Witam
Forum przegladam juz od pewnego czasu, poniewaz tegoroczne wakacje będą pierwszymi zagranicznymi, a kierunek oczywiscie Chorwacja
I tu jak zwykle pojawia sie pare(nascie/set) pytań
Z góry przepraszam ze niektore na pewno będą sie powtarzać, poprostu niektore sprawy chce doprecyzowac oraz zasiegnac pelniejszej informacji, w jednym watku a nie 15... a forum jak juz pisalem przegladam juz dosc dokladnie
Moze pierwsza, niestety narazie najwazniejsza sprawa, finanse... w jakiej kwocie chcialbym sie zmiescic? najlepiej do 2tys złw sumie. Wyjazd ma byc 7 dniowy, tzn 7 dni na kempie, a termin to 7.09 -----> +/-1 dzien jesli chodzi o powrót.
Jade z Żona, Wyruszamy z Łodzi, Autko na gaz, do tego Namiot. Prąd nie jest wymagany, aczkolwiek wsio zalezy od ceny... kemping interesuje mnie tani, z naciskiem na tani i najlepiej zeby byl tani choc bez przesady, sanitariaty byc muszą Przeglądam strony www niektorych kempingow i widze ze realne jest zamkniecie sie w kwocie 12-14 ojro za dobe..czyli na pln to bedzie
ok 60zl co daje jakies 450zł... Nastepnie kosz podrozy, gaz wyniesie mnie ok 660zł jesli zaloze ze zrobie 3tys km. do tego pewnie z 200zł oplat za winiety itp. Czyli wychodzi jakies 1200 a reszta na pobyt... Realne są moje przeliczenia ?
Teraz druga sprawa, wlasnie istotna ze wzgledu takze na koszty, dokad sie udac? nie znam Chorwacji, z forum na razie wiem tyle ze praktycznie kazda czesc ma swoje zalety i jest warta odwiedzenia ..Moj ojciec smigal juz dwa razy do Cro, konkretnie byla to Istria a kemping Puntica ( http://www.plavalaguna.hr/Home.aspx?PageID=232 ). Ogolnie byl zadowolony, mimo ze kemp jedno gwiazdkowy to chwalil ze lepiej niz w u nas nad Bałtykiem.
Kemping na pewno przyciaga ceną, 2 os + namiot z autem i opl. klimatyczna to koszt niecalych 12 ojro.
Jednak czytalem ze Istria jest najdrozsza czescia Cro, wiec mzoe warto jechac gdzie indziej ? np. http://www.planik.hr/cijene.php?jezik=pl ? ? Cena tez niezla, ale troszke dalej.. no i zmienia sie plan podrozy... na Istrie trzeba by jechac przez Slowenie, a to koszt.. z drugiej strony jadac przez Wegry, podobna kwote wydam na autostrady w Cro... a i chyba km wyjdzie wiecej wtedy?
Wiec Szukam przede wszystkim taniego sprawdzonego kempingu, bardzo bylbym wdzieczny za wszelkie namiary np. z cennikiem lub strona www.
Nie mam specjalnych wymagan, w Polsce pare lat temu juz swoje na kempingach przeszedlem...
Przepraszam ze taki dlugi post i wiem ze na wiekszosc pytan jest odpowiedz, ale ciezko porownac sobie opisy kempow nie znajac chorwackich reali.. Pewnie jeszcze pare pytan mi sie nasunie, wiec jesli nie zostane zbanowany za te "wypociny" to pozwole sobie je zadac
Pozdrawiam
Artur