Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pierwszy wyjazd na kemping

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bikiniarz
Turysta
Pierwszy wyjazd na kemping

Nieprzeczytany postnapisał(a) bikiniarz » 08.06.2011 22:48

Witam wszystkich Forumowiczów !

Byłem w zeszłym roku pierwszy raz w Chorwacji, wynajmowaliśmy domek na wyspie Brac. W tym roku postanowiliśmy, że musimy do Chorwacji wrócić :D ! Rozważamy bardziej ekonomiczne rozwiązanie i wpadliśmy na pomysł, że pojedziemy do Chorwacji pod namiot. Przejrzałem już kilka tematów na temat kempingów, skorzystałem z podanych wyszukiwarek kempingów, jednak stwierdzam, że najlepsza będzie bezpośrednia polecenie jakiegoś kempingu. Do Chorwacji będziemy jechać autokarem, więc jazda w ciemno i szukanie jakiegoś miejsca raczej odpada. Wolelibyśmy mieć coś już wcześniej namierzonego. Myślimy o kempingach położonych jak najbliżej przystanków autokaru - Biograd, Prirovac, Vodice, Sibenik, Primosten, Rogoznica, Marina, Seget, Torgir. Jeśli chodzi o wymagania, to tak jak wspomniałem bliska lokalizacja do przystanków autokaru, nie mogą być zbyt oddalone, bo ciężko będzie się nam przemieszczać. Chcielibyśmy odwiedzić jakiś rejon z ładnymi plażami i czystą wodą. Jeśli chodzi o sam kemping to najważniejsze dla nas byłyby dobrej jakości sanitariaty i dostęp do prądu, ewentualnie możliwość wykupienia dostępu do lodówki. Najważniejszy aspekt to chyba standardowo cena... Tak jak napisałem na wstępie BAAAAARDZO chcemy ponownie odwiedzić Chorwację, jednak w tym roku potrzebujemy czegoś za niską cenę...

Z góry dziękuję za odpowiedzi !
krystian186
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystian186 » 09.06.2011 06:42

Wydaje mi się, zgodnie z wiedza zaczerpniętą tutaj, że w każdej z tych miejscowości znajdziesz camping tzw. "rodzinny" czyli niewielki camping przydomowy który sprosta Twoim wymaganiom ekonomicznym.... a jak z resztą to już musisz pytać lub szukac dalej na forum. Natomiast musisz zdawac sobie sprawę że kontynentalna Chorwacja to nie to samo co wyspa...inne wybrzeże, inna woda....
bikiniarz
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bikiniarz » 09.06.2011 09:14

woda i plaże są lepsze na wyspach czy na stałym lądzie ?

W tamtym roku byłem z osobami, które wcześniej były w Chorwacji i zgodnie powiedzieli, że tam gdzie byli uprzednio (na lądzie), plaże i woda były na lądzie :roll:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 09.06.2011 09:30

bikiniarz napisał(a):tam gdzie byli uprzednio (na lądzie), plaże i woda były na lądzie :roll:

Też tak miałem.

:wink:
bikiniarz
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bikiniarz » 09.06.2011 10:34

A jeśli chodzi o region to co bardziej polecicie ? coś bardziej na północ (Zadar i okolice) czy jednak południe Torgir?
scood74
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) scood74 » 09.06.2011 12:45

bikiniarz napisał(a):A jeśli chodzi o region to co bardziej polecicie ? coś bardziej na północ (Zadar i okolice) czy jednak południe Torgir?

jak dla mnie im dalej na połódnie tym lepiej...
woda cieplejsza i trochę mniej ludzi
bikiniarz
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bikiniarz » 10.06.2011 22:31

jeśli chodzi o Primosten to znajdują się w tej miejscowości jakieś campingi oprócz Adratic (za drogi) i Tomas (podobno w dość dzikim otoczeniu)?

Powrót do Kempingi