Witam
Pod koniec czerwca wybieram sie kolejny raz do Cro.
Moim celem jest miasteczko Hvar.
Po obejrzeniu wielu zdjeć wyspy ,przyszła mi do głowy myśl "Muszę wybrac sie na pieszą wedrowke "
W ubiegłe wakacje w Omis pogoda nam troche nie dopisała ,było pochmurnie czesto kropił deszcz . Pierwszy raz mielismy brzydką pogodę. Więc cos trzeba bylo sobie zorganizowac.
Po zwiedzeniu Splitu,Trogiru,Sybenika i Wodospadów Krka , wpadlismy na myśl " piesza wedrówka ". I tu okazało się ze nie mamy odpowiednich butów i ja nic nie wiem o oznakowaniu szlaków . W informacji zero wiadomosci na ten temat. Postanowilismy jednak troszke podeptac w tych naszych adidaskach .Trafilismy na szlak który prowadzil do twierdzy położonej wysoko nad Omiś .Mijalismy turystów schodzacych z góry w sandałkach . U nas jednak rozsadek przeważył i zawrocilismy z trasy .Deszczyk ,błoto ,sliskie kamienie i bardzo strome zdocze . Bez odpowiednich butów to dla mnie zły pomył na wyprawe. I ominęły nas piękne widoki z góry.
Tak wiec mając nauczke ze nie zawsze ma się piekna pogode na urlopie ,a że lubimy też aktywnie odpoczywać . Dlatego taka mysl mnie naszła "PIESZA WĘDRÓWKA" . Przeciez nie po to jade do mojej pieknej Chorwacji żeby siedzieć w apartamencie gdy pogoda płata figla.
Postanowiłam poszperac na forum i zasiegnąć informacji na ten temat .
Ale nic nie znalazłam.
Mam wiec wielką prośbe o pomoc w tym temacie.
Pozdrawiam serdecznie