Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pijany Pinokio, fontanny, krowy na moście, sztuczna (?)mgła

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
marze_na
Koneser
Re: Pijany Pinokio, fontanny, krowy na moście, sztuczna (?)m

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 26.10.2016 10:55

kaszubskiexpress napisał(a):
marze_na napisał(a):Powszechna opinia o gościnności i serdeczności Sycylijczyków nie jest ani trochę przesadzona 8) .

Czekam na zajawkę relacji :wink:

Nie wiem czy będzie :? . Tzn. ta zajawka, bo relacja na pewno :oczko_usmiech: .

MRK napisał(a):w Wenecji

Wenecja jeszcze przede mną.
Na forum tyle jest ostatnio głosów, że tłoczno, że drogo, że rozczarowanie ... W efekcie porzuciłam plany uczczenia kolejnej rocznicy ślubu przy moście westchnień i teraz stawiam na sprawdzony Neapol :mrgreen: .

Janusz Bajcer napisał(a):Dodam jednego "giba" :wink: (brakuje dwóch)

No to hop :!:
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 26.10.2016 15:15

Janusz Bajcer napisał(a):Dodam jednego "giba" :wink: (brakuje dwóch)

noemi_s napisał(a):Tylko jednego :).

marze_na napisał(a):No to hop :!:

Kurcze, na "fejsie" niektóre instytucje, a i osoby prywatne czasem żebrają o "lajki", a wychodzi na to, że ja tutaj żebrze o "gibki" :D :D :D . A to tylko dlatego, coby strony się szybciej otwierały dla tych nielicznych, co to tu trafią.

janka.mik. napisał(a):czekam na cd
pozdrawiam :papa:

Już, już...

marze_na napisał(a):
MRK napisał(a):w Wenecji

Wenecja jeszcze przede mną.
Na forum tyle jest ostatnio głosów, że tłoczno, że drogo, że rozczarowanie ...

Potwierdzam pod kątem "że tłoczno, że drogo". Rozczarowanie niekoniecznie, aczkolwiek jeśli chodzi o romantyzm Wenecji, to ja go tam nie widzę. Wg mnie, to utarty slogan, więc pod katem rocznicy ślubu - nie dla mnie:). Tyle, że ja podobno jestem romantyczny tylko, jak czegoś chcę:). Dla kogoś "stereotypowo romantycznego"... nie wiem, dla jakiejś mentalnej Dżesiki i mentalnego Stiwena, czy Alana, to Wenecja może jest szczytem romantyzmu:). Dla mnie nie. Nie oceniam po imionach, żeby była jasność. Zresztą zakładam, iż zostanę dobrze zrozumiany:).
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 26.10.2016 15:26

Skoro udało się gibnąć, to jeszcze pociągniemy Padwę...

DSC_0409.JPG

DSC_0417.JPG

DSC_0419.JPG

DSC_0422.JPG

DSC_0423.JPG

DSC_0426.JPG

DSC_0427.JPG

...
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 26.10.2016 15:36

DSC_0431.JPG

W prostopadłym budynku po prawej stronie, przy końcu tego budynku zjedliśmy całkiem dobre lody. Wybór był przeogromny.
DSC_0438.JPG

DSC_0439.JPG

DSC_0441.JPG

DSC_0454.JPG

DSC_0457.JPG

DSC_0459.JPG

DSC_0462.JPG

I kończąc temat Padwy... Nie powaliła, ale też nie zawiodła. Fajnie się spacerowało. Trochę przygód po drodze było, więc Padwa zapadnie w pamięć. Wycieczka udana.
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 26.10.2016 19:14

MRK napisał(a):I kończąc temat Padwy... Nie powaliła, ale też nie zawiodła. Fajnie się spacerowało.

Szkoda, że nie dotarliście na główny Plac - super nam tam było, a jako że godz wczesna to i przyjemnie pusto było:
Obrazek
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 29.10.2016 01:58

piekara114 napisał(a):
MRK napisał(a):I kończąc temat Padwy... Nie powaliła, ale też nie zawiodła. Fajnie się spacerowało.

Szkoda, że nie dotarliście na główny Plac - super nam tam było, a jako że godz wczesna to i przyjemnie pusto było:

Widziałem ten plac... po powrocie do sanatorium. No bywa... nie udało się. Jakoś nasz nos nas tam nie zaprowadził. Ciekawe, czy byliśmy blisko:). Może kiedyś.
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 17.11.2016 01:57

No to w wolnej chwili wrzucę sobie parę foteczek z komórki, a i kilka z aparatu samego Caorle, do którego to centrum mieliśmy parę kilometrów. Za pierwszym razem zapomniałem aparatu, ale za drugim razem już się zabezpieczyłem. Tak więc... Na początek parę zdjęć z komórki z miejsc, które odwiedziliśmy podczas naszego pierwszego wypadu do centro.

IMG_20160922_191406.jpg

IMG_20160923_162102.jpg

IMG_20160923_162237.jpg

IMG_20160923_162514.jpg

IMG_20160923_162552.jpg

IMG_20160923_163201.jpg

IMG_20160923_163349.jpg

IMG_20160923_163810.jpg

IMG_20160923_164353.jpg

IMG_20160923_164501.jpg

...
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 17.11.2016 03:44

I parę z aparatu...

DSC_0465.JPG

DSC_0467.JPG

DSC_0485.JPG

DSC_0496.JPG

DSC_0500.JPG

DSC_0507.JPG

DSC_0516.JPG

...
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 17.11.2016 16:58

Ale pusto w centro 8O 8O 8O
Miril
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miril » 17.11.2016 21:38

kaszubskiexpress napisał(a):Coperto po italiańsku znaczy musisz płacić, bo swoim poziomem usługi w życiu nie zasłużę na napiwek.
Tak to dość często odbierałem niestety.

Ale oczywiście nie zawsze.
Pozdro.
:hut:

Fajne fotki.

My zapytaliśmy o coperto kelnera gdy podawał nam żarełko.Tłumaczył że tak, oczywiście, pokazywał na obrus itd. Mówimy że skoro nie było informacji to nie płacimy. Był opryskliwy i mruczał pod nosem więc sami zdjęliśmy obrus . No obrus -no coperto :D . Siedzieliśmy w ok. 15 osób przy jednej długiej ławie więc szybko poszło. Jedzenie było już przyniesione więc nie było strachu że dania zostały "wzbogacone". Inne nacje też kombinują. W Pradze - knajpa "Stare czasy" kelner przynosząc menu podkreślił że ceny są bez napiwku a "U Fleku" oficjalnie dopisali 10% jako napiwek.
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 30.01.2017 14:17

Dobra, to może spróbuję dokończyć...

Wyjazd podzielony był na dwie części. Pierwsza z nich za nami. Zostawiamy region Wenecji i jedziemy dalej. Kolejne dni i noce spędzimy w miejscu, które z kilku względów zapamiętamy długo... Tak więc... Czas nagli, a kawałek do przejechania...

DSC_0542.JPG

DSC_0545.JPG

DSC_0550.JPG

DSC_0553.JPG

I już za winklem...
DSC_0556.JPG

...rozpoczynami dziewięciokilometrowy podjazd do góry. Same zawijasy...
DSC_0557.JPG

DSC_0558.JPG

I na miejscu... spojrzenie z tarasu z lewo...
DSC_0560.JPG

...spojrzenie w prawo...
DSC_0562.JPG

... i jesteśmy w Tignale nad jeziorem Garda. Nie chcieliśmy na dole, bo wiedzieliśmy, że i tak kąpiel raczej odpada. Chcieliśmy mieć widoczki... tylko, że ktoś rozpylał Nam cały czas sztuczną mgłę... Hm....

Obrazek
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 30.01.2017 17:26

Garda przyszła do głowy "tak o". Stwierdziliśmy, że nie wysiedzimy w jednym miejscu zbyt długo, szczególnie, że tym miejscem było Caorle, szczególnie, że to koniec września itd. Taką więc marszrutę sobie ustawiliśmy.
Garda przywitała Nas mgłą. W sumie prawie cały czas Nam towarzyszyła, co skutecznie nie pozwalało Nam na delektowanie się widokiem z tarasu, a taki był przecież zamysł. No nic... Były inne wrażenia. Na pierwszy strzał wycieczka do Riva del Garda. Baaaardzo Nam się podobało!! Tylko ta pogoda....

DSC_0618.JPG

DSC_0622.JPG

DSC_0626.JPG

DSC_0630.JPG

DSC_0632.JPG

DSC_0637.JPG

...cdn...
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 30.01.2017 17:32

DSC_0644.JPG

DSC_0659.JPG

DSC_0661.JPG

DSC_0662.JPG

DSC_0666.JPG

Na moich hałdach takiego placu zabaw nie było :evil:
DSC_0669.JPG

...cdn... ale ruch potrzebny :D
olkas
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) olkas » 30.01.2017 17:51

Póżno tu trafiłam,ale jestem
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 30.01.2017 23:28

Nie ma co marudzić o mgłach ( tych sztucznych ) , ważne że brzóz tam nie było wybuchowych , bo . . .
patrzę , widzę i sądzę , że wszystko widać , słychać i czuć :oczko_usmiech: :oczko_usmiech:

Czasem czekanie daje niezłe rezultaty :)

Pozdrawiam
Piotr
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Pijany Pinokio, fontanny, krowy na moście, sztuczna (?)mgła - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies