napisał(a) rytor » 31.08.2006 12:35
Adam Dziuszko napisał(a):1. Czy przez Bratysławę łatwo przejechać (podobno łatwo zjechać na drogę do Rajki ale tą krajow)
2.Czy po przejściu w Rajce można jechać autostradą do zjazdu na 86 (Nie wykupując winietki) czy trzeba z autostrady zjechać na drogę krajową do Mononmagyarova
3.Czy sklep wolnocłowy jest przy drodze i czy otwarty 24h
4. W którym miejscu przed varazdin najlepiej wjechać na autostradę na Zagrzeb
5.Może też wiesz czy w tych domkach w Zalalewie jest lodówka(będziemy mieć trochę jedzenia) i czy można z nimi jakoś sie dogadać znam słabo angielski.
Badzo proszę o odpowiedż lub kontakt-moje gg 7427810 lub skype-Adam Dziuszko
Z góry dziekuje za pomoc
Witam.
1. Bratysława jest do przejechania w jakies 15-20 min, bardzo dobrze oznakowana do samego przejścia. 7-8 km przed przejsciem, na granicach Bratysławy jest OMV stacja paliw!!! - tu trzeba tankować i kupować słowackie piwo, potem do samego przejścia juz nic! a po zawrotce z przejscia na tę stację, powrót na przejście znów prowadzi do Bratysławy!!! - co za głupota.
2. Autostradą bez winietki jechać mozna do drogi 86 spokojnie, nie potrzeba wykupowac winietki - pytałem policjanta(węg. - Rendorseg)
3. Sklep wolnocłowy: jesli chodzi o ten w Słowenii miedzy przejściami pracują 24 godz. ale za wyjątkiem kilku alkoholi ceny jak u nas.
5. Zalalewo - o lodówce nie wiem, ale kamping jest fajny, a w restauracji na terenie campu jest pyszne żarcie. Niemiecki spokojnie, angielski słabo mówią. Ja miałem problemy aby trafić. W centrum Zalalewa(wieś), chyba na wprost kościoła, trzeba dac w prawo i dopiero jest mały drogowskaz, potem polami, ale jest super i to ich żarcie. Polecam.
Może znów za rok? - Teraz coś słabo tam z pogodą, a i u nas kapielówki zamienić trzeba na kosz na grzyby i kalosze.