Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pies w Chorwacji

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kate77
Autostopowicz
Pies w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) kate77 » 30.07.2006 15:00

Witam serdecznie!
Proszę o pomoc - we wrześniu (pierwsze 2 tygodnie) planuję urlop w Chorwacji
(nie wiem jeszcze dokładnie gdzie). Jedziemy w 2 osoby + pies.
Do tej pory wakacje spędzaliśmy tylko nad Bałtykiem i trochę martwię się o
psa - tzn. czy we wrześniu w Chorwacji nie będzie za gorąco? w jakich
miejscowościach można liczyć na większy spokój (mniejszą liczbę turystów)?
zależy mi też na łagodnym zejściu do wody - czy ktoś mógłby coś konkretnego
mi polecić?? trochę przerażają mnie też "betonowe" i kamieniste plaże... (my
ubierzemy buty, ale co z psem?) :?
będę wdzięczna za wszystkie informacje! Pozdrawiam :)
darekk_2005
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) darekk_2005 » 30.07.2006 15:34

Wiesz spokojnie...piesek napewno da rade zniesc temp. w polsce tez mamy teraz upaly i jakos chyba zyje nie??ogolnie z wyjazdem do cro nie ma problemu wziąźć ziwierzatka ze soba typu pies czy kot wiekszosc kwater akceptuje te zwierzatka...lecz musisz miec dośćspory zapas dokumentow na pieska poczytaj na forum bo bylo to juz;)a co do plaż po ktorych raczej twoj piesek jak piszesz "bedzie mial problemy z chodzenie" to mysle ze nie masz sie o co martwic...wiesz jak wychodzisz z nim na spacerki to raczej chyba nie nosisz go na rekach nie?? :wink: i mały da sobie rade spokojna glowa wez go ze soba i daj mu sie tez nacieszyc urlopkiem hehe;) powodzenia i sprecyzuj sie bardziej gdzie jedziesz i czy chcesz jechac na kamp czy apartament jakis pozdrav :*:) :D
kate77
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kate77 » 30.07.2006 15:45

nieee... oczywiście nie noszę psiny na spacer na rękach :o rzecz w tym, że pies to mały wariat, kopie, grzebie w piachu, ziemi :)) w kamieniach jeszcze nie próbował ;)
nie chciałabym też przeszkadzać innym turystom na plaży, dlatego miałam nadzieję, że zarekomendujecie mi jakieś bardziej spokojne, odludne miejsca :oops:
można wogóle znaleźć takie w Chorwacji :?:
jestem otwarta na sugestie, jeszcze nic nie znalazłam
pozdrowionka :D
darekk_2005
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) darekk_2005 » 30.07.2006 15:50

Wiesz ja Ci durzo nie polecę ale kameralne miejsce to Zivogoscie ja tam jadę co prawda pierwszy raz w zyciu do cro ale wiesz spokojnie i we wrzesniu podobno bez problemu bedziesz czuc swobode kawalek od centrum sa dobre sciezki spacerowe i okolica podobno super i najładniejsze plaże w całej dalmacji;)a co do pieska to wiesz maly wariat hehe super są takie pieski i wątpię żeby komuś przeszkadzał bo większosc ludzi lubi takie stworzonka:)z kopaniem w kamieniach moze mieć problem ale są też palże żwirkowe wiec wiesz na uparciucha;)hehe....nie martw sie pieskiem napewno da sobie rade podaj maila a zarzuce ci kontakt co do kwarter gdzie akceptują pieski;) :D
darekk_2005
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) darekk_2005 » 30.07.2006 15:52

a tak naprawde to czytanie forum naprawde Ci pomoże i rzuci jakieś światło na wyjazd i palnowanie;)
kate77
Autostopowicz
:))

Nieprzeczytany postnapisał(a) kate77 » 30.07.2006 15:59

super, będę Ci bardzo wdzięczna za polecenie kwater w Zivogoscie :D
mój mail <katepat@poczta.fm> masz może też jakieś linki do stron ze zdjęciami z tej okolicy ?
jeszcze raz pozdrowionka, tymczasem zabieram wariata na wybieg :wink:
tarnochale
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) tarnochale » 30.07.2006 16:00

Byliśmy w zeszłym roku w chorwacji z 12-letnia jamniczką -Klarą.Pies nie sprawiał żadnego problemu!! wzieliśmy z Polski namiocik na plażę, ale Klarka prawie z niego nie korzystała,wolała wygrzewać się na słońcu, a było to w sierpniu!!Zwiedzała z nami Medjugorie i Dubrownik.Wszędzie wzbudzała sensację siedząc grzecznie w plecaku. W tym roku niestety piesek zostaje w domu, zdrowie już nie to.Pewnie będzie się na nas dąsać ale to dla jej dobra. :papa:
darekk_2005
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) darekk_2005 » 30.07.2006 16:11

no moze się i na was troszke pogniewa ale raczej jako ze jamniczki naleza do inteligentnych reszta jak wszystkie pieski hehe to zrozumie ze to dla jej dobra;)pozdrawiam i milego wypoczynku ;)kiedy jedziecie??i gdzie?
tarnochale
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) tarnochale » 30.07.2006 23:06

Jedziemy 11.08 do Nemiry koło Omisia na tydzień , a drugi tydzień Peljesac (nasz ukochany) do Boraka.Jedziemy do Cro już po raz czwarty i pewnie nie ostatni.Tym razem jedziemy w dwie rodzinki z dzieciarnia (Toyota Avensis , Peugeot 307 SW), po drodze nocujemy u przemiłej Weriki w Ptuju. Zaczelismy odliczanie.
Jurek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jurek » 31.07.2006 09:20

Widzę, że temat wraca jak bumerang !!! Pisałem dość dużo o piesku na wakacjach w CRO. Poszperajcie po forum to skarbnica wiedzy !!!!!

Pozdrawiam
deste77
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) deste77 » 31.07.2006 10:28

Spokojnie można jechać z psem. W końcu miejscowe też zyją :wink:

Więcej o pieskach chociażby tu:

forum/viewtopic.php?t=11329&highlight=pies
ania77
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ania77 » 01.08.2006 15:29

A my właśnie wróciliśmy. Byliśmyprawie trzy tygodnie z owczarkiem niemieckim. Na plaży mimo naszych sugestii co do zacienionych miejsc, robienia namiocików itp. pies i tak leżał w wybranych przez siebie miejscach w pełnym słońcu. Trochę oglądał okolicę, pływające łódki, swojego pana w morzu, więcej po prostu spał, chrapał tak, że się echem niosło.
wolf
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) wolf » 01.08.2006 21:07

Hmmmm... będąc w Chorwacji nie widziałem zbyt dużo piesków. Myślę , że ma to coś wspólnego z nazwą "burek" .To były takie bary...... :?: :D :D :D [/img]
Piker
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piker » 01.08.2006 21:24

W Chorwacji burków jak psów :lol: A tak poważnie, to "coś na ząb".
wolf
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) wolf » 01.08.2006 21:35

Raczej kotów jak psów. Tylko jakieś takie chude :D
Następna strona

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone