Cześć Wszystkim,
Wiem że to kolejny podobny temat, ale po dniu przeszukiwania forum, wciąż nie trafiłem na satysfakcjonującą mnie odpowiedź;) Jedziemy ze znajomymi po raz pierwszy do Chorwacji(bez dzieci), naszym celem jest głównie odpoczynek od codzienności. Szukam miejscowości gdzie zarówno można coś obejrzeć(może jakiś fajny ryneczek),pospacerować za dnia/pod wieczór jak i kilka razy wyskoczyć na noc na imprezę. Dotychczas znajdowałem miejscowości, które są urokliwe i spokojne, albo mocno imprezowe, a my szukamy czegoś po środku. Jako że jeszcze nam się chce, to chcemy mieć możliwość wieczorem wyjść się zabawić do klubu, niekoniecznie to musi być duża dyskoteka, bo tam imprezy są kijowe, ale tak do 200 osób jest optymalnie. Póki co znalazłem Novalję(ale tam właśnie wygląda na dyskotekowy szit i nic więcej), Vodice, Ciovo oraz Makarska(podobnie do Novalji).
Rok temu byliśmy nad Balatonem w Siofoku i tam właśnie takie optymalne połączenie znaleźliśmy, w tym roku padło na Chorwację.
Jakie jeszcze miejscowości polecacie na tego typu wyjazd, im bliżej północy tym lepiej, bo wiadomo kilometry..