pablo_ns napisał(a): W związku z powyższym do celu mam około 1200 km i 12-13 h jazdy, będę kierować sam, Wstępnie wybieram się z nawigacją w telefonie Automapa oraz po przestudiowaniu Google Maps następującą trasą: Nowy Sącz- Kosice-Miskolc-Budapeszt- Siófok-Karlovac-Gospić-Sibienik-Tucepi czyli Polska -Słowacja-Węgry-Chorwacja drogi nr E71, A1. Chcę jechać tylko po autostradach aby jak najszybciej dojechać do celu, w internecie kupuje winiety na Słowację i Wegry (koszt do 200 zl).
Witaj, co roku jeżdżę trasą którą wybrałeś, kieruję sam i jadę generalnie nocą. Z Lublina pierwszy postój barwinek, później Forro, następnie za Budapesztem zjeżdżam po gaz i znowu stoję w Varażdinie i następnie aż nad Jadran. Wszystkie postoje góra 15-20 min, dla mnie wystarczy abym jechał bezpiecznie, zresztą preferuję jazdę nocną. Kupno winiet przez internet jak najbardziej ok, płacę na bramkach zwykle gotówką bo najszybciej (zwłaszcza jak jest już dzień w sobotę np), tak jak ci piszą spraw sobie ekuz, wyposaż auto zgodnie z przepisami krajów przez które jedziesz (zostaw jakieś euro na mandat słowacki), kup asistance w gothaer albo rozejrzyj się przed wyjazdem za jakąś lawetą. Generalnie wszystko co Ci pisali sam robiłem, widocznie tak trzeba... Udanego wypoczynku, a przede wszystkim bezpiecznej drogi.