym południowym sąsiadom -Czechom, są niesamowici, mieszanka doświadczenia i młodości, a do tego grają z polotem i bez kompleksów. W tej drużynie nawet "gwaizdy" znają swoje miejsce w szyku.

Co do Chorwatów: jak powiedział Z. Boban w wywiadzie dla Eurosportu: "Ludzie powinni się cieszyć jak wygramy jeden mecz. To wszystko na co nas stać obecnie." Mówił coś jeszcze, że liga chorwacka jest słaba i że mają zły system szkolenia. Czyli takie swojskie-nasze problemy :)
Midas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Midas » 01.06.2004 14:43

Powiedzcie jeszcze kiedy zaczynają się mistrzostwa.
Coś mi się zdaje ,że będę w Cro. Już raz tam byłem jak były mistrzostwa Świata w 2002.W knajpkach trzeba było przyjść wcześniej ok. godziny,więc pierwsze Karlovacko ....... i koniec meczu, tylko cięzko sie podnieść.
Pozdrawiam :roll:
krassus
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krassus » 01.06.2004 18:54

A ja kibicuję Słowianom (no, może poza Rosjanami). Oczywiście Chorwatom przede wszystkim.
Remus
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Remus » 01.06.2004 19:35

Midas napisał(a):Powiedzcie jeszcze kiedy zaczynają się mistrzostwa.
Coś mi się zdaje ,że będę w Cro. Już raz tam byłem jak były mistrzostwa Świata w 2002.W knajpkach trzeba było przyjść wcześniej ok. godziny,więc pierwsze Karlovacko ....... i koniec meczu, tylko cięzko sie podnieść.
Pozdrawiam :roll:

Nie wiem czy się nie mylę ale inauguracja ME jest bodajze 12 . 06 mnie też przyjdzie oglądać ostatnie mecze w Croatii - jadę 29.06. Co do kibicowania to ja w ogóle kocham piłke i będę kibicował wszystkim, których było stać na zakwalifikowanie się do tych finałów( niestety naszych chyba jeszcze długo na ten wyczyn nie będzie stać)- niech wygra najlepszy. Co do Chorwatów to już nie jest ta sama reprezentacja co 5-8 lat temu, ale życzę im jak najlepiej.
pzdr. Remus
Ostatnio edytowano 02.06.2004 05:18 przez Remus, łącznie edytowano 1 raz
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 01.06.2004 19:55

No wreszcie jakiś męski temat! Bo ostatnio to same takie zniewieściałe były... :lol:

Wg mnie absolutnym faworytem do mistrzostwa naszego kontynentu jest FRANCJA (niestety w jednej grupie z HR :cry: ) ale w piłce wszystko jest możliwe (vide tegoroczna liga mistrzów)

Nasi, czyli Chorwaci :lol: grają w jednej grupie jeszcze z Anglią i Szwajcarią. O ile z Helwetami nie powinno być problemu to z Anglikami będzie ciężko jeśli będzie się chciało synom Albionu grać.

A jako czarnego konia stawiam na genialnych Czechów; Nedved, Poborsky, Rosicky, Koller, Barros i inni - będę im kibicował jak Chorwatom. A swoją drogą to jak to jest że ci Czesi są od nas lepsi w nogę, hokeja, tenisa i wszystkim innym (poza lataniem precyzyjnym :lol: ). Ne pojmuję 8) Może ktoś wie?
Emil
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Emil » 01.06.2004 20:50

Dla Wszystkich, którzy odwiędzą Cro w dniach 13.06 - 21.06 poniższe informacje mogą być przydatne:
Grupa B: Francja, Anglia, Chorwacja, Szwajcaria
13.06.04, 18:00
Chorwacja - Szwajcaria
17.06.04, 20:45
Chorwacja - Francja
21.06.04, 20:45
Chorwacja - Anglia
A oto skład i przynależność klubowa Chorwackich piłkarzy powołanych na Euro 2004:

Josip SIMUNIC obrońca 18.02.1978 Hertha
Boris ZIVKOVIC obrońca 15.11.1975 Stuttgart
Marko BABIC pomocnik 28.01.1981 Bayer
Tomislav BUTINA bramkarz 30.03.1974 Club Brugge
Niko KOVAC pomocnik 15.10.1971 Hertha
Robert KOVAC obrońca 06.04.1974 Bayern
Jerko LEKO pomocnik 09.04.1980 Dynamo Kijów
Marijo MARIC napastnik 12.01.1977 Karnten
Ivica MORNAR pomocnik 12.01.1974 Portsmouth
Ivica OLIC napastnik 14.09.1979 CSKA Moskwa Stipe PLETIKOSA bramkarz 08.01.1979 Szachtar
Dado PRSO napastnik 05.11.1974 Monaco
Milan RAPAIC napastnik 16.08.1973 Ancona
Giovani ROSSO pomocnik 17.11.1972 Macabi Hajfa
Dario SIMIC obrońca 12.11.1975 Milan
Darijo SRNA pomocnik 01.05.1982 Szachtar
Stjepan TOMAS obrońca 06.03.1976 Fenerbahce
Igor TUDOR obrońca 16.04.1978 Juventus

Ps.
Jeśli Chorwacja wyjdzie z grupy, to i wszyscy Ci którzy przyjadą do Chorwacji po 21.06 będą mogli pokibicować oglądając ćwierć - pół - a może finał? DOBOJU!
Gajus.ems
Cromaniak
Piłka Nożna !!!

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gajus.ems » 01.06.2004 23:06

EMIL, zaimponowałeś mi, też kibicuję Chorwacji/bo nie ma naszych/ ale podanie takich informacji wymaga pasji i czasu !
Również i ja będę kibicować jak zawsze wszystkim słowianom !!!
ps. Dzisiaj byłem na meczu w małej wiosce Królewska Wola, gdzie miejscowy GAWIN w finale PP szczebla okregowego pokonał mój Śląsk Wrocław, nic to mecz był b. zaciekły, my przegraliśmy jeden z meczy a dla tej drużyny wygrana to świeto i życiowy sukces./ szampan lał się strumieniami/ Piłka to fajna zabawa, mam nadzieje , że finał ME będe oglądał w jakies konobie na Peljesacu i zwyciezy CHORWACJA !!!
Pozdrawiam wszystkich fanów sportu.
GAJUS
Rafi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafi » 02.06.2004 00:06

Tudor będzie czyścił przedpole, a Prso strzelał bramki.
pierwszy mecz juz tuż tuż.
ale będą emocje :D :D :D :D :D :D
antek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) antek » 02.06.2004 07:08

Ja wszystkie mecze grupowe obejrzę w Chorwacji!!!! Szykują się niezłe emocje!!!! Tylko 3 razy musze zonke wysłać samą na dancing albo na spacer, bo ja bede cały wieczór trzymał kciuki za "naszymi":) Żeby się jakiś Chorwat nie skusił na samotna blondynke.....Dajcie pomysły jak rozwiązać ten problem???????
krystek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystek » 02.06.2004 09:32

Rafi napisał(a):Tudor będzie czyścił przedpole, a Prso strzelał bramki.
pierwszy mecz juz tuż tuż.
ale będą emocje :D :D :D :D :D :D

No właśnie , większość z szanownych forumowiczów zbyt emocjonalnie podchodzi do tematu.Ponieważ nie mam swojego faworyta,to chciałbym CRO-fanom zwrócić uwagę na fakt,że to nie są ci sami zawodnicy ,którzy zajęli III m. we Francji-od tamtej pory Chorwaci nic nie zwojowali.Ich klubowa piłka jest na takim samym poziomie,jak w PL.Lepsi piłkarze grają za granicą ,albo w kiepskich klubach,albo siedzą na ławie w lepszych.Na takich podstawach nikt nie zbuduje sukcesu-jeżeli wyjdą z grupy to będzie b.dobrze.
Bruno
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bruno » 02.06.2004 09:39

Antek bez obawy te dancingi ...w gdy będą w międzyczasie mecze ...będą babską imprezą....w końcu faceci w Chorwacji będą siedzieć przed telewizorami :D :D :D
Rafi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafi » 02.06.2004 15:50

krystek napisał(a):No właśnie , większość z szanownych forumowiczów zbyt emocjonalnie podchodzi do tematu.Ponieważ nie mam swojego faworyta,to chciałbym CRO-fanom zwrócić uwagę na fakt,że to nie są ci sami zawodnicy ,którzy zajęli III m. we Francji-od tamtej pory Chorwaci nic nie zwojowali.Ich klubowa piłka jest na takim samym poziomie,jak w PL.Lepsi piłkarze grają za granicą ,albo w kiepskich klubach,albo siedzą na ławie w lepszych.Na takich podstawach nikt nie zbuduje sukcesu-jeżeli wyjdą z grupy to będzie b.dobrze.

W kilku kwiestiach nie moge się zgodzić .

Chorwacka piłka klubowa stoi na dużo nizszym poziomie niż nasza liga kopaczy. Jedynie 8) Hajduk 8)Split (świeżo upieczony mistrz cro.) i Dinamo Zagrzeb wybijają się ponad przeciętność, pozostałe drużyny prezentują bardzo słaby poziom, wystarczy powiedzieć, że wysoko notowana Rijeka niedawno przegrała ze słabiutką Polonią Warszawa.

Najlepsi piłkarze, obecnie grający w reprezentacji Chorwacji, wcale nie siedzą na ławie, a grają w pierwszych składach - Dado Prso w Monaco Robert Kovac w Bayernie a Igor Tudor w Juve

Co zaś się tyczy szans na wyjście z grupy, wystarczy spojrzeć na przeciwników, sami tuzowie światowej piłki- Francja Anglia, ale i tak będe ściskał kciuki za rep. Chorwacji
pozdrawiam cro maniaków- kibiców piłki
Następna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone