Dział dla miłośników nie tylko czystej turystyki i wypoczynku. Nauka języka chorwackiego. Tematy publicystyczne, historia, film, muzyka, literatura, sport i kuchnia chorwacka. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Na niedzielnej mszy w Razanacu cały kościół zaśpiewał tę pieśń, a mnie aż w piersi zatykało ze wzruszenia! Będę wdzięczny za link do ściągnięcia tego utworu.
Tak! Słowa już znalazłem w internecie. Zależy mi na możliwości odsłuchiwania tej pieśni.
Mimo, że mam sporą kolekcję chorwackich wykonawców, to wspomnienie z Razanaca jest najpierwszym muzycznym obrazem Chorwacji...
grobik napisał(a):Tak! Słowa już znalazłem w internecie. Zależy mi na możliwości odsłuchiwania tej pieśni. Mimo, że mam sporą kolekcję chorwackich wykonawców, to wspomnienie z Razanaca jest najpierwszym muzycznym obrazem Chorwacji...
Kolego czy już wiesz gdzie można jej odsłuchać sam również chętnie naciesze dusze tym utworem juz po słowach widać że to coś wspaniałego
Niestety, nie znalazłem nigdzie w internecie. Jakiś wojskowy-marynarski zespół wydał płytę, na której jest i ta pieśń, ale nie trafiłem na plik.
Trudno, za 2 tygodnie jadę znów do Cro, poszukam płyty na miejscu...