napisał(a) Bratwojciech » 05.06.2018 16:07
malinero napisał(a):
Jeszcze raz: czy mam brać ze sobę zapasowe ksenony i panele led? Jaka jest twoja rozsądna rada?
Na 9 stronie masz w moim poście zacytowany fragment artykułu opisujący całą sprawę. Może przeczytaj na spokojnie. Nie wiem czy można opisać to prościej. Myślisz, że ichnie służby nie wiedzą o konwencji, a jednak używają argumentu typu jest pan na terytorium np.Słowacji więc proszę stosować się do naszego prawa. Przecież chyba wiesz po kiego to robią. Więc mając zapasowe np. żarówki szukają dalej
. Możesz też się szarpać, zasłaniać konwencją i może uznają, że trafili na oblatanego w sprawie i Cię puszczą, a może nie. Możesz również rzucić się na kolana i szarpiąc gościa za nogawki krzyczeć moja wina. Więc nie pytaj mnie co Ty masz zrobić i co zabrać. Ja staram się się tak przygotować do trasy, żebym nie musiał latać po autostradzie z kartką z napisem Help. Natomiast gdybym nie potrafił wymienić żarówki ( wiem są samochody w których trzeba sobie rękę w trzech miejscach złamać) czy bezpiecznika, czy nawet napompować koło, to po to są rożnego rodzaju ubezpieczenia. Nie widzę też w tym, że ktoś nie potrafi tego zrobić żadnej ujmy.