Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pies z Chorwacji?

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
martol92
Odkrywca
Pies z Chorwacji?

Nieprzeczytany postnapisał(a) martol92 » 27.05.2011 13:01

Czy jest tutaj jakiś na tyle poinformowany cromaniak, by mógłby podać mi strony www, na których Chorwaci zamieszczają ogłoszenia o sprzedaży?(typu allegro)?
Mam na myśli konkretnie zwierzęta, ale tak na przyszłość: dajcie wszystko co macie ;)

Pozdrawiam!
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 27.05.2011 13:41

Aż tak bardzo nie kochasz zwierząt :?: My tu od kilku lat kombinujemy jak spieprzyć ale w 2 stronę :lol:
martol92
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) martol92 » 27.05.2011 14:08

nie kocham? Chciałabym właśnie kupić psa w Chorwacji :)
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 27.05.2011 14:09

Oj Rysiu Rysiu.... człowiek pyta ... zamiast udzielić merytorycznej odpowiedzi....... śmichy se robisz.... :lol:

Na pewno są tacy ale to raczej Ci którzy siedzą w Cro na miejscu mogą spróbować podpowiedzieć.... m.in. Kasia Głydziak - Bojić, Leon, Mirko...... może ktoś z nich się odezwie, ale najlepiej napisz do Kasi bezpośrednio tutaj ;)
mare123
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mare123 » 27.05.2011 14:26

mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 27.05.2011 15:56

Moze to pomoze:

prodaja pasa

Myślę, że psy hodowane w Chorwacji są bardzo drogie. :?
Moj Lenny pochodzące z tej hodowli.
http://webograd.tportal.hr/zlatno-srce/kzs

Obrazek
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 27.05.2011 17:00

Obawiem się, że nie bardzo rozumiem (chodzi o motywację). Po pierwsze, jak już wspomniał Mirko, tutaj kupno psa to większy wydatek niż w Polsce (jakieś 30 - 50 % na pewno). Zatem jeśli chodzi tylko o to, żeby był to pies kupiony w Chorwacji, to nie bardzo ma to sens.. Poza tym, jeśli już tyle fatygi, by sprowadzić psa z zagranicy, to nie bardzo rozumiem, dlaczego chcesz skorzystać z portali typu "alegro" .. Czy nie lepiej kupić psa z hodowli poprzez bezpośredni kontakt z właścicielem ? Mam wątpliwości, czy prawdziwi hodowcy mogliby korzystać z portali tego typu... bo poważnemu hodowcy nie jest obojętne, w jakie ręce trafi szczenię, które najczęściej jest efektem długich rozważań nt. doboru odpowiedniego reproduktora w celu uzyskania pożądanych cech).
W sieci bez problmeu znajdziesz strony chorwackich hodowli psów (przeważnie są w kilku językach obcych)
A może chodziło Ci o jakieś konkretne rasy z tego regionu?
Pamiętaj, że zanim wywieziesz psa z kraju, musisz wyrobić mu paszport.
Doprecyzuj, proszę o co tak naprawdę idzie.
P.S. Mirko, piękny ten Twój kavalierek.
Pozdrawiam
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 27.05.2011 17:00

Mirko, co ty?

Z Chorwacji to tylko dalmatyńczyki :wink:

A swoją drogą, może masz jakąś witrynę reklamową, gdzie można by wspomóc zwierzaki poprzez klikanie, tak jak u nas, albo coś w tym stylu?
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 27.05.2011 17:43

Kiedyś miałem dalmatyńczyka, ale te psy mają bardzo zły humor.
Może dlatego, że są bardzo ładne i myślę, że piękno jest w życiu najważniejsze :wink:

Miałem tez golden retrieverke (Etna), ale niestety, niedawno zmarła (ze względu na wiek) :cry:

Obrazek
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 27.05.2011 18:20

Psy są kochane ...

Ja wszystkie zwierzaki albo znajduję, albo biorę za schroniska,
ale te łachy kompletnie nie potrafią tego docenić ;)

:D
martol92
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) martol92 » 28.05.2011 12:18

Planuję zakup psa w Chorwacji ze względu na to, że rasa, której poszukuję nie jest dostępna w Polsce. Rzadko też można spotkać nawet hodowlę tych piesków, gdyż wlasciwie to nie rasa, a kundel, który dopiero nabiera 'rasy'. Ludzie nazywają te psy Malti poo. To mieszanka maltańczyka z pudlem. :)
mare123
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mare123 » 28.05.2011 12:24

Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 28.05.2011 12:25

martol92 napisał(a):Planuję zakup psa w Chorwacji ze względu na to, że rasa, której poszukuję nie jest dostępna w Polsce. Rzadko też można spotkać nawet hodowlę tych piesków, gdyż wlasciwie to nie rasa, a kundel, który dopiero nabiera 'rasy'. Ludzie nazywają te psy Malti poo. To mieszanka maltańczyka z pudlem. :)

Trzeba było tak od razu..
http://maltipoo.blog.hr/
Ale uwaga! na kilku hr forach czytałam bardzo złe opinie o tych ludziach...nie mają zarejestrowanej hodowli!

Może warto zapytać w hr związku kynologicznym (wysłać zapytanie) : http://www.hks.hr/

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone