Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ukraina- Góry I Pagórki

Ukraina to prawdziwy raj dla miłośników górskich wędrówek. Górzyste i wyżynne tereny rozciągają się niemal przez cały kraj. Tradycyjnym ubiorem Ukrainek i Ukraińców jest wyszywanka czyli koszula (zwykle biała) pokryta folkowym haftem. Na Ukrainie znajduje się jeden z geograficznych środków Europy – w niewielkiej wsi Diłowie, która położona jest w pobliżu Rachowa. Wielkanocne, kolorowe pisanki pochodzą właśnie z Ukrainy.
wajheczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wajheczka » 26.12.2020 20:42

widoki na pasmo pikuja od prawa do lewa gdzieś prawie po przełęcz Uzocką
Załączniki:
Panoramabild 1.JPG
Panoramabild 2.JPG
Panoramabild 3.JPG
wajheczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wajheczka » 26.12.2020 20:51

schodzimy do drogi parę kroków i Giena zatrzymuje motocykl no cóż zostaje mi dreptać samemu . W końcu jestem na miejscu a tu niespodzianka jakaś impreza u gospodarza gdzie zostawiłem auto. oczywiście gościnność miejscowych i urok Gieni zrobiły swoje.
jesteśmy zaproszeni na obiad , ale z grzeczności odmawiamy , nie chcemy robić kosztów, w zamian uzgadniamy ze może kiedyś tu zaglądniemy a wtedy będziemy mieli jak 50 lat temu w Polsce, było. Nocleg na sianie w stodole , nocleg w pokoju w domku drewnianym krytym szczechą , rosół z kury która jest ekologiczna jajka eko , świnia, o głowa boli i dwa zęby jakie atrakcje. chętnie bym skorzystał z takich atrakcji ale czy będzie czas tu zaglądnąć. Jedziemy na nocleg, jutro powrót do kraju. Wszak trzeba wrócić żeby znowu tu przyjechać , następny kierunek Beskidy Skolskie będą.
wajheczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wajheczka » 26.12.2020 20:59

Czasowo 3.30 min długość 7.5 km. Powrót tą samą ścieżką chociaż korciło mnie zejść do Roztoki odległości owo bliżej ale potem dreptanie drogą a raczej tym co to przypomina nie przekonało mnie .
Załączniki:
rrrr.PNG
Krabul
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krabul » 02.01.2021 16:10

Hej kiedyś na innym forum popełniłem z tych okolic relację. Może się komuś wyda interesująca. Fenomenalne okolice.

http://forum.turystyka-gorska.pl/viewto ... 11&t=20523
Poprzednia strona

Powrót do Ukraina - Україна

Ukraina- Góry I Pagórki - strona 29
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone