Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pierwszy wyjazd z przyczepą do Chorwacji

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
DawidKamp
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) DawidKamp » 16.07.2017 17:40

Witam wszystkich podróżujących do Chorwacji.
Planuje w tym roku po raz pierwszy odwiedzić ten piękny kraj i mam plan żeby z rodzinką (zona i 2 dzieci) pojechać z przyczepą na początku września i na około 7/10 dni. Chcemy zarówno trochę po odpoczywać na plaży i trochę po zwiedzać. Zarówno autem jak i rowerami. (rowerowe wycieczki ze względu na wiek dzieci nie będą długie bo córka ma 2 latka a syn 5. planujemy jechać na południe Chorwacji a po drodze zatrzymać się w Austrii. Wyjazd z Borów Tucholskich, a dzieciaki mogą nie wytrzymać takiej podróży na raz. :P Chciał bym się do tego wyjazdu dobrze przygotować więc proszę Was o pomoc i wskazówki co do takiego wyjazdu. Jakieś rady, na co uważać, jakie są ceny średnio kampingów i jakie polecacie, jak wygląda w przepisach krajów po drodze podróżowanie z przyczepą i jakie ceny za "zestaw" na autostradach. Z góry dziękuję wszystkim za pomoc :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.07.2017 20:12

TU, oraz TU i jeszcze sporo innych tematów jest.

Tak z własnego doświadczenia pomimo reklamowania przez Chorwatów wielu dróg jako ścieżki rowerowe są one niezdatne do poruszania się na nich rowerami szczególnie z tak małymi dziećmi! Jedyne bezpieczne miejsca do jazdy rowerowej to wielkie kempingi typu Park Umag, Zaton...

Szukajcie kempingów Tupu Jazina gdzie ceny są umiarkowane i jest jakaś infrastruktura dla dzieci. Koło Tisno znajdziecie troszeczkę ścieżek rowerowych gdzie z głową w 360" możecie pojeździć z dziećmi.

Pozdro smoki3
Rafi70
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafi70 » 16.07.2017 21:16

wybacz , ale "idziesz" trochę na łatwiznę pytając o to wszystko w jednym wątku . Fora takie jak to i w ogóle internet to skarbnica wiedzy , wystarczy poświęcić kilka wieczorów i poczytać interesujące Cię tematy .
Osobiście planując wyjazd na kemping z moimi dziećmi do Cro , czytałem wszystko co dotyczy takiego wyjazdu przez ok 3 mies , tylko po to żeby podczas trasy jak i całego pobytu nic mnie nie zaskoczyło . Teraz gdy ten wyjazd mam już za sobą , mogę spokojnie oczekiwać na następny , bo kompletnie niczego nam nie zabrakło :wink: powodzenia
DawidKamp
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) DawidKamp » 22.07.2017 20:13

bardzo dziękuję za odpowiedź i za wskazówki. Faktycznie może idę trochę na łatwiznę... ale myśle że w życiu trzeba sobie ułatwiać a nie utrudniać ...Zanim napisałem te pytania szukałem na forum i w większości znalazłęm informacje starsze/kilkuletnie. chciałem odświeżyć ewentualnie potwierdzić informacje. A codo tego że tyle pytań w jednym wątku to dla tego że na innych forach czytając odpowiedzi na mniej szczegółowe pytania widziałem odpowiedzi typu: że przy ogólnym pytaniu ciężko jest pomóc. My mamy jakiś plan... ale wiadomo plany dowrześnia mogą się zmienić. :)

Powrót do Chorwackie ABC

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies