Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ukraina- Góry I Pagórki

Ukraina to prawdziwy raj dla miłośników górskich wędrówek. Górzyste i wyżynne tereny rozciągają się niemal przez cały kraj. Tradycyjnym ubiorem Ukrainek i Ukraińców jest wyszywanka czyli koszula (zwykle biała) pokryta folkowym haftem. Na Ukrainie znajduje się jeden z geograficznych środków Europy – w niewielkiej wsi Diłowie, która położona jest w pobliżu Rachowa. Wielkanocne, kolorowe pisanki pochodzą właśnie z Ukrainy.
wajheczka
Cromaniak
Re: Ukraina-Pikuj-Połonina Równa-Borżawa

Nieprzeczytany postnapisał(a) wajheczka » 15.10.2015 16:34

Stoję z godzinę zaczyna mi być zimno a do tego zaczyna padać. Wracam powoli. Pareset metrów przed noclegiem oglądam się i widzę Terese. Drugi raz jestem tu i znowu pogoda beznadziejna. Trudno będzie trzeci raz.
tercja
Croentuzjasta
Re: Ukraina-Pikuj-Połonina Równa-Borżawa

Nieprzeczytany postnapisał(a) tercja » 15.10.2015 20:20

trzeci raz, czwarty raz, piąty raz ... :)
wajheczka
Cromaniak
Re: Ukraina-Pikuj-Połonina Równa-Borżawa- Czarnochora- Krasn

Nieprzeczytany postnapisał(a) wajheczka » 24.10.2015 20:47

W między czasie zjechało się takie towarzystwo.
DSCN6102.JPG

Idziemy na obiad czyli kolacje ( żona Ivana prowadzi te sprawy).
wajheczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wajheczka » 24.10.2015 20:49

Rano tak jak było w prognozie. deszcz i mgła. Wracamy do domu.
Załączniki:
DSCN6105.JPG
DSCN6106.JPG
DSCN6107.JPG
DSCN6108.JPG
w tym po lewo ma być za parę dni Bilard.
wajheczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wajheczka » 24.10.2015 21:08

Dojeżdżamy do Mykaczewo i akurat koniec lpg. :twisted: :twisted: Jadę i się zastanawiać czy na tym skrzyżowaniu co wygląda na rondo ale nim nie jest skręcić w lewo i zajechać na schela ( 200 metrów za skrzyżowaniem) . Hm a jeżeli najadę na linie ciągłą to mnie zatrzymają. Ale nawet jak najadę to skąd będą wiedzieć. Poza tym nie ma się czego bać to tylko skręt w lewo. Pomijając ze deszcz leje i linia na tym skrzyżowaniu jest słabo widoczna , to resztę może być. Jak tu nie zatankuje to potem następny schel jest za 40 km. Dobra zajeżdżamy tu. :lol: :lol: Przy zmianie pasa do skrętu w lewo najeżdżam jednak na linie ciągłą . Przy dojeździe do skraju zjazdu ze skrzyżowania zauważam ze po mojej prawej stronie bardzo daleko Z 15 metrów stoi policjant , i podnosi rękę do góry. W tym czasie zatrzymuje się przed nim auto wiec ja zjeżdżam ze skrzyżowania i zaraz za skrzyżowaniem staje przy środku drogi celem skręcenia na schela. W tym czasie widzę jak policyjny samochód wyjeżdża spod budynku policji na sygnale i jedzie w naszym kierunku. Jedzie to jedzie , ja zjeżdżam na stacje a owa Toyota też , No to już wszystko jasne. Jasnowidze. Widzieli coś czego nie mogli zobaczyć. :devil: :devil: :!: :!: :lool: :lool:
Ostatnio edytowano 25.10.2015 07:56 przez wajheczka, łącznie edytowano 1 raz
wajheczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wajheczka » 24.10.2015 21:40

od 2.40 min
2.56 min po prawej stronie za szlabanem na schodach stoi policjant i ja mam widzieć go i wiedzieć ze mnie zatrzymuje. ----DZIKI KRAJ--- :twisted: :evil: :devil: :lool: :sm:
wajheczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wajheczka » 24.10.2015 21:59

Nie mogę wyjść z podziwu , takim samochodem mnie gonili, na prąd ( u nich jest coś takiego jak ekologia) Toyota, aż strach pomyśleć jakie gadżety mają tam w budce gdzie za chwile zawitam.
.
wajheczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wajheczka » 27.10.2015 17:34

Zajeżdżam pod budynek. Na schodach stoi Policjant puszcza dyma (pewnie ma przerwę na dyma) i mówi dobry dzień. Myślę chyba jaja sobie robi dla mnie nie dobry. Odpowiadam nie dobry. Wchodzę do pierwszego pomieszczeniach i 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O
nie wierze co widzę :!: :!: :!: :!: Na stole monitor , obraz jest podzielony na 12 części czyli na 12 obrazów z kamer. Całe skrzyżowanie jest o kamerowane :lol: :lol: . Wszystko widzą jak na dłoni. Nic się nie ukryje. Przed monitorem siedzi dwóch i bacznie obserwują , jak zauważą wykroczenie to dają znać tym na skrzyżowaniu ( przez krótkofalówkę ) , ewentualnie tym na schodach a oni zatrzymują klienta lub udają ze próbują zatrzymać ( dotyczy tych na schodach) a potem ich gonią. :oczko_usmiech: :smo: Teraz projekcja mojego filmu. Władza pokazuje przede mną auto skręca w lewo i nie najeżdża na linie , Teraz ja i najeżdżam. I będzie mandat. Oglądam to 4 razy bo jakość nagrania jest idealna. Uśmiecham się bo przychodzi mi do głowy żeby iść do auta i pokazać mu film z mojej kamery . Spogląda na mnie dziwnie ze się śmieje. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
wajheczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wajheczka » 27.10.2015 17:47

Następnie słyszę ze u nich jest wojna , a jak ktoś nie zatrzymuje się do kontroli to oni mogą strzelać do takiego osobnika. My-śle sobie straszyć to może dzieci w przedszkolu. Wojna 1000 km z stąd a on o wojnie opowiada. Teresa stoi z boku i obserwuje. Teraz padają słowa które mnie zamurowały :!: :!: dziś sobota sąd nie czynny , wiec zabieramy paszport a w poniedziałek sprawę kierujemy do sądu. :!: :!: :!: :?: :?: :?: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: To ładnie. W moim przekonaniu jest to ze moim wykroczeniem jedynym jest przejechanie Lini. Teraz przechodzimy do drugiego pomieszczenia . Jak się dogadujemy on troche po naszemu ja troche po ich resztę po chińsku i japońsku i mniej więcej wiemy o co lata.
Ostatnio edytowano 27.10.2015 17:57 przez wajheczka, łącznie edytowano 1 raz
wajheczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wajheczka » 27.10.2015 17:56

Zawsze powtarzałem sobie ze w razie jakiś problemów za granicą to do ambasady telefon, i niech oni się martwią. Nie daje żadnych łapówek , napiwków prezentów. W między czasie tak się porobiło ze skoro wracamy przed czasem do domu to muszę być w Polsce w poniedziałek rano. Choćby się waliło. sprawa najwyższej rangi. ( i to mnie uratowało przed bardzo dużymi problemami ze nie zadzwoniłem ale o tym później). Po zamknięciu drzwi słyszę proszę dokumenty. jeden stoi koło mnie drugi siada i coś zaczyna pisać. Patrze na ich miny i wyglądają jak by ptak nas.... im na koniec nosa i śmierdziało. Walczę z myślami dzwonić czy nie. Niestety w zaistniałej sytuacji nie zadzwonię. ( na szczęście).
wajheczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wajheczka » 27.10.2015 18:09

Odzywam się --- to ja zapłacę tu na miejscu bo nie mam czasu na sądy. ----I wtedy chyba piorun szczelił w nich .
burza-nawalnica-pioruny-grzmoty.jpg

Od razu mina władzy robi się radosna. Pytam się ile to kosztuje? Słysze dużo . To ze dużo to wiem bo na polaków milicja patrzy jak na
kreskówki-dojnej-krowy-dolar-20871486.jpg

dojna krowa
pol_pl_Smily-Play-KURKA-ZNOSZACA-JAJKA-do-ciagniecia-PL-1800213081_1.jpg

kura znosząca złote jaja
ale sume którą za chwile usłysze to mnie zadziwi. :?: :evil: :twisted: :evil: :twisted:
tercja
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tercja » 27.10.2015 19:21

wajheczka napisał(a):Odzywam się --- to ja zapłacę tu na miejscu bo nie mam czasu na sądy. ----I wtedy chyba piorun szczelił w nich .

:

nooo, ten piorun to trafił wtedy też we mnie
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 27.10.2015 20:08

Czekam na ciąg dalszy.
:mrgreen:
stefanos
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) stefanos » 28.10.2015 21:46

Skończ Waść, nerwów oszczędź!!!!!!!
wajheczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wajheczka » 29.10.2015 14:28

Żeby uświadomić mi w jakiej sytuacji się znajduję, podbić cenę, pada pytanie czy był pity alkohol, i ręką pokazuje mi urządzenie które znajduje się na stole koło mnie, a którego nie widziałem do tej pory.
Zastanawiam się czy jak dmuchne w niego to wyskoczy 0 czy więcej. U nich wszystko możliwe wiec nie wierzę w dokładność pomiaru.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ukraina - Україна

Ukraina- Góry I Pagórki - strona 14
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone